Milo napisał(a):
Combi zapodaj zdjecia Twojej Coupetki, tyle o niej opowiadasz a fotek zadnych
Coupe jest jednym z nielicznych aut ktorych niepotrzeba przerabiac bo same w sobie sa bardzo ładne i wyraziste. Jedyne zmiany ktore mozna przeprowadzić to przod z Cabrio i tyle
I czy to jest kompletna przerobka
jedynie lifting
Nie pokazuję, ponieważ nie jest skończona
, ale jeśli chcesz zobaczyć jak się w tej chwili autko prezentuje to proszę 2 zdjęcia :
http://img188.imageshack.us/my.php?image=audi1rk7.png
http://img182.imageshack.us/my.php?image=audi2kj4.png
Moje Coupe wyglądało dokładnie tak jak Twoje przy zakupie, w ciągu 2 lat zrobiłem masę rzeczy, począwszy od założenia elektryki szyb, alarmu, różnych elektryczno-mechanicznych zabezpieczeń, centralnego zamka na dopieszczeniu silnika i wymianie wszystkich gum, przewodów, tłumików, sprzetu audio, kierownicy kończąc.
W kwestii zmian sytlistycznych przeprowadziłem to w kilku etapach :
1. Zaraz po sprowadzeniu zmiana maski na B4, wstawienie lamp podwójnych (od Sedana) i wymiana standardowych felg (te co Ty masz) na te od B4 (15' promieniste), wstawienie sportowego tłumika KM.
2. Rok później wstawienie lamp zespolonych i białych kierunków, zamiana kolorowych lamp tylnich na całe czerwone, obniżenie auta o 40mm dzięki czerwonym springom.
3. 1,5 roku później wstawienie soczewek i grilla Kamei, założenie sportowego, gazowego zawieszenia ze springami 60/40, założenie felg 17' AEZ (wszystko nowe), wstawienie zderzaka od S2 i siatki do niego, pomalowanie całego czarnego dołu na czerwono i zderzaków (oprócz gum), przyciemnienie szyb tylnich, pomalowanie zacisków i konkretna polerka całego auta.
Do zrobienia jest jeszcze z bardziej kosztownych spraw w kolejności od najważniejszego :
- wstawienie czarnej skóry z kubełkowymi fotelami (kwestia miesiąca)
- zamontowanie nowego sprzętu Audio (najpóżniej na wiosnę)
- nowy lakier + wstawienie blachy w miejsce gum z boku (lato przyszłego roku).
Po tym wszystkim styling będę mógł uznać za skończony i zabiorę się za tunning mechaniczny.
Sam widzisz ile masz jeszcze do zrobienia.
Życzę Ci powodzenia, bo naprawdę z tej Coupetki można zrobić istne cudo, która bije na głowę beemki coupe, civiki, calibry i inne tego typu auta.