witam,
1.zacznę od tego że cały czas mam problem z licznikiem km. Jak kupiłem auto to już nie działał-nie naliczał km. Dwukrotnie rozbierany był przez elektronika po czym działał ok.2-3 tys.km i znowu się zaczął zacinać. W tym tygodniu wymieniony był cały prędkościomierz, tarcza i mechanizm, chodził 200km i znowu się zaczął zacinać
Nie wiem czy to wina układu czy samego licznika.
2.Auto Check pokazuje zużyte klocki hamulcowe (O) pomimo że są grube jak nowe, a przewody są całe nie poucinane ani poprzecierane
3.Żółte podświetlenie AC zacina się, raz działa, raz nie działa. Żarówka jest dobra, wyświetlacz dobry
4.Nie jestem pewien czy miernik ciśnienia oleju pokazuje dobre wartości. Silnik jest 6000km po remoncie (nowy blok, wał korbowy, tłoki, pierścienie, panewki, wszystkie uszczelki) a pokazuje ciśnienie na rozgrzanym silniku 1.0 bara, a na obrotach ma do 3.5 bara. Nie wiem czy to wina oleju (Mobil 10W40). Kupiłem go w oryginalnym opakowaniu Mobila chociaż nie ma hologramu
Poradźcie coś, a może znacie jakiegoś dobrego i niedrogiego elektronika (partaczom i olewaczom dziękuję) w okolicach Siedlec czy Wawy
z góry dzięki za porady