.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 12:32:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: chce kupic lekko uderzone audi allroad z 2002r prosze o pora
PostNapisane: 28.sie.2006 21:15:58 
Użytkownik

Witam serdecznie wszystkich, dzisiaj po raz pierwszy mam przyjemnosc korzystania z tego forum. Chcialbym aby ktos znajacy dobrze temat pomogl mi dokonac dobrego wyboru, mam dobra oferte kupna audi allroad 2,5 TDI, 2002r, lekko uderzony w lewy przod, kosmetyka przynajmniej tak wyglada, glownie zastanawiam sie nad przebiegiem ktory wynosi 84000. Wywalily dwie poduchy, do wymiany dwie chlodnice, zderzak i lewy blotnik, gosc wymienil juz wachacz+ koncowka drazka! Pytanie jakie elementy moga mnie jeszcze czekac do wymiany no i na co przy tym aucie szczegolnie mam zwrocic uwage. Ogladalem w sumie takie dwie fury i co mnie zastanawia, oby dwa mialy ten sam rocznik, silnik ale w jednym z nich wystepowala skrzynia z dodatkowymi miedzybiegami, a w aucie ktore chce kupic ich nie ma. Z gory wilkie dzieki. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2006 05:38:25 
Moderator

Jak wywaliły odbie poduchy i obie chłodnice do wymiany to faktycznie kosmetyka do robienia :):

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2006 08:26:36 
Klubowicz

Hugo napisał(a):
Jak wywaliły odbie poduchy i obie chłodnice do wymiany to faktycznie kosmetyka do robienia :):

Hugo - w ogłoszniach poprostowali blachy a nie zrobili zdjęcia otwartej maski. Najlprawdopodobniej jest tam mocno pokancerowany. Nie wiem tylko po co kolega robi taką tajemnicę zamiast dać link do ogłoszenia... ALLROAD stoi albo na allegro albo na otomoto (nie kojarzę). Ale jak tylko kosmetyka to brać :peace:

P.S. ALLROADY zaczynają się od 70-80 tys. zł z pierwszych lat produkcji...

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2006 13:31:47 
Użytkownik

Szanowny kolego Pablo
Zapewne uwierzyles w zapewnienia jakiegos cwanego handlarza, ktory wciska Ci kit o "kosmetycznych" uszkodzniach.
Nie wymienia sie wachacza z powodu "kosmetucznego" dzwonka :):

Moja rada taka
Jak kupujesz to auto dla siebie, a nie masz doswiadczenie i jakichkolwiek mozliwosci naprawy we wlasnzm zakresie to daj sobie spokoj, a do tych uszkodzn to w ciemno dolicz lampy, halogeny, spryskiwacze, panel przedni, felge z opona (moze i dwie) i DZIESIATKI drobnych elementow typu spinka, zapinka, uchwyt, ktore sa BARDZO drogie i dostepne w zasadzie tylko w oryginale.

Jak juz to wszzstko policzysz to pomnoz przez dwa i to bedzie przyblizony koszt naprawy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2006 13:42:12 
Użytkownik

Bardzo przepraszam za dwa identyczne posty i poroblemy z pisownia, ale sakramencko zmulilo mi lacze i pozamienialo "z" i "y". :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2006 16:31:23 
Użytkownik

kiedyś na konferencji prasowej zyta gilowska na pytanie dziennikarki czy reforma podatkowa to reforma czy tylko kosmetyka powiedziała: Niech pani pójdzie przypudrować nos to pani zobaczy na czym polega kosmetyka.

