.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 07:58:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Mam własne AUDI [80 b2 1.3 1979r] szukam info
PostNapisane: 02.paź.2006 11:12:48 
Użytkownik

Witam wszystkich, kupiłem sobie taką bestię, jak się orientujecie ma poczciwy gaźnik :P .Szukam wszelkich info na temat tego modelu z książką serwisową typu "Sam naprawiam" na czele (oczywiście w jęz. polskim). Mam w nim parę pierdółek do zrobienia (prawy zamek, regulacja gaźnika, poprawa szybkości wycieraczek, wyeliminowanie trzeszczenia wszelkich plastików - choć o drobinę, itp itd). Chce go przejrzeć w miarę dokładnie, żeby stwierdzić, czy warto w niego zainwestować, bo stam ogólny jest niezły. Jeśli by został, to mały tuning (LED tylnych lamp, niebieskie podświetlenie zegarów, czy coś tam). Za wszelkie info, "darmową" książkę serwisową i ewentualne doradztwo WIELKIE UKŁONY, bo w szukajce ciężko mi znaleźć (za dużo piszemy :P ) :peace:

I - ... i nie wiem, co jeszcze

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2006 12:10:11 
Klubowicz

Mysle, ze powinienes nabrac troche smaku w kwestii tuningu takich wyjatkowych samochodach...bo jesli podobaja Ci sie ledy w tylnich lampach i niebieskie podswietlenie to radze Ci zakupic golfa lub bmw z poczatku lat 90 i sie wyzywac.

Jesli natomiast masz ochote zostawic sobie ten woz, doprowadz go do serii i ciesz sie pieknem klasyka, bez wies tuningu !!!

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2006 12:44:43 
Użytkownik

Moja wizja: klasyk z odrobiną nowoczesności. I nie mam tu na myśli el. szyb, czy car audio.
Odnośnie wieś tuningu - waham się, czy warto tracić czas na to, bo nie wiem, czy jest wart takiego poświęcenia, zależy wszystko od stanu maszyny
poza tym: dobry LED nie jest zły i sądzę, że prezentowałby się ładnie na takim kanciaku (oczywiście LED własnoręczny, prostokątny, nie taki, jak kolega prezentował nam w swoim motocyklu SUZUKI)
niebieskie zegary: samochód jest niebieski, ma zarzucone niebieskie pokrowce na fotelach, moży by pasował, oczywiście też LEDowy
za wszelkie sugestie dziękuję i postaram się do nich ustosunkowywać, podpowiadajcie fajne rzeczy, a być może stworzymy fajną maszynę, nie wykluczone też, że pojawię się na jakimś najbliższym zlocie Btw. kolega, od którego kupiłem Audi ma również silnik z innego b2, mianowicie 1.6. Zastanawiam się mocno, czy nie dokonać SWAPu - będzie większa frajda z jazdy

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2006 12:56:47 
Klubowicz

Jak chcesz to CI moge opylic kompletny 2.2 KV 136 koni do b2 :) Wtede bedziesz mial frajde z jazdy i odglosow bo to 5 garow :P

Rob jak chcesz....wszystko mozna zrobic ladnie, byle z glowa i starannie. Trzymamy kciuki :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2006 13:14:34 
Użytkownik

hehe, dzięki, kto mi da kasę na ubezpieczenie i paliwo - ja biedny student jestem :P . Póki co najbardziej zależy mi, żeby od strony mechanicznej był na 200%. Jeśli masz jakieś linki lub wiesz, u kogo szukać na forum, do napisz proszę. Ewentualny tuning później. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2006 14:03:38 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
www.kaleu-koch.de

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2006 14:51:20 
Użytkownik

zuru napisał(a):
Jak chcesz to CI moge opylic kompletny 2.2 KV 136 koni do b2 :) Wtede bedziesz mial frajde z jazdy i odglosow bo to 5 garow :P

Rob jak chcesz....wszystko mozna zrobic ladnie, byle z glowa i starannie. Trzymamy kciuki :)

nie jest tak prosto wsadzic silnik pieciogarowy do budy w ktorej był fabrycznie zamonowany 4 garowiec ;-) sa inne mocowania :/ jakis czas temu przerabiałem ten temat i chwiolowo z braku waruków zostawiłem temat w spokoju .
P.S. tak orientacyjnie pytam ile za silnik :?: moze byc na P.W.

Strefa czasowa: UTC + 1