Wiec ja odpowiem na temat
polecam mikode!!!!!
Przywiazuje ogromna wage do ukladu hamulcowego,z racji raczej ciezkiej nogi i agresywnego sposobu jazdy. Nie oszczedzam na tych rzeczach. I zawsze bylem ogromnym zwolennikiem marki ATE i nadal jestem,juz wiele razy rozpisywalem sie na forum o ich wyzszosci nad innymi firmami. stosuje wszystkie ich produkty klocki, zaciski, plyny, tarcze w wielu autach.
Rok temu wymienilem caly komplet hamulcow na kolach i wszystko nowe marki ate ceny zaciskow nie pamietam, ale tarcze po rabatach 180zl szt. i klocki cos kolo 380 przod. O tyle nie bede pisal bo z nim wszystko ok ,tez ATE
.Moze po miesiacu trafilo mi sie nagle chamowanie z gornego zakresu predkosci.I to byl koniec spokojnego hamowania na dlugi czas bo kazdy kontakt nogi z pedalem hamulca byl latwo wyczowalny dla wszystkich pasazerow.Szarpalo kierownica,byl to efekt termicznego wypaczenia tarcz.Probowalem dwukrotnie je toczyc ,ale ze swiadomoscia malego prawdopodobienstwa poprawy(jestem metalurgiem i temat ekspansji termicznej jest mi znany dobrze).Wiec zmienilem tarcze na MIKODY w polaczeniu z klockami TEXTARA .Jak narazie nie unikam pedalu hamulca nie irytuje mnie juz zadne drzenie kierownicy nic nie piszczy, hamowalem juz kilka razy zwiekszych predkosci wszystko OK.
WIEC POLECAM!!
PS Dowiadywalem sie o mikody przed ich zakupem i faktycznie nie maja one nic wspolnego z brembo,a co do brembo to nie polskie bywaja wadliwe!!!