Dziki napisał(a):
najlepiej bedzie jak sie udasz do salonu audi oni ci zalatwia taki kod w przeciagu paru dni, a co do alarmu zaloz sobie powiadamianie GSM nie wiem jakie sa tego koszty teraz ja 2 lata temu dalem ok 45.zł. oplacalo sie
zasieg nieogrniczony nawet 100000kmpozdrawiam montaz banalny
jjacek18 napisał(a):
A co sadzice o tym aby w jakis sposób zaślepić stacyjke ? od jakiegos czasu sie nad tym zastanawiam jak takie cos mozna bylo by zrobic i czy wogóle sie da
Według mnie to bez sensu, lepiej zainwestować w wyłącznik pompy lub zapłonu niż robić jakieś zaślepki czy samemu szukać dawno rozebranego na części auta. Jeśli oprócz uspokojenia samego siebie rzeczywiście nie chcemy się pozbywać pojazdu proponuję dorzucić do tego bear-locka, dobry (pełny) alarm, jakaś dodatkową blokadę mechaniczną (oprócz lasek na kierownicę i zewnętrznych blokad skrzynii biegów), kilka własnych patentów, niezależny czujnik ruchu z powiadomieniem radiowym (żebyśmy wiedzieli, że jakaś larwa weszła do auta), wykupić AC i trzymać w dobrze oświetlonym miejscu blisko domu na parkingu. To wszystko sprawi, że sobie odpuszczą kradziez, a jeśli będą na tyle zdesperowani, żeby jednak spróbować, zanim odpalą auto człowiek zdąży się obudzić, wypić kawę, nabić spluwę i zejść mordować albo pójść spać i zgłosić się po pieniądze do ubezpieczyciela...
Rzeczywistość w naszym kraju zmusiła mnie do przerabiania tego tematu nie jedną noc, kieruję się powyższym od 2 lat i mam spokój, więc w jakis sposób musi być skuteczne.