jaano napisał(a):
Hoody - nie mozliwe - zgdzam sie z toba co do ostatniej twojej wypowiedzi!!
co do moich rodzicow - to na szczescie stac ich bylo na te chinskie tramki za komuny zebym mogl chodzic do szkoly i nawet skonczylem ich kilka(pewnie wbrew twojej logice) i podziwiam ich za to ze nie wpisali sie do partii mimo ze mogli i byli naklaniani do tego i dzieki temu by awansowali i pewnie moglbym nawet chodzic w 501kach codzien w innych - ale tego nie zrobili jak inne k..wy w tym kraju.. (to juz nie do cibie bo cie nie znam)..
nie rozumie tylko dlaczego ponizasz wiele osob - mysle ze w Polsce wiekszosc kupujacych samochody kupuje je na granicy swoich mozliwosci - i pewnie ty tez tak robisz (mowie to nie znajac cie!!), bo jakby ci nagle przyszlo zaplacic w serwisie z jakiegos powodu (np.klekniecie silniczka) jakies 25 tys od reki to pewnie tez bys wymiekl.. pamietam jak Darm pisal o czyszczeniu silnika w ASO za 9 tysiaczkow - no calkiem przyjemna kwota i stac go na nia choc napewno wolalby ja wydac na wyjazd chocby do Meksyku z cala rodzinka (pozdrawiam go tutaj!)
co do reszty - gdybym mieszkal w stanach i zarabial za moja prace kolo 15tys zilonych miesiecznie to mialbym inne zmartwienia niz czy mnie stac na auto, ktore kosztuje jak rower u nas, ale niestety mieszkam w naszym cudownym kraju i musze sobie jakos radzic, a mam stycznosc z wieloma bogackimi, ktorzy obracaja milionami a zonie sepia na kawe w restauracji...
wiec nie generalizuj tak pochopnie i wkladaj wszystkich do 1go worka!! co cie obchodzi ze gosc przyjechal rozklekotana A8 na stacje - moze akrat kupuje rafinerie w Arabii i wali go samochod jakim jezdzi (niektorzy nie przykladaja do tego zadnej wagi dopoki jezdzi), a gaz to zwykle paliwo i kazdy kto je tankuje liczy sie z tym ze moze kiedys uszkodzic silnik - wtedy za 2000 kupisz nastepny na szrocie.. wali mnie to, a 2000 to ja wyjezdze za moment..
napisz po co ci ta nowa A8 w podpisie? czyzby marzenie? dla mnie jest, ale nie kupilbym go, bo przez najblizsze 5lat starci 3x na wartosci.. no chyba ze przelewalo by mi sie ale to wolalbym juz wspomoc jakis dom dziecka - a nie wszystkich na to STAC (niestety)..
..nie mam nic do ciebie, bo cie nie znam (moze jestes swojski chlop), ale nic mnie nie wkurza bardzie od takich dogaduszek, wytykania palcami i smiania sie z tego czy kogos stac... pewnie stac jak jezdzi, chyba ze ukradl.. jak moge pomoc to pomoge kazdemu, bez wysmiewania..
...wiec patrz na siebie i ciesz sie z zycia.. nie lepiej jakies piwo wypic??
pozdrawiam wszystkich
p.s. zanjac - kiedy ci tak drzwi rozcharatali - cholota!!! szok!!..polska
Nie mam nic do Twoich rodziców ani Ciebie, nie możesz na mnie naskakiwać tylko dlatego że uważam gaz za średnio trafiony i w większości zawsze jak stała nowa S’ka (Merc) i tankował cygan do niego gazu to wszyscy się nabijali a teraz nagle jak taka moim zdaniem amatorka zrobiła się popularna to nagle okazuje się że cyganie wyznaczają nowe trendy w tym kraju …
W 501 nie chodziłem w liceum choć robiłem przymiarki ale mam problem bo nie jestem i nie byłem pasikonikiem żeby udawało mi się przecisnąć nogi nie mając przy tym 40 „ w pasie zamiast 34” dlatego za młodu kupowałem 615 i 616, to tak odnośnie spodni sprzed 15 lat.
