.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.sty.2025 15:50:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Czy ostrzegasz przes stojącym radiowozem?
tak, to dobry zwyczaj 94%  94%  [ 80 ]
nie, jak ktoś jeździ za szybko to sam sobie winien 2%  2%  [ 2 ]
jest mi to zupełnie obojętne 4%  4%  [ 3 ]
Liczba głosów : 85
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2005 11:58:11 
Użytkownik

Co do mrugania to na ten temat zostało już chyba wszystko powiedziane ;) Ja też mrugam,a jednocześnie popieram zdanie "Carra_mia"Czasami trzeba przycisnąć,ale miej przy tym wyobrażnie,i bądż przewidujący ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2005 12:25:08 
Klubowicz

Również ostrzegam ale czeba uwarzać bo się wycwanili kiedyś pod Gnieznem jak wracałem z nad morzato stało czter radiowozy na przstrzeni 3km i radar z pistolet na początku dwa radiowozt w środku i foto na końcu jak ktoś jechał z drugiej strony to mug się załapac dwa razy.

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2005 12:50:53 
Klubowicz

Ja tez staram sie mrugac i dziekowac awaryjnymi (choc jak jade moją niunią to niezbyt często ja jestem wyprzedzającym w raczej zjezdzam :D i niestety zauwazylem,ze jeszcze nigdy nie podziekowal mi zaden samochod na tablicach z jednego wojewodztwa :!:)
Chociaz z drugiej strony jak widze takiego suk... co jedzie jak wariat, wyprzedza na 3-ciego na zakrecie i popier... ze 140 w zabudowanym, a po poboczu chodza ludzie to tak mu zycze : "A zeby ci tak popaprancu nikt nie mrugnal..."
No sorki,ale troche rozsadku trzeba miec naginajac przepisy (dostosowac sie do warunkow na drodze,nawierzchni, natezenia ruchu etc)

==========================

A80 B2 '82 1,8 PV 110KM - kolekcjonerski :)
Opel Vectra A '91 1,8 90KM - użytkowy

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2005 13:57:26 
Użytkownik

Niestety w moim rejonie mruganie swiatlami zanika kiedys to byly czasy gdy kazdy po kolei mrugal a teraz moze 10% kierowcow to robi.

Mrugali takze policjanci bedac po cywilnemu, wiem bo ojciec mnie tego nauczyl.
W sumie to i ja przestaje mrugac - kiedy zaplacilem mandat za przekroczenie predkosci a w przewciwnym kierunku jechalo wczesniej ze 20 samochodow.

... /

Jeśli masz samochód to musi mieć cztery kółka!
no i cos na zapasie:)

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2005 18:21:03 
Użytkownik

Pewnie że mrugam!!
Zwłaszcza jak stoją gdzieś w krzakach.
Jednak czasami jak widzę że ustawili jakąś zasadzkę (2 albo więcej wozów, panowie w kamizelkach i z kałachami) to nie mrugam, bo oni nie łapią na prędkość tylko złodziei (tak myślę...)

A co do mrugania w nocy - zamiast włączyć 2x drogowe (co może oślepić i być źle zrozumiane) to dwukrotnie przełączam na pozycyjne. Zwykle działa, a ci co nie wiedzą co to znaczy szybko się uczą.... ;-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1