witam
szukam już drugi dzień w internecie i na tym forum ale nie moge znaleźć odp na moje pytanie.
Zrobiłem sobie układ elektroniczny który zapala sam światła mijania po 12s (mam diesel'a) od przekręcenia kluczyka. ale chce wpiąć przekaźnik tak aby on załączał światła pozycyjne i mijania (ewentualnie też drogowe) bez urzycia mojego wkłady sił
. rozkręciłem taką obudowe na kierownicy koło liczników i ujrzałem dwie wtyczki jedna do kierunków i świateł a druga do wycieraczek, ale zajmijmy się tą pierwszą.
Prosiłbym o pomoc w opisaniu tych przewodów jest ich cyba z 12 i mają różne kolory i dodatkowo dzielą wtyczke tak jakby na dwie części jedna ma 3 przewody (czarno-biały,czarno-żółty, i chyba czarno-zielony) a wyrzej są czerwone żółte czarne itp chyba z 8szt
albo jeżeli możecie to opiszcie mi jak sie zwierają styki w tym przełączniku (manetka) jeżeli załącze pozycyjne i jak przełacze na mijania a jak na drogowe
wielkie dzięki jeżeli mi ktoś pomoże ponieważ ja się na tym zabardzo nie znam a szczeże to niechce rozpier.... bo nic nie bedzie chodziła a samochód ojca
czekam i dzięki
adrian