.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 18:56:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a6] z 1995r 2.8 avant problem ze wspomaganiem
PostNapisane: 28.paź.2006 23:28:59 
Użytkownik

witam mam od roku a6 i jestem bardzo zadowolony ale od 3 miesiecy mam problem ze wspomaganiem .mialem lekki wyciek z weza od wspomagania(wychodzacy z pompy do przekladni)oczywiscie auto poszlo na warsztat i wymienili mi ten waz..no i zaczely sie problemy przy skrecaniu slychac halas i trzesie calym autem jakies dziwne wibracje. wymienilem nawet olej w przekladni na nowy i nic dalej to samo.najgorsze jest to ze czasem ich nie ma na wolnych obrotach, najczeciej jednak przy duzym skrecie sa te objawy.pomocy i c :| zy jest mozliwa naprawa w warunkach podworkowych .p.s waz nie byl oryginalny tylko dorabiany w firmie zajmujacej sie takimi wezami hydraulicznymi(czy to moglo na to wplynac)pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2006 00:13:33 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Jak na moje oko to zwyczajnie zapowirtrzony układ, nalej zbiornik do końca i kręć kiera w lewo i w prawo na pracujacym silniku, powinno sie odpowietrzyc, jak to nie pomoze spróbuj poluzować śrybe na przewodzie który zmieniałeś niech ścieknie troche płynu, dokręć i znowy kręc kierownica.

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2006 00:20:19 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Jak na moje oko to zwyczajnie zapowirtrzony układ, nalej zbiornik do końca i kręć kiera w lewo i w prawo na pracujacym silniku, powinno sie odpowietrzyc, jak to nie pomoze spróbuj poluzować śrybe na przewodzie który zmieniałeś niech ścieknie troche płynu, dokręć i znowy kręc kierownica.

krecilem juz ta kierownica w lewo i w prawo az mnie rece bolaly i dalej to samo ,ale nie wlewalem plynu do pelnego zbiorniczka.najgorsze jest to ze ten odglos nie jest taki sam jak przy zapowietrzeniu i cale auto sie trzesie ale bede jeszcze probowal krecic kierownica:)najgorsze jest to ze teraz jestem w angli a tu mechanikom lepiej nie dawac autado naprawy :) dzieki moze jeszcze ktos cos takiego mial?pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2006 01:40:49 
Użytkownik

kolego to wszystko wina płynu, wymień płyn i to jak najszybciej, bo zniszczysz pompę. i wylej to czerwone [/url]

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2006 10:05:11 
Użytkownik

zielaki napisał(a):
kolego to wszystko wina płynu, wymień płyn i to jak najszybciej, bo zniszczysz pompę. i wylej to czerwone [/url]

dzieki za podpowiedz ale plyn nie jest czerwony tylko zielony taki jak zalecany jestw audi i tu problem??a pompa ladnie pracuje te odglosy to tak z przekladni ida i.i to wyglada tak uczucie jakby cos na sile w przekladni szlo.juz zglupialem :zly: :zly: :zly: :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2006 14:56:33 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):

probowalem ale to nic nie pomoglo :zly: :zly: :zly: a widzialem jeszcze na przekladni po lewej stronie waz przykrecony na imbusa moze go trzeba tez odkrecic?pomozcie bo trzesie mi tym autem strasznie!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2006 21:30:45 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Czy wymieniając ten płyn wyssałeś wszystki stary? Jeżeli choć trochę starego płynu zostało w układzie, to po zalaniu nowym , mogły one wejść w reakcję. Wtedy wszystko fiksuje, zapowietrza się, bo w wyniku reakcji powstają drobne pęcherzyki powietrza. Ja u siebie tak o mały włos pompy nie zajechałem w mojej byłej 100C4.Pozdro. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2006 22:09:33 
Użytkownik

K@mil napisał(a):
Czy wymieniając ten płyn wyssałeś wszystki stary? Jeżeli choć trochę starego płynu zostało w układzie, to po zalaniu nowym , mogły one wejść w reakcję. Wtedy wszystko fiksuje, zapowietrza się, bo w wyniku reakcji powstają drobne pęcherzyki powietrza. Ja u siebie tak o mały włos pompy nie zajechałem w mojej byłej 100C4.Pozdro. :peace:

nie jestem pewien czy wszystko wyssalem .poodkrecalem weze zlecialo ile moglo uruchomilem na chwile silnik aby reszta wyleciala i tyle zalalem nowy i to samo.moze cos zle zrobilem.? i jak mialem wyssac wszystki .pozdro i dzieki.bo juz zaczne chyba szukac tu jakiegos mechaniora bo sie juz wnerwilem na maxa :/ :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2006 22:57:53 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Mi to robił mechanik.Wysysał to...wysysaczem ;) .Poza tym poczytaj to, może ci to coś pomoże.Pozdro.

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ht=#910114

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2006 17:33:27 
Użytkownik

K@mil napisał(a):
Mi to robił mechanik.Wysysał to...wysysaczem ;) .Poza tym poczytaj to, może ci to coś pomoże.Pozdro.

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ht=#910114

dzieki za porade moj olej byl mieszany 2 krotnie .1 raz po wymianie weza.23 raz zlalem by wszystko i zalalem nowym. to pewnie moze byc to bo wczesniej problemow nie bylo. na szczescie pompa jeszcze ladnie chodzi.bede probowal ta wysysarka ;) i dam znac jak poszlo dzieki i pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2006 20:04:21 
Użytkownik

Witam powiem ci tak kup orginalny wąż który dorabiałeś ja tesz dorobiłem i klops tesame objawy co u ciebie skręcałem kierom i tszeszczało w tym wężu pośrodku jest tłumik drgań musi być idealnie w tym samym punkcie a wontpię czy ci którzy dorabiali zwracali na to uwagę ja kupiłem używkę za 150 zł bo w ASO to około 1000zł a jak będziesz tak jeździł to wykończysz pompę Pozdrawiam

Audi C4 2.8 V6

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2006 20:31:20 
Użytkownik

Martinigb napisał(a):
Witam powiem ci tak kup orginalny wąż który dorabiałeś ja tesz dorobiłem i klops tesame objawy co u ciebie skręcałem kierom i tszeszczało w tym wężu pośrodku jest tłumik drgań musi być idealnie w tym samym punkcie a wontpię czy ci którzy dorabiali zwracali na to uwagę ja kupiłem używkę za 150 zł bo w ASO to około 1000zł a jak będziesz tak jeździł to wykończysz pompę Pozdrawiam

Audi C4 2.8 V6

a to mnie zaskoczyles!pamietam jak mi dorabiali ten waz nawet widzialem jak go robili i chyba na tym samym miejscu jest ten tlumik .ale jesli mowisz ze tak to sprawdze ale najpierw wymienie dokladnie olej i bede mial pewnosc.dzieki wielkie.pozdrawiam. :)

Strefa czasowa: UTC + 1