Witam ponownie.
Dzisiaj odbyła sie jazda testowa BMW 523i,pozwole sobie skomentowac moje wrazenia jazdy tym autem (przejechałem nim osobiscie 50km to co prawda nie za wiele ale mozna juz cos powiedziec)
Jako duzy plus BMW zaliczam komfort jazdy,jest naprawde super,swietnie wyciszone wnetrze,pokonywanie zakretow to czysta frajda,precyzja układu kierownoiczego jest tez super,auto sprawia wrazenie naprawde wywazonego i solidneo,autko było w full wypasie,wnetrze bardzo fajne,dobre materiały,ogolnie bardzo dobrze sie w nim czułem
Wydaje mi sie ze wnetrze Audi jest lepiej rozplanowane i bardziej przemyslane
w BMW niektore przyciski sa bez sensu jak dla mnie ulokowane
Silnik: swietna kultura pracy,powyzej od 3,5 tys obr fajnie mruczy wszysto super ale.... własnie silnik to chyba najwieksza wpadka tego auta.... elastycznosc jest makabryczna
auto do 4 tys po prostu jest zamulone i ospałe od 4 tys juz ładnie ciagnie ale spodziewałem sie czegos lepszego,niby to ma 8,5 do 100 ale wydaje sie duzo wolniejszy niz moje 2.6 ABC ! do 3.5 tys to moj w porownaniu z BMW to normalnie rakieta. Pozatym auto reaguje na ustawienie pedału gazu po chwili jak jakis stary Diesel
Poza kultura pracy i walorami dzwiekowymi to silnik BMW moim zdaniem to kibel,juz nie chodzi mi o technologie uzyte przy jego produkcji czy cos takiego ale o wrazenia z jazdy,jest naprawde cienko,zeby jezdzic to trzeba to cały czas krecic a nie takiego auta szukamy,V6 to jednak lepsze rozwiazanie
zwłaszcza dla mojego Ojca bo pod tym katem szukamy autka
Jutro jedziemy na test A6 C5 sedan 2.4 i cos mi sie zdaje ze jednak bedzie znowu Audi,to jednak jedyna słuszna marka,wszystko działa jak trzeba
To ma byc autko ktore przewiezie mojego Ojca z punktu A do B , wygodnie,z wysoka kultura pracy,nie krecac motoru ponad 5 tys bo moj struszek tego raczej nie robi
Chyba jednk A6 V6 bedzie najlepszym rozwiazaniem
P.S uprzedze coniektorych...Diesle odpadaja