.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 13:52:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 '03 quattro z Olsztyna - ostrzeżenie
PostNapisane: 01.wrz.2006 20:04:54 
Użytkownik

Niedawno oglądałem następujące auto http://www.motooferty.pl/o533_sprzedam_ ... S-LINE.php Ogloszenie jest jeszcze w kilku innych serwisach. Ogólnie auto wydaje sie byc w bdb stanie, sprzedawca przemiły, a zakup to czysta OKAZJA - jedyny powod to wyjazd do kraju z lewostronnym ruchem i brak mozliwosci uzytkowania go tam w dluzszym terminie.

W ASO audi wyszło:
1. cala blacha lakierowana i szpachlowana, jedynie nienaruszona tylna klapa bagaznika - gość udawal niezmiernie zdziwionego, sugerowal wjechanie w krzaki, obtarcie itp.
2. auto bylo na ramie.
3. prostowane podlużnice - gościu mowil, ze psa uderzył.
4. niski stan oleju silnikowego, chlodzącego (wycieki), prawie nie bylo plynu od wspomagania - kierownica sie kręciło jakby wspomaganie nie działało - gościu twierdził, że audi tak ma.
4. przednia szyba wymieniona - gościu twierdził, że delikatnie pękła.
5. amortyzatory z przodu do wymiany - przed tym gościu zapewniał, że na przeglądzie technicznym wyszło, że są w stanie idealnym, ale nie miał wydruków.
6. tarcze hamulcowe z przodu do wymiany - skorodowane.
7. jeden kluczyk - zakodowane są 3. Gościu twierdzi, że nie doszły.

Ogólnie próbowano mnie zapewnić, że auto niegrożne uderzylo z przodu, a po bokach sie poobcierał. Niski stan płynów eksploatacyjnych to zaniedbanie, bo stał długo w komisie itd.
Na moje oko auto miało potężnego dzwona z przodu, poszly podłużnice, silnik przesunął się do tylu, ucierpial uklad kierowniczy, blacha się pogieła po bokach + dach.
Obecne wycieki do dzisiaj (wypadek w 2005 roku), zwalone servo, szpachli tyle, ze ze słynnej ocynkowanej blachy audi niewiele zostało.
Nie wiadomo czy sa poduszki powietrzne.
Komputer wyczyszczony.
Przebieg prawdopodobnie oryginalny.

To tyle, jeśli ktos chce wiecej szczegolow to prosze pytać.
Ostrzegam, bo podobno ktoś chce go na raty kupić.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2006 20:10:01 
Klubowicz

Jak ja bym opisywał każde auto, które oglądałem a które okazało się kiblem to forum by zabrakło :D - ale dobrze, że niektórym się jeszcze chce...

Strefa czasowa: UTC + 1