.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 09:48:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 18:26:39 
Użytkownik

maciu napisał(a):
martab99 napisał(a):
maciu napisał(a):
swego czasu miałem do wyboru albo B4 tdi albo vectre 2.5tds

A nie czasem Omege tds? :)

no nie to była vectra kombi z 2.5 turbo dizlem... byc może bez IC
juz nie pamiętam...

W Vectrach nigdy nie było 2.5 turbo diesla... najwiekszy był 2.2 DTI w koncowych wypustach Vectry B

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 18:28:11 
Użytkownik

martab99 napisał(a):
maciu napisał(a):
martab99 napisał(a):
maciu napisał(a):
swego czasu miałem do wyboru albo B4 tdi albo vectre 2.5tds

A nie czasem Omege tds? :)

no nie to była vectra kombi z 2.5 turbo dizlem... byc może bez IC
juz nie pamiętam...

W Vectrach nigdy nie było 2.5 turbo diesla... najwiekszy był 2.2 DTI w koncowych wypustach Vectry B

masz racje.... to bylo cos jak to
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=113821125

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 19:42:15 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
imo B4 Tdi Avant nawet wiem gdzie takie jest:) myśle że około 15000pln wyjdzie o dziwo ma przejechane 120tyś i pachnie nowością - świeżo sprowadzone :peace:

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 20:39:03 
Użytkownik

Mauzer napisał(a):
imo B4 Tdi Avant nawet wiem gdzie takie jest:) myśle że około 15000pln wyjdzie o dziwo ma przejechane 120tyś i pachnie nowością - świeżo sprowadzone :peace:

To chyba ma choinke zapachowa o zapachu nowości, bo troche latek juz ma :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 20:41:55 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
mały v8 napisał(a):
j@cek napisał(a):
a weż utrzymaj takiego nissana :?: a to ma byc autko do codzienej jazdy
Nie ma tragedii, sam mam hiszpana z takim silnikiem zamienniki ogólnie dostepna zuzycie paliwa na trasie jakies 8-9 l ale zima żadne kłatro nie dorówna, a jak juz bym miał zapłacić za zjechaną osiemdziesiatke w dizlu to wolał bym cos z niższej półki ale wyzszej klasy np omege B auto o wiele nowocześniejsze diesel z bmw przestrzeń bagazowa poteżna, sylwetka o epoke nowocześniejsza itd.

Diesel Steyera z BMW nowoczesny ?
Jaka głowa taka mowa ... :576:

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2006 09:43:06 
Użytkownik

witam, mój znajomy szukał 1/2 roku audi A4 tdi bo nigdzie nie ma w dobrym stanie, więc 80 avant tdi dorwac dobre bedzie cieżko. jak lubisz dużo miejsca to tylko 100 avant, za 15 kupisz coś z lat 92 - 93 w gazie (bo większość już tylko gazuje 100) lub tdi. więc wychodzi tyle samo co 80, a trzeba pamiętać o tym, że 100 kombi nie jeżdził koleś kochający przecinać niemieckie autostrady tylko szef firmy z rodzinką, albo emeryt. tylko znaleść dobrą sztukę i bedziesz miał taką samą frajde co ja ze swojego sedana 2.3e gaz(instalka najańsza 1,7 tys - nie jestem z niej dumny ale taką juz miała).pozdrawiam i życze udanych zakupów

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2006 09:53:50 
Użytkownik

Auto: Totalnie Dymiąca Idea
baskecik napisał(a):
mały v8 napisał(a):
j@cek napisał(a):
a weż utrzymaj takiego nissana :?: a to ma byc autko do codzienej jazdy
Nie ma tragedii, sam mam hiszpana z takim silnikiem zamienniki ogólnie dostepna zuzycie paliwa na trasie jakies 8-9 l ale zima żadne kłatro nie dorówna, a jak juz bym miał zapłacić za zjechaną osiemdziesiatke w dizlu to wolał bym cos z niższej półki ale wyzszej klasy np omege B auto o wiele nowocześniejsze diesel z bmw przestrzeń bagazowa poteżna, sylwetka o epoke nowocześniejsza itd.

