.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.kwi.2025 08:43:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: mialem wlam ;( nauczka biedne B4
PostNapisane: 07.sty.2005 09:03:39 
Użytkownik

najpierw zaatakowali zamek od strony kierowcy nie dalo rady-uszkodzili go, nastepnie zbili szybe w tylnich prawych dzwiach, wyparowalo radio i panel ktory byl pod siedzeniem oraz wzmacniacz....mialem ac ale za radio bez panela nie zwracaja;( niestety nie zdarzylem zalozyc alarmu bo uzbieralem na ac zeby spac spokojnie, najgorsze jest to ze moja alpinke chociaz nie miala kieszeni mialem przygotowane zeby wyciagac cala, niestety tym razem zapomnialem, bylo to w nocy przed blokiem gdzie niedlugo chce sie przeprowadzac... :(: za szybe sie wziolem, 3 godzinki roboty szybka 80zl, zamka nie zmieniam kupuje nowa pompke centralnego i alarm(bo mialem zepsuta). jesli ktos ma jakies dodatkowe zabezpieczenia i patenty niech ich zawsze uzywa.......

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2005 10:37:42 
Użytkownik

Hejka! to samo u mnie!!
wychodzac do pracy z rana zauważyłem ze drzwi od kierowcy sa niedomkniete..wiedziałem ze juz cos nie hallo!. wsiadam. wszystko jest niby ok. otwarty schowek rozrzucone rzeczy, radio na miejscu...ale w stacyjce... Qłerwaa!!! zajebi..y bolec wbity..nie odjechali...ktos ich chyba wypłoszył..
stawiam na strzezony dzisiaj ..jak zrobie stacyjke oczywiscie..
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2005 11:59:54 
Użytkownik

u mnie chyba amatorzy, bo moj zamek probowoli otworzyc srubokretem bo jest ulamana gorna czesc zaslepki i nie da sie teraz juz nic tam wlozyc....nie bede tego robil(cental i alarm wstawie..) mialem blokade na kierownicy i pedalach ale nie sadze ze by sobie z nia poradzili skoro zamka nie umieli otworzyc, gosciu co mi naprawial stacyjke otworzyl zamek w 2sekundy!!!!!!!!! nie niszczac go bez sladow, zabral by ci auto na noc i odstawil i moglbys snie nawet nie skapnac chyba ze po km..... jak to mozliwe ze to jest takie proste

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2005 18:09:14 
Użytkownik

qrde jaki wysyp ostatnio... :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2005 19:41:22 
Użytkownik

Mam sugestie co prawda nie jest to może szczyt techniki ale zabawka jest znacznie użyteczniejsza niż się mogłoby wydawać. Jak odkupiłem od wuja moją Lady to dostałem w spadku również imobilajzera ;) na jednym z kabli odchodzących od akumulatora wujek zamontował swoisty odcinacz prądu :D

Wygląda to tak, że w momencie potrzebu udania się na dłużej niz 10 minut od auta wyciągam wtyczkę/bolec iniemamocnych ;) Klamota nie da się odpalić. Na zablokowanych przednich kołach też go daleko nie przepchną :D

Drugi patent to kupić stary samochód i się nie bać, że ktoś go ukradnie bo po pierwsze tylko częśc zespołów można zastosować w innym pojeździe a po drugie nie jest aż tak znowu żal ;)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2005 19:47:57 
Użytkownik

Kirdan_ napisał(a):
Klamota nie da się odpalić. Na zablokowanych przednich kołach też go daleko nie przepchną :D

zeby fure warma dzwignać musieli przestawić inne... dali radę...
niemamocnych? :P

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2005 20:13:49 
Użytkownik

eomaciu napisał(a):
Kirdan_ napisał(a):
Klamota nie da się odpalić. Na zablokowanych przednich kołach też go daleko nie przepchną :D

zeby fure warma dzwignać musieli przestawić inne... dali radę...
niemamocnych? :P

No dobra, cofam to co powiedziałem ;) No ale to musieli się ostro napalić na samochód Warma, jeżeli tak kombinowalii :galy: Był taki kiedyś test na szybkość z jaką kradną samochody w Wawie. Ustawili Merca gdzieś na Śródmieściu. Po dwóch minutach podjechała ciężarówka na ruskich numerach i szybciutko w południe, jakby nigdy nic, wciągareczką załadowali samochód do środka i pojechali ;);) Był również w telewizji regionalnej program BBC poświęcony zabezpieczeniom samochodów. Ustawili 30 czy 40 aut na placu i spec od alarmów miał się legalnie włamać odpalić silnik i przestawić pojazdy z jednego krańca placu na drugi. Najdroższe systemy wytrzymywały góra minutę a stara radziecka Łada kombi, mająca coś podobnego co ja mam, stała niczym ten legendarny czołg ciężki KW-2 (50 ton i haubica 152 mm) i przez całe 90 minut nie dawała się uruchomić ;) W końcu facet zaczął sprawdzac kable i wyszło, że mu jedynie brakowało miedzianego bolca by uruchomić silnik. "Ekszpert" prawie padł ze śmiechu jak to zobaczył :diabel: Proste ale skuteczne :P ;)

