.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 20:57:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A 80 B3 1,9 D]Jaki olej ?
PostNapisane: 24.paź.2006 22:47:11 
Użytkownik

Witam. Poprzedni wlasciciel lal olej mineralny. Nie wiem jaki ale chyba Lotos. Nie pamieta kiedy zmienial wiec chcem zmienic. Przebieg samochodu 251 tys. ale czasami zacina sie licznik km i wtedy trzeba zresetowac dzienny i juz idzie normalnie wiec prawdziwy przebieg wiadomo:) nikt nie zna hehe. Troszke go ubywa, ale nieduzo dokladnie jeszcze nie wiem, uzupelnialem classiciem z orelnu bo mialem pod reka. Teraz czas na zmiane mam dostep do oleju (za darmo :)) petro canada duron syntetic, znajomy powiedzial ze to niby mineralny ale na stronie napisane ze syntetyczny ale o parametrach jak 15W40 http://www.petrocanada.pl/pdf_static/duron_syntetic.pdf , no chyba ze to jest akis inny model oleju musze podjechac do znajomego zobaczyc plakietke zeby byc pewnym. Mam tez dostep do drugiego oleju 10W40 jakis oryginalny z serwisu Renault do ciezarowek. Znajomego wszystkie samochody na tym jezdza nawet benzyniaki i niby jest super. Ten Petro canada tez znajomy stosuje do ciagnikow samochodow z duzymi przebiegami i innych maszyn rolniczych i niby jest super. No i teraz mam dylemat. Co wlac. Pasowalo by mi bo za darmo. Ale nie chcem rozszczelnic silnika i wogole. A kazdy ze znajomych mowi ze jego napewno bedzie dobry wiec moge lac(to mechanicy) dowiem sie jeszcze dokladnie co to za petro canada ale na 80% to ten duron syntetic. Sory za rozpisanie. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Strefa czasowa: UTC + 1