Combi napisał(a):
Nie mówiłem konkretnie o S6 autora topicu, ale np. o moim NG gdzie zrobienie około 30 Km kosztowałoby około 4 tysięcy, a mam "trochę" większy silnik od wspomianego malucha.
Jak za 4000PLN zrobisz 30KM w swoim aucie to będę przet Tobą chylił czoła.
Pewnie, że da się - jeżeli myślisz o sportowym wałku rozrządu, wydechu kompletnym wraz z kolektorem, modyfikacją zasilania i elektroniką to pewnie uda się zrobić te 30KM, ale czy za 4000zł to ja już nie byłbym taki pewny. Poza tym weź pod uwagę, że tak porobione auto przestanie jeździć normalnie, te 160KM będzie miało przy 7000rpm, dołu nie będzie miało wcale, będzie paliło 20L/100km przy spokojnej jeździe, a jak Ci się coś spieprzy to 99% mechaników rozłoży ręce. Jeśli nie jeździsz wyczynowo tym autem to po co Ci pakować się w takie coś?;-) Poza tym jest to wyjątkowo inwazyjna modyfikacja i jeśli nie masz drugiego silnika, auta lub nie jesteś garażowym pasjonatą to ja w ogóle na Twoim miejscu bałbym się tak utrudniać sobie życie.
Przy NO2 kolega w S6 będzie miał na zawołanie +100KM za 4000PLN, przy sprzedaży auta łatwo zdemontuje instalację i np. przełoży do innego wozu albo sprzeda, przyrost mocy nie będzie wykorzystywany cały czas więc nie będzie obciążał silnika na co dzień, poza tym będzie miał bajer pstryczek i cyniarską naklejkę "NX" albo "NOS".