ClNEK napisał(a):
jak gruby dystans jest potrzebny do b4 zeby tyl glosnika nie zachaczal o nic typu szyba, prowadnice ?
a co do wygluszania to 2 dni temu przekonalem sie, ze potrzebny jest do tego albo cieply garaz albo lato i ok 20 stopni

To zależy jaką masz głebokość montażu głośnika. Pomiędzy otworem montażowym, a szybą jest około 25-30 mm przestrzenii (spuszczona szyba w Coupe). Ja zakupiłem dystans 36 mm z podstawką a do tego w razie czego dodatkowy dystans 12 mm. Myslę, że to wystarczy w moim przypadku (Hertz ESK 165).
K@mil napisał(a):
Bez zniszczenia częściowego tapicerki nie ma za dużych szans na ciekawy efekt wizualny i dźwiękowy.Dochodzi jeszcze wygłuszenie wszystkiego matami bitumicznymi.
Też byłem w firmie caraudio i powiedzieli mi że nie ma szans na wstawienie 16'głośników z przodu w drzwi.Najwyżej 13...A ja myslę że takie szanse są i jak wrzucę te panele to pojadę im się pochwalić.
Wygłuszenie, okablowanie, sprzęt to zupełnie inna sprawa, wiem o tym. Nie nazwałbym tego typu rezanie "zniszczeniem tapicerki", zwyczajnie zamierzam ją zmodyfikować. Szkoda, że muszę robić to sam, bo żadne Car Audio nie chce się tego podjąć - jak usłyszałem od pseudofachowców "za duzo roboty".