.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 00:39:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a4 b5]Wymiana sterownika climatronika na inny,da sie??
PostNapisane: 02.paź.2006 10:26:44 
Użytkownik

Witam,moj wywietlacz caly czas mige,co go rozbiore to jest ok az do czasu gdy znow wszystko zgasnie i nie wiem jaka jest temperatura, jaka sila wiatraka, czy jest wlaczana klima itd, postanowilem kupic nowy sterownik, szczegolnie ze ostatnio moj zaczal sie tez wieszac, nic nie chcailo dzialac :( pojechalem do salonu audi :D pytam czy maja, maja ale inny, z malym wyswietlaczem i duzo szerszy, a ja mam z dwoma duzymi wyswietlaczami, spytalem o cene 477 funtow :o ale ze jest u nich od wiekow sprzedaja mi go za 100, taka cena juz mnie urzadza, ale zastanawiam sie czy bedzie szansa ulokowac to w kokpicie mojej niunii?? Prosze o rady! Pozdrawiam Jocker01

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2006 13:22:07 
Klubowicz

Masz dwa wyjścia:
1. rozbierasz swój sterownik i poprawiasz zimne luty w panelu (pewnie przy taśmie połączeniowej),
2. kupujesz taki sam sterownik na allegro.

A ty czy inny bedzie pasował to zależy ile złączy się do niego podpina z tyłu. :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2006 14:26:06 
Użytkownik

Mialem ten sam problem i moge potwierdzic Kolegi wyzej porady. Rozebralem panel i wlasnie poprawilem wszystki luty pinow do tasmy laczacej panel z plytka. Juz nigdy wiecej nie zamrogal :) pol godzinki max godz i masz gotwe.

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2006 18:23:52 
Użytkownik

sprubuje, powiem szczerze ze juz tyle razy wyjmowalem ten sterownik, ze nie zaszkodzi jeszcze raz, a jest to calkiem mozliwe ze to sa zimne luty na pinach od tasmy :D a do tego teraz doszedl mi dodatkowy problem z nawiewem, komutator sie wykonczyl :( i wentylator raz dziala, raz nie, to zalezy jak sie ustawi stojan, normalnie nie moge z tym nawiawem, jak nie jedno to drugie :( DZieki za odpowiedzi! Pozdrawiam Jocker01

Strefa czasowa: UTC + 1