juziooo napisał(a):
witaj
no cóz jeżeli chodzi o spalanie to ostatnio wyszło mi 16.3 ale myślę że to troszę za dużo niż zwykle powinno mi wyjść z dwóch prostych przyczyn
2 razy byłem na parkingu po jakieś pół godzinki
więc 1, 2 bieg i jakieś 3-5 tyś RPM więc i spalanie troszkę wzrosło no i dwa razy grzałem sobie autko na postoju też w sumie po pół godzinki więc myślę że będzie mi palił tak 15- 16 L/100 km w mieście nie wiem ile na trasie bo na razie nie wyjeżdżam ze stolicy bo nie mam po co i nie mam kiedy ;( a co do kultury pracy to nie zauważyłem różnicy
jazda cacy na PB na razie jeżdże tylko jak jest zimny więc nie chce go żyłować tak więc nie moge w zasadzie porównać. Jak wyjeżdżałem od gazowników i był ciepły to wtedy sprawdzałem ( potem już nie) i też nie zauważyłem różnicy
więc śmiga mi praktycznie tak jak na PB
jeszcze sobie zmierzę ile ma do paczki na PB i na LPG
popracuj jeszcze nad tym, u mnie na niemal identycznym motorze + skrzynia automat wychodzi rowno 13L i to wyłącznie w mieście. Pewnie to "wina" tej Twojej jazdy parkingowej no i faktu że masz quattro, myślę jednak że do 14 powinienieś dążyć
Poza tym, obiema rękami się podpisuję pod wrażeniami - jadąc normalnie, w miarę spokojnie, bez ostrego pałowania w ogóle nie wiem czy jadę na gazie czy na PB. Róznica uwidacznia się za to powyżej 4 tys.obrotów - czuć że nie ma takiej mocy jak na PB i powyżej 140 rozpędza się nieco wolniej. Mnie to jednak w ogóle nie ziębi ni parzy...
Generalnie polecam wtrysk ciągły