.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 13:04:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 1Z] Rozrząd
PostNapisane: 09.paź.2006 20:24:22 
Użytkownik

Mam problem w audi b4 1.9 tdi 1z mianowicie scina sie pasek rozrzadu od strony oslon.Wyczuwalny jest lekki luz poprzeczny na pompie wtryskowej ktora oddalem do naprawy ale nic sie nie zmienilo i mowia ze wszystko jest ok.Na nowym pasku jest to samo.Zaczyna go zjadac.Strach jezdzic.Slyszalem ze czasem krzywia sie podstawy pompy.Reszta wyglada dobrze.Rozrzad wymianialem 30 tys.temu.Zjadlo prawie pol paska.Widac ze zjezdza on na zewnatrz.Kola pompy i walka rozrzadu nie leza w jednej plaszczyznie.Jest lekka odchylka.Rok 94.Kolo pompy jest nowe orginal.Moze ktos ma doswiadczenie w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2006 08:51:40 
Użytkownik

Witam.
Powiem ci że miałem niedawno ten sam problem i też mam luz na pompie wtryskowej. Wymień kółko zębate na wale to na dole i daj noiwą śrubę pasek contitech ct867 czy jakoś tak napinacz ruvilla i małą rolkę ina. Niech ktoś kto się na tym zna ustawi to wczystko (tylko nie pozwól żeby ustawiali bez zdejmowania pokrywy zaworów. Jak powinno być ustawione - poszukaj na forum napewno znajdziesz. Narazie.

Strefa czasowa: UTC + 1