.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.sty.2025 05:16:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: doradzcie dobry i tani alarm
PostNapisane: 08.sty.2005 23:39:10 
Użytkownik

wlasnie zaczynam przegladanie allegro w poszukiwaniu jakiegos dobrego zsprzetu z ciekawymi funkcjami

narazie zainteresowal mnie"Alarm Legendford Full Opcja - Zobacz Konicznie !!!"za 166, inferno lub forteca

co polecacie?moze ktos mial podobny dylemat

Tytuł:
PostNapisane: 09.sty.2005 01:06:57 
Użytkownik

Dobry i tani..to tak jakby szukac wiernej panny za ktora sie wszyscy ogladaja.

Tytuł:
PostNapisane: 09.sty.2005 01:26:10 
Użytkownik

Dobry i tani ? Pytasz o dwa różne alarmy.
Ale prawda jest taka, że dźwigacze obejdą nawet najlepszy alarm.
Ludzie już się przyzwyczaili do wycia alarmów na ulicy przez kilka sekund, więc złodzieje na bezczela otwierają auto po czym szybko machę i tną kable od syreny. I po alarmie.

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł:
PostNapisane: 09.sty.2005 10:10:09 
Użytkownik

Chance napisał(a):
Dobry i tani..to tak jakby szukac wiernej panny za ktora sie wszyscy ogladaja.

Samo zycie... :peace: :peace: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 09.sty.2005 10:13:00 
Użytkownik

A tak wracajac do watku, to polecam firme Legend.
Ceny umiarkowane, mam juz w 3 cim aucie i jeszcze nigdy sie nie sp.... ;)
Ale jak juz pisali koledzy- dla chcącego nic trudnego... :/ Mozesz im jedynie nieco utrudnic zadanie i tak wlasnie podchodz do tematu. Polecam tez ukryte odciecie zapłonu

Tytuł: Re: doradzcie dobry i tani alarm
PostNapisane: 09.sty.2005 10:40:36 
Użytkownik

Guzik_777 napisał(a):
wlasnie zaczynam przegladanie allegro w poszukiwaniu jakiegos dobrego zsprzetu z ciekawymi funkcjami (...)

widzę, że nie masz koncepcji na zabezpieczenie auta...
powinienieś moim zdaniem pójść w odwrotnym kierunku, tzn. najpierw zastanów się jakie zabezpieczenia chcesz mieć w aucie a później szukaj alarmu, który spełni te założenia
te całkiem tanie sobie podaruj bo one na 99% są tanie kosztem jakości, myślę że alarm ze środkowej półki spełni dobrze swoją rolę niezależnie od marki
może być ten, który wybrałeś tylko sugeruję kupno "gołego" alarmu a oddzielnie czujników takich, jakie chcesz
te wszystkie "full opcje" są moim zdaniem po to, żeby wcisnąć ludziom np. czujniki wstrząsowe, których już nikt nie chce kupować albo jakieś badziewne siłowniki centralnego zamka
pozdrawiam

PostNapisane: 09.sty.2005 21:42:12 
Użytkownik

sugob napisał(a):
Guzik_777 napisał(a):
wlasnie zaczynam przegladanie allegro w poszukiwaniu jakiegos dobrego zsprzetu z ciekawymi funkcjami (...)

...
te wszystkie "full opcje" są moim zdaniem po to, żeby wcisnąć ludziom np. czujniki wstrząsowe, których już nikt nie chce kupować albo jakieś badziewne siłowniki centralnego zamka
pozdrawiam

bez przesady, ale czujnik wstrząsowy według mnie powinien być podstawowym wyposarzeniem alarmu, nie mówię już o tym że gdy jakiś dres wybije ci szybę aby zapie...lić ci radio to będzie go goniła przynajmniej syrena alarmu, ale gdy jakiś wieśniak na parkingu przed hipermarketem zarysuje ci brykę, to wtedy tylko syrena może spowodować to że nie będziesz musiał płacić u lakiernika z własnej kieszeni

PostNapisane: 10.sty.2005 09:37:31 
Użytkownik

szuchaj napisał(a):
bez przesady, ale czujnik wstrząsowy według mnie powinien być podstawowym wyposarzeniem alarmu, nie mówię już o tym że gdy jakiś dres wybije ci szybę aby zapie...lić ci radio to będzie go goniła przynajmniej syrena alarmu, ale gdy jakiś wieśniak na parkingu przed hipermarketem zarysuje ci brykę, to wtedy tylko syrena może spowodować to że nie będziesz musiał płacić u lakiernika z własnej kieszeni

mialem zalozony w aucie na probe czujnik wstrzasow i nie zdaje to egzaminu, jest duzy problem w ustawieniu odp. czulosci - czujnik jest zamontowany w jednym miejscu do karoserii i delikatne pukniecie w jego poblizu wyzwalalo alarm, a po drugiej stronie auta po przekatnej mozna bylo kopac po kole, tluc po budzie i nic... mozna oczywiscie zwiekszyc czulosc ale to powoduje ze przejechanie ciezkiego samochodu lub tramwaju obok auta wlacza alarm i bedzie wyl co chwile bez powodu;
pewnym rozwiazaniem jest montaz 2 wstrzasowek po przekatnej ale ja wole zabezpieczyc auto w inny sposob
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 10:03:40 
Użytkownik

to fakt, czujnik taki dość trudno wyregulować, ja swój założyłem na środku samochodu w okolicach wajchy skrzyni biegów i nastawiony jest na max, działa bardzo dobrze ze wszystkich stron i nawet funkcja prealarmu się sprawdza, tylko że w moim mieście nie ma tramwajów

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 14:20:04 
Użytkownik

Ja polecam ci montaż alarmu minimum 200 km od swojego miejsca zamieszkania. Co z tego że zamontujesz najlepszy alarm ( średniej klasy są od 300zł) skoro koleś ,który ci go założy na 99% da namiary na twoje auto swoim "znajomym" .

