.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.maja.2025 22:13:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALL] Problem z przednimi lampami firmy "SONAR"
PostNapisane: 18.sie.2006 23:18:20 
Użytkownik

Witam
Mam problem z nowozakupionymi przednimi lampami firmy "SONAR" clear( takie jak na tej aukcji http://www.allegro.pl/item120903869_ang ... zewki.html), mianowicie na tzw. "długich" z obu lamp idą strumienie światła w niebo pod kątem 75-80 stopni (tak jak na zdjęciach).

www.mryk.za.pl/

Czy jest to wina lamp, w których światło odbija się nie tak jak powinno czy może coś nie tak jest z żarówkami???? Co o tym myślicie??

Dzięki z góry ;)

Ostatnio edytowano 19.sie.2006 13:14:52 przez markyA4, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 07:53:59 
Użytkownik

Zakupiłeś wersję chromowaną, czy czarną?

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 07:56:16 
Moderator

siwus napisał(a):

Na pewno chromik i od niego się światło odbija i wali w kosmos :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 09:41:28 
Użytkownik

Hugo napisał(a):
siwus napisał(a):

Na pewno chromik i od niego się światło odbija i wali w kosmos :peace:

Są to lampy chromowane :zly: , ale czy to znaczy że we wszystkich chromowanych tak jest?? Przeglądając wcześniej forum widziałem że pare osób zakupiło takie lampy i nikt nie pisał o takim "kosmicznym" efekcie.
Czy jest możliwe że to wina odwrotnie zamontowanej żarówki H1??

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 12:44:35 
Użytkownik

Wina konstrukcji lampy. Wątpię aby były homologowane.
Swiatło odbija się od chromowanej części i wali w kosmos.Według wymagań jest to niedopuszczalne.

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 13:12:41 
Użytkownik

siwus napisał(a):
Wina konstrukcji lampy. Wątpię aby były homologowane.
Swiatło odbija się od chromowanej części i wali w kosmos.Według wymagań jest to niedopuszczalne.

Lampy posiadają homologację E11 ( z tego co wyszukałem na googlach 11 jest numerem dla Wielkiej Brytani, dla Polski jest 20, lecz sprawdzałem na kilku sprowadzonych autach i znalazłem E13, który jest z kolei numerem dla Luksemburga??!! :/ ) Sam już nie wiem czy światła te są dopuszczalne czy nie, szukałem trochę i zdania są podzielone

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 14:37:14 
Klubowicz

Auto: AUDI
Zauważ, że w Luksemburgu auta jeżdżą "normalnie" a u Angoli po prawej stronie. Homologacja E11 jest tak jak napisałeś dla Angoli, tam są inne kąty padania słupa światła. Doświetlasz bowiem lewą stronę drogi (u nas na takich lampach doświetlasz pobocze lub chodnik). Dla tego jak sprowadzasz autko z Anglii i przerabiasz je na 'europejczyka" wymieniasz też lampy, inaczej ci to autko przeglądu nie przejdzie. Jedź na diagnostykę niech ci sprawdzą kąt padania słupa światła, albo ustaw się obok innej A4ki, włącz swiatełka jedne i drugie i porównaj rozłożenie plamy światła na drodze (polecam jakiś duży parking np. przy supermarkecie).

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 16:40:03 
Użytkownik

ArtHurO napisał(a):
Zauważ, że w Luksemburgu auta jeżdżą "normalnie" a u Angoli po prawej stronie. Homologacja E11 jest tak jak napisałeś dla Angoli, tam są inne kąty padania słupa światła. Doświetlasz bowiem lewą stronę drogi (u nas na takich lampach doświetlasz pobocze lub chodnik). Dla tego jak sprowadzasz autko z Anglii i przerabiasz je na 'europejczyka" wymieniasz też lampy, inaczej ci to autko przeglądu nie przejdzie. Jedź na diagnostykę niech ci sprawdzą kąt padania słupa światła, albo ustaw się obok innej A4ki, włącz swiatełka jedne i drugie i porównaj rozłożenie plamy światła na drodze (polecam jakiś duży parking np. przy supermarkecie).

Hehe zmieniłem światła właśnie z tego powodu o którym piszesz :D (moja niunia jest z Anglii) a problem nie jest w tym że lampy oślepiają kierowców z naprzeciwka tylko biją w górę. Lampy mimo homologacji angielskiej doświetlają prawą stronę i z tym nie ma problemu. Problem jest z świtłem bijącym centralnie w górę( nie na prawo nie na lewo) -> www.mryk.za.pl

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 17:26:15 
Użytkownik

Wlacz swiatla i stan przed autem tak, zeby te promienie lecialy na ciebie. I wtedy zobacz skad Cie bedzie oslepialo :-) Pewnie wlasnie z tego chromu pod soczewkami :-) Moze po prostu sa zle zlozone i chrom jest za bardzo u gory? Raczej nie jest to wina zarowek. Chyba ze masz jakies super hiper tuningowe 1000W, ktore maja zarnik w innym miejscu niz powinny :-D

http://www.audi200.cba.pl/forum

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1