Witam,mam poważny problem ze sprzegłem.Auto jak w opisie 100 c4 93r 2.5TDi 115tys Km 115KM . Otorz pewnego razu naciskam
sprzeglo na skrzyzowaniu wrzucam 1, 2 i na 2 juz pozostalo wciskanie sprzegla nic nie daje nie mozna zmenic biegu,na postoju spoko chodza biegi,uruchamiam silnik,ze sprzeglem do konca a tu ciagnie wrrrrrr.
Mechanik mowil mi papka,ale dziwilo mnie ze ani 10 ml plynu nie ucieklo ani pedal nie zmienil twardosci,zadnego huku w silniku skrzyni nic cisza zadnych otarc>>stwierdzilem ze wszystko ok w srodku.Sprzeglo czasem lapalo czasem nie raz na kilka prob udawalo sie.
Nadzszedl dzien wymiany,wiec pompka przy pedale>> 500zl >>wymiana >>dwa razy zlapalo i dupa dalej odpowietrzalem chyba z 5 razy i nic.
Lekko poddenerwowany wymieniam wysprzeglik>> 300zl,>>wymieniam,odpowietrzam i trzy razy lapie i lipa >>odpowietrzam,powietrza juz nie ma i dalej raz na jakis czas zlapie ok a potem non stop ciagnie przy wcisnietym sprzegle.
Koncza mi sie juz pomysły,musze teraz rozbebeszyc skrzynie.
Co radzicie co to moglo sie uszkodzic, jak działa proces wysprzeglania ??Nie bylo nigdy i nie ma teraz zadnych zgrzytow zadnych piskow ze sprzegla, nigdy sie ono nie slizgało.Coz to moze byc i ile to mozee jeeeszcze kosztowac???
Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam.
_________________ C4 COMBI 2,5TDi ROCKET
Ostatnio edytowano 07.lis.2006 22:42:28 przez doman, łącznie edytowano 1 raz
|