wymianę deski rozdzielczej i świateł mimo że kosztują sporo moxna jeszcze nazwać kosmetyk ale wymiana wachacza może świadczyć o poważniejszych uszkodzeniach, może nawet naruszonej konstrukcji. moim zdaniem auta nie trzeba spisywać na straty tylko dokładnie obejrzeć a potem po ewentualnym zakupie przygotować się na 15 tys. zł na naprawy

ale jeśli auto jest zadbane to może warto

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2006 18:43:54 
Użytkownik

Witam, na wstepie wielkie dzieki dla wszystkich ktorzy wzieli udzial w temacie, kazdy z was ma duzo racji, jedna rzecz dla wyjasnienia, nie jestem zoltodziobem, ale tez oczywiscie wielkim specem, w 80% wiedzialem co trzeba zrobic w tym aucie, ale no wlasnie zostaje jeszcze te 20% i dlatego chcialem poznac wasze zdanie na ten temat. Piszac kosmetyka mialem na mysli ze nie ma tam wielkiej roboty blacharskiej bo do wpasowania jest zderzak i lewy blotnik, wymiana calej konsoli ktora za poltora kola mozna kupic na allegro + dodatkowo dwie poduchy, chlodnice tez zaden problem, silnik nie ruszony pali odrazu. Mialem do czynienia z wieloma autami bitymi i ta audiczka naprawde dobrze wyglada, a obawy mialem bo jak by nie bylo moglo cos pojsc w zawieszeniu, a to jest juz problem, dodatkowo nie wiem jaK z elektronika. W kazdym razie autko jest wystawione na allegro i stoi do obejrzenia w gubinie. Ja podziekowalem ale tylko dlatego, ze ostatnim razem troche sie wkopalem z autkiem niby tez zle nie wygladalo ale ogolnie to masakra glownie wlasnie ta piprz.... elektronika, blache sie zawsze wyklepie. Nastawilem sie na autko nie bite i przy tym zostane, w poniedzialek jade do niemiec zobaczymy moze tam sie cos urodzi, jezeli znacie jakies ciekawe miejsca to prosze o info. Pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2006 19:22:26 
Klubowicz

pablo.pi napisał(a):
Witam, na wstepie wielkie dzieki dla wszystkich ktorzy wzieli udzial w temacie, kazdy z was ma duzo racji, jedna rzecz dla wyjasnienia, nie jestem zoltodziobem, ale tez oczywiscie wielkim specem, w 80% wiedzialem co trzeba zrobic w tym aucie, ale no wlasnie zostaje jeszcze te 20% i dlatego chcialem poznac wasze zdanie na ten temat. Piszac kosmetyka mialem na mysli ze nie ma tam wielkiej roboty blacharskiej bo do wpasowania jest zderzak i lewy blotnik, wymiana calej konsoli ktora za poltora kola mozna kupic na allegro + dodatkowo dwie poduchy, chlodnice tez zaden problem, silnik nie ruszony pali odrazu. Mialem do czynienia z wieloma autami bitymi i ta audiczka naprawde dobrze wyglada, a obawy mialem bo jak by nie bylo moglo cos pojsc w zawieszeniu, a to jest juz problem, dodatkowo nie wiem jaK z elektronika. W kazdym razie autko jest wystawione na allegro i stoi do obejrzenia w gubinie. Ja podziekowalem ale tylko dlatego, ze ostatnim razem troche sie wkopalem z autkiem niby tez zle nie wygladalo ale ogolnie to masakra glownie wlasnie ta piprz.... elektronika, blache sie zawsze wyklepie. Nastawilem sie na autko nie bite i przy tym zostane, w poniedzialek jade do niemiec zobaczymy moze tam sie cos urodzi, jezeli znacie jakies ciekawe miejsca to prosze o info. Pozdrawiam :peace:

Życzę powodzenia. Niebite auto to rzadkość. Niemniej zdarzają sie, ale w niemczech też nie jest różowo...

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2006 19:32:20 
Klubowicz

Trzeba było wcześniej napisać, pochodzę z Gubina i bywam tam dość często, akurat byłem w ten weekend, obejrzałbym i ocenił, a przy okazji poleciał po nim VAG'iem.

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2006 20:10:16 
Klubowicz

Sprinter napisał(a):
Trzeba było wcześniej napisać, pochodzę z Gubina i bywam tam dość często, akurat byłem w ten weekend, obejrzałbym i ocenił, a przy okazji poleciał po nim VAG'iem.

A Sprinterowi można ufać :diabel:

Strefa czasowa: UTC + 1