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 14:55:20 
Użytkownik

BOZZ napisał(a):
Ja polecam ci montaż alarmu minimum 200 km od swojego miejsca zamieszkania. Co z tego że zamontujesz najlepszy alarm ( średniej klasy są od 300zł) skoro koleś ,który ci go założy na 99% da namiary na twoje auto swoim "znajomym" .

no przesadziles z tymi procentami, gdyby tak bylo to polowa aut w pierwszym tygodniu po zakupie zmienialaby wlasciciela
ale faktycznie uwazac trzeba, jak koles zaczyna gadke typu "gdzie mieszkasz itp" to dziekujemy i wychodzimy
Guzik_777
moze ktos ze znajomych moze Ci polecic pewnego elektryka? a pozniej i tak postudiuj schematy el. auta i zaloz swoje zabezpieczenia
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 19:12:39 
Użytkownik

No a do faktury i gwarancji to danych osobistych niby nie biorą?
Wytłumacz mi skąd złodzieje w 5 sekund wiedzą jak rozbroic alarm, skoro mają dziesiątki a nawet setki możliwych modeli do wyboru - a w aucie nie mają czasu na sprawdzanei wszystkiego? Nie mówie że wszyscy współpracują ze złodziejami. Ale liczby kradzieży aut zabezpieczonych mówią same za siebie.Wole dmuchać na zimne.Skoro psiarnia kumpluje współpracuje z mafią to zwykły człowiek tez może chcieć się z nimi szybko dorobić.

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 19:58:06 
Klubowicz

Bez przesady - w samochodach z reguły odcinane są te same obwody tak więc obejście ich przy znajomości auta nie stanowi większego problemu... problemem jest według mnie obejście kilku zabezpieczeń różnych typów + jeszcze jakieś mechaniczne... ale jak się uprą to będzie kicha, bo wezmą na lawetę... Myślę, że najgorsze jest schematyczne zakładanie alarmów, a na takie trzeba się przygotować jeśli bierzemy pod uwagę montaż u speca... No chyba, że jest naprawdę dobry wymiatacz i zaufany, to jak się mu sypnie zielonymi powinien coś dobrego wykombinować...

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 20:13:46 
Użytkownik

BOZZ napisał(a):
Wytłumacz mi skąd złodzieje w 5 sekund wiedzą jak rozbroic alarm, skoro mają dziesiątki a nawet setki możliwych modeli do wyboru - a w aucie nie mają czasu na sprawdzanei wszystkiego?

lenistwo i rutyna tych, ktorzy montuja alarmy;
dla przykladu - 2 gosci - jeden otwiera drzwi i zaraz maske, w tym momencie wlacza sie prealarm, drugi w tym samym czasie podnosi maske i wyrywa przewody z syreny alarmowej... i po temacie, akcja "rozbrojenia" syreny zajmuje przy typowym jej montazu (95% przypadkow) 2-3 sek, ciezko nawet bedzie to odroznic od normalnego pikania syreny przy rozbrajaniu alarmu z pilota,
a pozniej to wystarczy wiedziec, ktore przewody zewrzec zeby ominac (typowo wpiety) alarm, bez roznicy czy firmy x, y, czy z, nie trzeba znac alarmow tylko inst. elektryczna auta

dlatego alarm trzeba miec przeciwko dupkom, ktorzy sie dopiero ucza oraz przeciwko milosnikom sprzetu car audio, przeciw zawodowcom moga sie sprawdzic tylko wlasne, nietypowe zabezpieczenia

ale to tylko moje zdanie
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 21:03:38 
Użytkownik

Pamiętacie film MIAMI VICE (policjanci z majami). Ja bym jako zabezpieczenie zamontował sobie na fotelu kierowcy takiego aligatora z wielka paszczą jakiego miał Sony na swojej łodzi :). Tylko zamiast klucz musiałbym do Auta zabierać Hanne i Antoniego Gucwińskich . :) he he

Tytuł: Tomahowk z powiadamianiem radiowym
PostNapisane: 11.sty.2005 09:22:22 
Użytkownik

Ja w swoim Audi Mam alarm z powiadomieniem radiowym (dziala do 1500m) super sprawa, wreszcie spie spokojnie a jak coś się dzieje z moją ukochaną to zaraz o tym wiem. Alarm kodowany 128bitowo wiec nie da rady szybko go rozkodować. Model bardzo wysoki. Koszt u mnie to 600zł (cena rynkowa 1500zł) Jezeli jestescie zainteresowani to piszcie do mnie!!

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2005 10:51:24 
Użytkownik

stary-zaden "seryjny" alarm nie jest dobry....najlepsze sa pionierskie konstrukcje...wiec radze ci zebys zainwestowal w cos lepszego niz alarm z alegro czy skadstam...

Jest:
M4 Competition
AMG GT S

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2005 11:52:02 
Użytkownik

A ja tak se czytam i doszedłem do wniosku iż poza alarmek, kótry chce kupić jest nim http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38453240 zamontuje jeszcze oczeiście dodatkowe odcięcie komputerka na przekażniku . Lecz zadaje pytanie w tym wątku odnośnie tej aukcji czy dobry wybór ?? Dodam iż ten alarm posiada certyfikaty i towarzystwa ubezpieczeniowe go uznają :)
dzieki za opinie ...pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1