cezaryszw napisał(a):
Niedawno założyłem do auta instalację gazową IGS.Mam pytanie do posiadaczy tej instalki.Czy to normalne że auto na gazie słabiej hamuje silnikiem? Gdy wcisnę sprzęgło obroty wzrastają nagle o 1000 obr.poczym opadają.Natomiast jak zacznę hamować silnikiem i wcisnę sprzęgło to obroty od razu spadają.Wydaje mi się że zuborzenie mieszanki działa z opóżnieniem.A może za bogata mieszanka?
Napisz jakiej firmy instalka, IGS to jest która generacja ? Jezeli 3cia to powinienes miec rozdzilacz, w nim krokowy itd. Patent jest taki ze powinien odcinać ci doplyw gazu w momencie puszczenia pedału. To ze ci slabiej hamuje jest oznaką ze nie odcina gazu, u mnie jest wyrazie slychac w ktorym momencie przekaźnik sie przelancza i odcina gaz, jezeli nie zalapie odrazu (a czasami mu sie to zdarzy) wtedy wlasnie slabiej hamuje silnikiem. Czy samochod szarpie ci przy hamowaniu biegami
Jezeli jest to nowa instalacja jedz na regulacje na gwaracji, a jak goscie nie bedą umieli tego zdiagnozować to znaczy ze wybrałeś zły warsztat, ta instalacja jest cieżka do diagnostyki, najlepiej podpiac sie zlaczem diagnostycznym, moze jakies bledy wyrzuca. To nie jest normalne i nie daj sobie nic wmowić auto powinno zachowywac sie tak jak na benzynie, obroty powinny stać równo w miejscu i nie falować, nie powinien szarpać przy hamowaniu biegami
Jezeli bardzo chcesz w wolnym czasie wezme dokumentacje i przypomne sobie jak to dokladnie dziala przynajmniej u mnie, bo jest to bardzo zakrecone w porownianiu z poprzednimi generacjiami i bardziej skomplikowane niż sie wydaje gy sie widzi rozdzialcz parownik i 4 rurki w kolektorze.