.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 15:51:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 AFB] zly olej w tiptronicu
PostNapisane: 21.paź.2006 11:44:24 
Użytkownik

Witam
pod koniec czerwca uszczelnialem silnik w ASO VW w Piotrkowie Tryb. przy okazji sprawdzono mi stan oleju w skrzyni i dolano 3 litry oleju jak sie okazalo po trzech miesiacach niewlasciwego kod katalogowy to MOBATF220 zwykly mineralny olej. Zorientowalem sie przy okazji naprawy wiazki elektrycznej i wtyczki notabene uszkodzonej przez serwis.

Do ww naprawy doszla mi jeszcze calkowita wymiana oleju na wlasciwy

Na moja interwencje w serwisie (telefoniczna) najpierw wciskano mi kit ze jest to wlasciwy olej dopuszczony przez producenta, dopiero po osobistej wizycie i naocznym sprawdzwniu w etce jakos dziwnie okazalo sie ze jednak do tego typu skrzyni jest przewidziany inny olej.

I teraz najsmieszniejsze w ramach rekompensaty serwis wspanialomyslnie zaproponowal mi zwrot roznicy w cenie tylko 3 litrow oleju ktory pomylkowo wlali czyli okolo 100 zł dlatego ze nie dokonywali wymiany oleju tylko go dolewali ,ale zwrot ma byc dokonany w formie jakiejs uslugi wykonanej przez serwis.

Czy istnieje jakakolwiek realna szansa odzyskania pieniedzy za przymusowa w tym przypadku wymiane oleju, gdzie sie z tym fantem udac?

pozdrawiam
Waldi

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2006 11:50:14 
Użytkownik

tak, serwis zwroci Ci cala kwote: 3 litry mineralnego + wszelkie koszty jakie poniosles (przymusowa wymiana).
serwis zwroci Ci to w gotowce/na konto.

idz pierwszego lepszego radcy prawnego/adwokata - sprawa nie powinna kosztowac wiecej niz 100 pln (targuj sie!).

Anthem Advanced 1

:P(|)

Strefa czasowa: UTC + 1