@ Vanilla I
- jestem wyluzowany, really
@ Eomaciu
- stary, przyznaje że w kwesti aktów wandalizmu to masz rację, na to nie ma mocnych, ale naprawdę jeśli ma się choć trochę ochoty, żeby zadbać o samochód to nie jest to żaden problem. Wystarczy poświęcić trochę czasu na to i owo, a środki napewno się znajdą. Niestety u nas takie podejście ma może 5% urzytkowników i dlatego jak kupujesz u nas samochód to jest on w 95% przypadków w opłakanym stanie
- V8 to ociężały, gruby nudziaż, który nie ma ochoty podnieść się z fotela bo jest za ciężki. Ma oczywiście fajny dźwięk, ale niepodchodzi do V6 Alfy. To tylko bulgot taki sam w całym zakresie obrotów - zawsze brzmi tak samo, a to wada
@ Mq
- V6 i V8 TDi - no coment, szkoda słów...
W12 to owszem, bardzo mocny i nowoczesny silnik, ale to w zasadzie jest 2xVr6 także jeśli chodzi o dźwięk bez rewelacji, to samo co V8, brzmi cały czas tak samo.
V6 BiTurbo z tego całego towarzystwa brzmi napewno najlepiej, ale brakuje mu polotu V6 Alfy. Jest zbyt "twardy i taki niemiecki". No ale przynajmniej zmienia barwę dźwięku w zależności od obrotów
- fakt w rajdach Alfa nie sprawdziła swego napędu, ale w wyścigach torowych i owszem, z dużym powodzeniem. Pozatym pisałem o konstrukcji, zaawansowaniu technicznym oraz technologicznym i o tym jak ten napęd działa. Przy tym Audi ze swoim quattro to nic szczególnego, to taka prosta konstrukcja, aczkolwiek skuteczna. Ale np. czy quattro potrafi dać od 0 do 100% na którekolwiek z kół
Nigdy o tym nie słyszałem więc...
- no widziałem jak Ci się banan robił na twarzy jak jechałeś ze mną
a sylwetkę ma piękną, sama pininfarina maczała w tym palce
więc musi być piękna i jest.
@ Cysztof
- miło mi że się zgadzasz w pewnych kwestiach, a to że Ci się bardziej podoba wnętrze Twojej kupejki to kwestia gustu, napewno wnętrza Alf są jedyne w swoim rodzaju i mają klimat
- przed 94' także szły te same silniki w Audi i Vw, nie wszystkie oczywiśćie ale fakt że szły.
@ Kowicz
- nie wnerwiłem się.....jeszcze
- wiesz jest naprawdę kolosalna rożnica między tym modelem, którym Cię kiedyś przewiózł ten kolo a moim. To są w zasadzie zupełnie inne samochody, naprawdę, tylko buda jest podobna, bo wcale nie taka sama. Dwie inne furki, także jak chcesz zweryfikować swoje poglądy odnośnie porównania do Saab'a 2.3T to zapraszam
@ Spanky
- wiem, że to są żarty ale już mi się znudziły...
- a niby dlaczego mam nieporównywać, przebieg silnika rzędu 300 tys. km nie ma akurat nic do jego wytrzymałości i kondycji. Właśnie w tym rzecz, żeby przy tych 300 tys. silnik był jak ta lala i nie mów mi że to niemożliwe. Jak się dba i odpowiednio eksploatuje to wszystko gra. To samo jeśli chodzi o blachę i wnętrze. A akurat jeśli chodzi generalnie o wytrzymałość silników V6 Alfy i Audi to Alfy jest dużo większa. Wynika to z konstrukcji, ale nie chce mi się tu zagłębiać w szczegóły
- stary, też Ci moge pokazać Audi, które wygląda jak kupa złomu, to żaden problem, a nawet dużo łatwiej znaleźć taki egzemplarz niż Alfy, także to żaden argument z Twojej strony
- jak samochód stoi to też się psuje wbrew pozorom, a to ile robię km. nie ma tu nic do rzeczy. Trzeba dbać
@ Kirdan_
- ich bin cool immer wider
- jeżdżę akurat wtedy kiedy potrzebuję
- masz rację, obydwa autka są niepowtarzalne
i nie masz mnie za co przepraszać
@ Michu
- bardzo się cieszę, że Ci się podoba
- bardzo przepraszam, że Cię zraniłem
odnośnie mojej wypowiedzi o wnętrzach, ale niestety jest to prawda. Oczywiście wnętrza Audi są wykonane z lepszych materiałów i jakoś lepiej spasowane, Poprostu jest to wyższa i wsasadzie wzorowa jakość, także masz tu zupełną rację i możesz śmiało dalej wszystkim mówić, że kupiłeś Audi głównie ze względu na wnętrze. Ja to nawet potwierdzam, bo bujałem sie paskiem przez jakoś czas także wiem o czym mówisz i to jest fakt
Mam nadzieję , że mi nie nakopiesz
- a widzisz, jednak moje "represje" coś dały, autko wyczyściłeś
@ Warm
- z tym gejowem itp. to nie ja wymyśliłem, więc się mylisz, ja tylko rzuciłem to kiedyś żartem w trakcie tej, jakże intrygującej dyskusji i także to olewam, ale już mi się znudziło szczerze mówiąc
- no i znowu się mylisz, nigdy nie dałem się podpuścić a tym bardziej nie odpierałem żadnych ataków. Przypomnij sobie, czy kiedykolwiek reagowałem na te żarty. Nigdy. Zawsze to olewałem, ale ostatnio już mi się znudziły
i dlatego
po raz pierwszy zareagowałem
- Warm, dzięks za słowa otuchy
ale i tak się nie podlizuj, bo obok Ciebie nie usiądę
@ Kowicz
- ja się go tam nie boję, tak to jest z wariatami
@ Carra_mia
- już ja z nim pogadam na najbliższym spocie
Podsumowując
nigdy nie brałem tych wypowiedzi serio, przecież wiadomo że to żarty, także jestem wyluzowany i na nikogo się nie gniewam itp
Nic z tych rzeczy, ale już mi się znudziło ciągłe wysłuchiwanie tego
dlatego postanowiłem po raz pierwszy odeprzeć atak i jak widzę przyniosło to skutek
Uwielbiam Was wszystkich, bo jesteście zajefajni na maxa
Atmosfera jest superowa i myślę, że inne kluby moga nam tego z pewnością pozazdrościć.
A tak pozatym to ostatnio jakoś nie wrzało na forum, no oprucz małego incydentu z pewnym bananem, także postanowiłem rozgrzać trochę atmosferę
A tak generalnie to się jeszcze keidyś wszyscy zdziwicie jak wpadne na któryś spot, może nie dziś, może nie jutro ale napewno to nastąpi, zobaczycie
bo kocham Audi ale także kocham Alfe
Pozdro all
Peace