Kochani, proszę udzielcie mi odpowiedzi.Każda mile widziana. Szczególnie tych, ktorze też jeżdżą A4kami.
1. kontrolka- wskazówka od temperatury płynu chłodzącego raz się załącza, raz nie - jak ją kopnie! Potrafi załączy się - poziom temperatury na wskazówce wzrasta i osiąga prawidłowy poziom - ok. 87st. C, czasem w ogóle nie drgnie po odpaleniu auta i jazdy i tak może byc kilka razy z rzędu, a za następnym razem działa OK. Potrafi np. wskazówka podnieśc się do poziomu 70 stopni i tak utrzymywac się, albo spadnie do zera. Często jak ruszę wtyczkę czujnika i docisnę go trochę to wskazanie wskoczy. Czy jest to uszkodzony czujnik? Jaki ma part number, żeby zamówic? Dodam, że jest na 4 piny, niebieski, z dwoma rowkami na wtyczkę , gniazdo jest kwadratowe, a na kostce numer:357919754D.
2. Mam nieoryginalne radio zamontowane. Po jego wyjęciu widzę we wnęce po radiu na kable nie podłączone: czerwony i niebieski. czerony jak zewre do masy to uszkadza się bezpecznik od wycieraczek. Co to za kable?
3. Nie działa podświetlenie klawiszy: ogrzewanie tylnej szyby, regulacji świateł, klimatronika, cygaretki. Sprawdzałem masa ich jest wspólna i jest prawidłowa. Problem wystepuje w zasilaniu, którego brak, diody sprawne> Gzie szuka usterki?
4. chciałbym dorobic kluczyk do auta - mam imobilizera. Chce dorobic też pilota do alarmu - Cobra. Gdzie dorobic, jaki koszt i czy koniecznie trzeba tam jechac samochodem?
_________________ Audi. Robi wielką różnicę.
|