plus w Omie "rost tuning" jak w banku :D :D :D :D i pali 11

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2006 11:01:50 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
baskecik napisał(a):
Jak ktoś jest zblokowany w starej osiemdziesiatce w dizlu i niczym innym nie jeżdził to ja nic nie poradze.
Pozatym z ocynkiem w audi różnie bywa, ranty progi, wneki szyb wszystko leci podobnie tylko wolniej, generalnie jak sie w oplu zaleje tylne ranty dzwi i doły progów "mazidłem" to nic za bardzo nie wykwitnie.A co do komfortu , bezpieczeństawa, ładowności itd miedzy omegą B a starą osiemdziesiatką to sie nie wypowiem bo to przeciez forum audi.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2006 12:56:56 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
baskecik napisał(a):
Jak ktoś jest zblokowany w starej osiemdziesiatce w dizlu i niczym innym nie jeżdził to ja nic nie poradze.
Pozatym z ocynkiem w audi różnie bywa, ranty progi, wneki szyb wszystko leci podobnie tylko wolniej, generalnie jak sie w oplu zaleje tylne ranty dzwi i doły progów "mazidłem" to nic za bardzo nie wykwitnie.A co do komfortu , bezpieczeństawa, ładowności itd miedzy omegą B a starą osiemdziesiatką to sie nie wypowiem bo to przeciez forum audi.

No prosze, ja nie jestem "zblokowany w starej osiemdziesiatce w dizlu i niczym innym nie jeżdził " bo jezdzilem i tds'em i TDI. Motor BMW jest moze i niezly, ale przy przebiegach ponad 150 tys km zaczyna sie wszystko powoli sypac...
Do tego atykorozja w Oplu- kpina jakas :peace: :-D

Bezwypadkowa '00 Corsa mojej mamy własnie wrocila od lakiernika po :
- zaprawiamniu i lakierownaiu teylenj klapy ( podszybie, wycieraczka itd)
- ranty drzwi
- ranty blotnikow

A komfort w Omedze B...hmmm :-D duze wygodne auto plywajace po drodze, powyzej kilku lat trzszczace niemilosiernie zewszad ( rowsniez egzemplarz bezwypadkowy MV6) nie mowiac juz o elektryce ktora psuje sie co 2-3 miesiace...

Nie ma jak kupic sobie Opla :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2006 13:13:48 
Użytkownik

nie no ople to ruda je jak chce to fakt... a mój 20 letni passat nie ma
śladu rdzy poza miejscami ewidentnie odrapanymi bądź źle zrobionymi...

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2006 13:27:53 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
martab99 napisał(a):
mały v8 napisał(a):
baskecik napisał(a):

No prosze, ja nie jestem "zblokowany w starej osiemdziesiatce w dizlu i niczym innym nie jeżdził " bo jezdzilem i tds'em i TDI. Motor BMW jest moze i niezly, ale przy przebiegach ponad 150 tys km zaczyna sie wszystko powoli sypac...
Do tego atykorozja w Oplu- kpina jakas :peace: :-D

Bezwypadkowa '00 Corsa mojej mamy własnie wrocila od lakiernika po :
- zaprawiamniu i lakierownaiu teylenj klapy ( podszybie, wycieraczka itd)
- ranty drzwi
- ranty blotnikow

A komfort w Omedze B...hmmm :-D duze wygodne auto plywajace po drodze, powyzej kilku lat trzszczace niemilosiernie zewszad ( rowsniez egzemplarz bezwypadkowy MV6) nie mowiac juz o elektryce ktora psuje sie co 2-3 miesiace...

Nie ma jak kupic sobie Opla :peace:

zgadzam się w stu procentach :peace:

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2006 15:12:44 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
mały v8 napisał(a):
baskecik napisał(a):

Zblokowany jesteś Ty w swoim autystycznym świecie i nie docierają do Ciebie inne sygnały spoza własnego jestestwa. Szpaner amikowiec ...
Ale niech Ci będzie , obaj z Martabem jesteśmy zblokowani i niech tak zostanie. :diabel:

Chciałem Ci wytłumaczyć że ten "diesel" Steyera ktory zasyciło BMW to totalna porażka projektancka, która odziedziczyła po BMW z tamtego okresu rozlatujące się głowice słabą pompę wtryskową i ogolną konstrukcję silnika, która nie wytrzymuje dużych przebiegów. Nie wspomnę o słabym układzie chłodzenia.
Co do komfortu jazdy w Omedze tutaj uważam że to jeden z najwygodniejszych samochodów jakimi jeździłem, do tego nieźle wyposażony.
Co do jakości nadwozia i blacharki - tutaj ustępuje ona mocno Audi i jest to fakt niepodważalny.

