.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 21:55:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: (1.9 tdi Z1 95) drganie silnika
PostNapisane: 03.lis.2006 21:31:15 
Użytkownik

Czesc. mam pytanko - podczas porannego odpalania fury silnik ma drgania przez 2-3 sekund tak jak by nie pracował na jeden cylinder a potem jest ok orazi kopci dopuki sie niezagrzeje :/ . Szukałe, naczytałem sie o katach wtrysku świecach, podłanczaniu sie do vaga itp . nie wiem od czego zacząc i co jest najprawdopodobniejsze takich objawów :?: . prosze was o pomoc poniewaz jak bym miał to wszystko sprawdzać i wymieniavc to brakło by mnie zaraz na początku :zly: a kasa to nimała. Z gory dzieki za porady

Tytuł: Re: (1.9 tdi Z1 95) drganie silnika
PostNapisane: 03.lis.2006 21:59:23 
Użytkownik

Auto: Renata
misiek 23 napisał(a):
Czesc. mam pytanko - podczas porannego odpalania fury silnik ma drgania przez 2-3 sekund tak jak by nie pracował na jeden cylinder a potem jest ok orazi kopci dopuki sie niezagrzeje :/ . Szukałe, naczytałem sie o katach wtrysku świecach, podłanczaniu sie do vaga itp . nie wiem od czego zacząc i co jest najprawdopodobniejsze takich objawów :?: . prosze was o pomoc poniewaz jak bym miał to wszystko sprawdzać i wymieniavc to brakło by mnie zaraz na początku :zly: a kasa to nimała. Z gory dzieki za porady

zacznij od tego co wyczytales ... tzn.VAG ,
sprawdz kat wtrysku ...
jezeli jest ok bedziesz szukal dalej według tego co przeczytales czyli swiece .... itp,itd ....
nic na skróty nie da sie zrobic ... ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2006 20:39:55 
Użytkownik

swiece mozesz sprawdzic sam (jak sie naczytales to wiesz w jaki sposob- podlaczyc na krotko do aku jesli iskrza to sa ok) jesli sa ok to sprawdz kat wtrysku (na 96% bedzie do poprawienia) ale za to musisz sie juz wykosztowac, niestey jakies 120-150 zeta razem z ustawieniem, no chyba ze masz tanszego mechaniora z VAGIEM pozdrowionka-powodzonka
120 mniej ale zoaczysz jaka satysfakcja :) jak silnik zrobi pol obrotu w duze mrozy i chodzi jak pszczolka :D

Strefa czasowa: UTC + 1