Mojego i tak nie wiedzieliby jak uruchomić - sam mam czasami problemy :diabel: a zalać świece można bardzo łatwo ;);) :peace: :D :P

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2005 21:42:11 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
a co ? ...Warmowi dzwigneli fure ?

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 08.sty.2005 03:27:35 
Użytkownik

ehh debile jedne czlowiekowi tylko szkody narobia wspolczuje naprawde nie dawno mialem podobne zdarzenie wiec wiem co to znaczy

Tytuł:
PostNapisane: 08.sty.2005 03:40:51 
Użytkownik

moje zlodziejaszki mieli duzo szczescia.... ale koles co chcial ukrasc mojemu kumplowi golfa 3 mial bardzo malo... dawne zdarzenie ale warto sie podzielic. a wiec wyobrazcie sobie ze zostawiacie autko na parkingu w centrum w samo poludnie, wychodzicie nawet nie na 5min, wracacie zadowoleni do autka a tu jakis skur.... wklada jakies badziewie w zamek waszej ukochanej niuni :(: no moj koles sie rozpedzil i pomogl gosciowi wejsc w polowie do srodka auta przez zamknieta szybe :D troche mu tam dolozyl jeszcze, niestety zostal oskarzony choc przy zlodzieju policja znalazla lamak, moj koles dostal 2lata w zawieszeniu... pewnie mial grzecznie poprosic zeby zlodziej sobie poszedl, ja ta odrazu takiego klijenta pakuje w bagaznik

Tytuł: Re: mialem wlam ;( nauczka biedne B4
PostNapisane: 08.sty.2005 07:20:06 
Klubowicz

Auto: TT 1.8T BAM QUATTRO
Guzik_777 napisał(a):
najpierw zaatakowali zamek od strony kierowcy nie dalo rady-uszkodzili go, nastepnie zbili szybe w tylnich prawych dzwiach, wyparowalo radio i panel ktory byl pod siedzeniem oraz wzmacniacz....mialem ac ale za radio bez panela nie zwracaja;( niestety nie zdarzylem zalozyc alarmu bo uzbieralem na ac zeby spac spokojnie, najgorsze jest to ze moja alpinke chociaz nie miala kieszeni mialem przygotowane zeby wyciagac cala, niestety tym razem zapomnialem, bylo to w nocy przed blokiem gdzie niedlugo chce sie przeprowadzac... :(: za szybe sie wziolem, 3 godzinki roboty szybka 80zl, zamka nie zmieniam kupuje nowa pompke centralnego i alarm(bo mialem zepsuta). jesli ktos ma jakies dodatkowe zabezpieczenia i patenty niech ich zawsze uzywa.......
w żadnym moim autku nie zostawiam radyjka normalnie to tak jakbym prośił :ej małolat rozwal mi szybe albo zamek !Kurde i tylko wkór.....o mnie na począdku strojenie codzienne stacji w moim soniaku ale coś kosztem czegoś :zly:

A2 1.4 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21/15011589_A2.jpg
A4 1.9 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... G_1797.JPG
B3 1.8 -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 1_b380.jpg
C3 2.3 Quattro -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 267js7.jpg
B2 1.8

Tytuł:
PostNapisane: 08.sty.2005 08:47:09 
Użytkownik

hans napisał(a):
a co ? ...Warmowi dzwigneli fure ?

stara historia - na szczęście odzyskał... znaleziona w dziupli...

Tytuł: Re: mialem wlam ;( nauczka biedne B4
PostNapisane: 08.sty.2005 11:41:36 
Klubowicz

Fishbone napisał(a):
w żadnym moim autku nie zostawiam radyjka normalnie to tak jakbym prośił :ej małolat rozwal mi szybe albo zamek !Kurde i tylko wkór.....o mnie na począdku strojenie codzienne stacji w moim soniaku ale coś kosztem czegoś :zly:

Jest i na to rada: odkąd mi antenę połamali, nie używam radia - pozostało CD :D

Strefa czasowa: UTC + 1