EDIT: tak naprawdę BMW zaczęło robić porządne jednostki dieslowskie dopiero w 2000 r. z nadejściem silnika 2.0 D 150 KM.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2006 20:37:00 
Użytkownik

B4 Avant TDi za 15 tys to juz prawdziwa laleczke mozesz znalesc

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2006 22:25:58 
Klubowicz

Auto: TT 1.8T BAM QUATTRO
baskecik napisał(a):
mały v8 napisał(a):
baskecik napisał(a):

Zblokowany jesteś Ty w swoim autystycznym świecie i nie docierają do Ciebie inne sygnały spoza własnego jestestwa. Szpaner amikowiec ...
Ale niech Ci będzie , obaj z Martabem jesteśmy zblokowani i niech tak zostanie. :diabel:

Chciałem Ci wytłumaczyć że ten "diesel" Steyera ktory zasyciło BMW to totalna porażka projektancka, która odziedziczyła po BMW z tamtego okresu rozlatujące się głowice słabą pompę wtryskową i ogolną konstrukcję silnika, która nie wytrzymuje dużych przebiegów. Nie wspomnę o słabym układzie chłodzenia.
Co do komfortu jazdy w Omedze tutaj uważam że to jeden z najwygodniejszych samochodów jakimi jeździłem, do tego nieźle wyposażony.
Co do jakości nadwozia i blacharki - tutaj ustępuje ona mocno Audi i jest to fakt niepodważalny.

EDIT: tak naprawdę BMW zaczęło robić porządne jednostki dieslowskie dopiero w 2000 r. z nadejściem silnika 2.0 D 150 KM.
co do silników to sie niezgodze , wszyscy taxiaże lubią te dieselki BMW i niemówią nic szczególnego o jakiejś nietypowej ich awaryjności a przebiegi robią konkret :) , chociaż na te 1.9 tdi z 80 też nienażekaja ale blacha wiadomo , nic niedorówna audi , omegą b zato fajnie sie pływa po drodze taki ładny i wygodny europejski krążowniczek , szkoda że rdzewieje :zly: ale po mimo rdzy też dużo ich już na taxach śmiga , cena czyni cuda :) omega napewno ładniejsza ale i tak wole 80 czy to B3 czy B4

A2 1.4 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21/15011589_A2.jpg
A4 1.9 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... G_1797.JPG
B3 1.8 -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 1_b380.jpg
C3 2.3 Quattro -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 267js7.jpg
B2 1.8

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 08:29:24 
Użytkownik

Auto: Audi A4 Avant B8
Mauzer napisał(a):

możesz zdradzić? ;-)

Hyundai i30 2009 - sprzedany
Audi A6 2.5TDI quattro AKE+virus 2001 - sprzedany
Chrysler Grand Voyager 2.8CRD Comfort 2007 - sprzedany
Audi A6 2.5TDI Avant C4 - sprzedany

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 08:41:16 
Użytkownik

FUCK OPEL !!! To moje motto życiowe :P Kiedyś miałem nawet naklejke jak kolo leje na znaczek Opla :P

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 09:06:40 
Użytkownik

Każdy kupi to co lubi, a że my lubimy Audi to już nasza przewaga ;-) Ja do Opli nic nie mam, oprócz tej ******* blachy, która tak szybko rdzewieje, kiedyś to było chyba w latch 01/02 mieliśmy Vectre z 91' silniczek bardzo oszczędny 1,6 przez póltora roku jak ją mieliśmy to absolutnie nic się nie popsuło, nie zaskrzypiało, nie wiem ile tam było prawdy w przebiegu 100tys km, ale po bezawaryjności to można by spekulować, że nie był cofany. Sprzedalismy, bo własnie blacha była już do bani i gdyby nie to to napewno jej byśmy się nie pozbyli, dlatego moja opinia o Oplach jest raczej pozytywna, bo wole robić blache, bo wiem że jej czas nadchodzi niż ma mi się popsuć silnik lub coś innego po czym stane 100km od domu. ;-)

Co do samochodu za 15tys to cena dość specyficzna bo już za 18-19 można A6 kupić w dieslu a to już inna klasa, a tak pozostaję jakieś 100 TDI poszukać w dobrym stanie ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 09:09:27 
Użytkownik

Lochus napisał(a):
FUCK OPEL !!! To moje motto życiowe :P Kiedyś miałem nawet naklejke jak kolo leje na znaczek Opla :P

No to strasznie wporzo z Ciebie gość... :/ Nie ma to jak jakiś poziom w stosunku do innych.
Przyjmij do wiadomości że każdy jeździ tym na co go stać lub co uważa za dobre a takie "komunikaty" naklejkowe świadczą raczej o poziomie ich właściciela :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 11:12:02 
Użytkownik

Taaa jak mowisz, swiadcza o tym ze wlasciciel takiej naklejki zna sie na samochodach hahaha :D :D :D :D

Zrobił sie OT, temat dotyczy czego innego :P

Do 15 tys. w dieslu mysle ze mozna kupic dobre auta:
- Golf III
- Vw Passat
- Ford Mondeo
i pewnie jeszcze pare innych dobrych aut :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 20:34:30 
Użytkownik

Przepraszam ale nie mołem się powstrzymać. Golf III i Ford Mondeo dobre auta?? To ja już nie wiem jakie auto jest złym autem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1