Przede wszystkim polecam założenie przekaźników do świateł mijania i drogowych, różnica jest ogromna...
Dodatkowo pomaga troche umycie klosza od wewnątrz, a chyba w B4 jest metalowy odbłyśnik, więc może też już pada, mogła gdzies wejsc rdza, wtedy wypadałoby albo zregenerować odbłyśnik (ktos z forum to robil chyba) albo kupic nowy (czyli sprowadza sie to do kupna nowego reflektora).
Żarówki mają też duże znaczenie. Ja kupiłem na Allegro Hella Blue Light 55/60W, świecą lepiej niż moje poprzednie żarówki ( 90/100W ). Kosztowały mnie one ok 50zł, blue light jakos nie widze, ale moze to i lepiej...
Co do swiecenia coraz ciemniej, to photokom nie masz do konca racji... Po części jest tak, jak piszesz, ale u mnie i u ojca trzeba bylo wymienic zarowki, bo po prostu szkło w zarowce sie okopcilo ! (było od góry szare, a światła były takie jakby "za mgłą")
A co do przeciwmglowego, to u mnie tez jewt tylko od strony kierowcy (czytaj od strony zewnętrznej na drodze). Tak jest fabrycznie, w lampie jest u mnie miejsce na drugie swiatlo, ale nie mam tam oprawki, myslalem nad tym, zeby poprawic fabryke, bo jakos lubie symetrie w aucie