Bo chyba to mało istotne
Wracając do tematu oczywiście każdy stara kupować się samochód na maxa ile ma i to jest właśnie polska, bo burak myśli że jak ma a8 z 96 za 20 koła to ma mega auto i groszowo je będzie serwisował itd. , a jak widać kupuje najtańszy gaz bo zapomniał ze 300Km pali i że klocki z Chin piszczą co tam ważne że jedzie , tak wygląda eksploatacja a8 w Polsce,
Wpisy do książki serwisowej mają ostatnią datę wbitą w niemieckim serwisie bo tu już właściciela a8 nie stać na to bo za drogo, a ceny Są przecież porównywalne tylko części czy robocizny +- ni będę się kłócił o parę E choć z grubsza i to z grubsza, dlaczego znalezienie w Niemczech auta w takim stanie jak w Polsce jest ciężko ? Bo Niemiec jak go nie stać to go nie kupi albo od razu sprzedaje a Polak nauczony że można mieć wszystko za małe pieniądze sieje amatorkę , nie widząc się z boku , on widzi tylko wszystko z za szyby a8
Właśnie miałem upatrzonego w koloni a8 w12 w longu i Darm po prawie półgodzinnej rozmowie min stwierdził że koszty śa zbyt masakrujące, dlatego mam upatrzone to co mam upatrzone.
Pyzatym nie mieszkasz w USA i nie wyglądasz mi na gościa który mógłby zarobić 15k $ chyba że rocznie ( choć Cię nie znam może drzemie w Tobie ukryty potencjał)
Co do marzeń to zgadzam się z Tobą że chwilowo bym go też nie kupił ale nie dlatego że traci 60% wartości przez 3 lata, tylko dlatego że samochód się kupuje jako dodatek do swojego stylu życia jako jakiś koszt a nie główny koszt a nie jako swój styl życia i nic nader to bo na więcej nie stać. Grill z nowego S8 to mysle ze po tym 360konnym bedzie to nastepny samochód cena niech spadnie z 80tys E na 40 czyli ze 2 latka i przetestuje, w tej chili muszę żonie Coś kupić i mam dylemat wiem że suva wygodne z tyłu fotelik itd i tu mam problem a nie bzdury z marzeniami rx350 x5 czy może ml , ma być niespodzianka na wiosne a ja to musze wybrać i myslisze że to takie proste ?
nie grzebie przy autach gdyż raz ze musiał bym porządnie przysiasc a w tym stracic czasu a w dwa dni auta w warsztacie ti zarobie w tym czasie treoche wiećej
Na forum jest tak fajnie że jak się ma swoje zdanie to ma się zawsze rzesze przeciwników którzy się nie zgadzają za wszelką cenę czują się urażeni itd., od tego jest forum nie pisze że jesteście jacyś tam pisze jak to wygląda z mojego pkt widzenia.
Może i gość ma rafinerię i nie obchodzi mnie to oceniam go na podstawie wrażenia jakie robi,
Czuję się tu prowokowany jak u mnie na forum brzilian jiu jitsu, co kto ma inne zdanie to chętny za zaproszenie na sale, dlaczego tak trudno zaakceptować Wam /Tobie zdanie zupełnie inne ? i praktycznie sprowadza się do jesteś biały to nasz czarny to wróg. Tak się czuję, co mam powiedzieć że poza darmem to informacji mało można uzyskać , no chyba żebym wyskoczył z jakimś top tematem , jak założyć gaz i po ile taniej, i może gdzie sklep z najtańszymi zamiennikami …
Proszę Cię jaano ja z nikim piany bić nie będę tylko dlatego że ma inne zdanie, jeśli chodzi o mnie to może nawet a8 przerobić na piec węglowy z parowozu, mnie to nie rusza, wręcz przeciwnie, im częściej coś takiego widzę tym mój dzień jest weselszy, a czyż nie o to chodzi ?!
Każdy ma i cieszy się z tego co ma to nie za moje pieniądze i tak nich zostanie.
Fajne forum , ale do jak już mówiłam bicia piany zawsze wataha a jak zapytałem jakie wymiary ma nawigacja w a8 żeby wywalić to i włożyć normalnego dotykowego pioniera 7” to ch..ja mi napisaliście, a tu proszę temat rzeka bo Hoody uważa gazoników za amatorów
Jak będzie gdzieś zajad w pobliżu Poznania chętnie poznam tych co przybędą, w końcu każdy może mieć inne zdanie ale łączy nas jedna pasja i to jest najważniejsze.
Jak ktoś ma problemy fiianasowe zapraszam na GPW
dziś był piękny pt spadków na kontaktach terminowych
zobacz kupujesz 1 kontrkt za ok 2700zł i robisz jeden klik i patrzysz a tu łądnie spada i co od 10 - 16godz masz 100pkt = 1000zł w jeden dzonek
grasz 20 kotraktami mnożysz to x20 proste, wykres fw20z6
co złe pieniadze ?