.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 23:35:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3,1,8S,89r] PROBLEM Z BIEGAMI
PostNapisane: 28.sie.2006 22:18:05 
Użytkownik

Witam wszystkich ,mam problem z biegami,stało się to dzisiaj ,tzn.objaw jest taki
- jak chce wbić 1 to nie moge bo coś blokuje oczywiście przy wciśniętym pedale sprzęgła(nieraz się udaje),w dodatku dzieje się jeszcze tak że pedał sprzęgła po wciśnięciu zostaje już przy podłodze i nie odbija musze go dopiero ręką przyciągnąć zpowrotem, i trzecia rzecz jaką zauważyłem (b. dziwna) to to że jak mam zapalony silnik i stoje wciskam sprzęgło wbijam 1 lub 2 to po paru sekundach samochód zaczyna mi jechać sam z wciśniętym właśnie sprzęgłem do końca.
Dodam że tarcza,docisk i łożysko były wymieniane i zrobiłem na nich dopiero ok. 30tys km.

Starałem się opisać swój przypadek zrozumiale,mam nadzieje że mi się udało .Prosze o pomoc ,co się mogło zepsuć ,czego to wina że tak się dzieje .PZDR.

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2006 22:35:22 
Użytkownik

Auto: B4
jak sie nie myle, to kolega ma hydrauliczne sprzeglo, wiec pewnie silownik (pompka) przy pedale do wymiany...

Może też być tak, że jest walnieta sprzezyna w silowniku odpowiadajaca za powrot pedału i jednoczesnie jest zapowietrzony układ, więc kiepsko wysprzęgla...

Tak czy inaczej wydaje mi sie, ze czeka Cie wymiana silownika sprzegla, uzywke mozna ponoc kupic juz za 50zł :D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1