.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.lut.2025 18:24:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem ze stacyjką A6 AAT
PostNapisane: 18.lip.2006 09:22:07 
Użytkownik

Witam
Nareszcie kupiłem swoje pierwsze AUDI A6 z 97 roku 2.5 tdi AAT. Niestety jak to w uzywanym samochodzie coś musi nie działać. Problem jest mianowicie ze stacyjką. Podczas przekręcania kluczykiem nie można przesadzić ponieważ zbyt dalekie odchylenie klucza powoduje efekt podobny do zapalaniu przy rozładowanym akumulatorze, ponadto stacyjka nie wraca do pozycji wyłączonego rozrusznika - samemu trzeba o to zadbać. Zapalanie z tą stacyjką jest jak rozbrajanie bomby :) - misterna robota z wyczuciem. Wiem że to dość znana usterka w A6, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak się mam za to zabrać? Gdzie wogóle w internecie mogę znależć części do mojej audiczki - typu łozyska kół, filtry, paski, itp.? Z góry dzięki za wszelką okazaną chęć pomocy.

Tytuł: zapraszam na wymianę
PostNapisane: 18.lip.2006 14:01:23 
Użytkownik

jezeli jestes z okolic WOLSZTYNA NA TRASIE POZNAŃ ZIELONA GÓRA ROBIMY TO OD RĘKI

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2006 13:38:21 
Użytkownik

Niestety ale jestem spod Lublina tak więc raczej odpada wycieczka do Wielkopolski. A czy mógłbys podpowiedzieć jak się za to zabrać? Czy wymiana wyłącznika zapłonu pomoże?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1