Mam ten sam problem ale jeszcze go nie rozgryzałem.
Z informacji na forum wynika, że powinny się włączać razem z ogrzewaniem tylnej szyby ale u mnie też to nie działa nawet przy +2 stopniach.
Właśnie sprawdziłem.
U mnie podgrzewanie lusterek włącza się razem z podgrzewaniem tylnej szyby a wyłącza po jakimś czasie - tego nie mierzyłem.
Mimo, iż na matach lusterek jest rezystancja to niestety ani jedno lusterki mi nie działa.
Muszę chyba dokupić maty grzewcze, które już zakładałem w poprzedniej a6/c4, bo niestety na nowe trzeba dużo kasy wyrzucić, a używki nawet jak sie sprawdzi rezystancję to nie ma pewności, że będą grzały
+++
muszę sprostować moją wypowiedź.
Założyłem sobie maty grzewcze gdyż stare niestety już nie działały i okazuje się, że podgrzewanie lusterek załącza się każdorazowo po włączeniu zapłonu, nawet przy temperaturze +15 stopni.
Nie wiem jek długo się grzeją bo na razie jeździłem tylko do pracy, to jest jakieś 20min licząc razem z przystankiem po bułeczki - nie gasząc auta, i po tym czasie jeszcze działa podgrzewanie.
Więc u mnie podgrzewanie lusterek nie jest powiązane z podgrzewaniem tylnej szyby.