Przyszedl czas na nowe radio - sprzedalem mojego pionka deh-5730 i szukam nowego.
Moj sprzet to zupelnie podstawowy zestaw:
Glosniki przednie z tweeterami: PowerBass
Napedza to wzmacniacz Alpine V-12 no i jakis sub do tego.
Brakowalo mi w moim pionku ze nie moge sterowac glosnikami i subem - zdjąć z glosnikow praktycznie bass, a dac go tylko na suba - wiec taka opcja wskazana w nowym radyjku.
Jaki przedzial cenowy - sa dwie opcje
1.Zwykle radio do kwoty ok. 1000-1300zl
2. Radio z LCD za ok 2.500zl
Ad.1
Jest tego na rynku i chyba warto postawic na Alpine - seria CDA-98xx - ale strasznie duzo tego i nie wiem w sumie co dobre bo wszystkie praktycznie maja podobno parametry
A cyferki sie przestawiaja i oscyluja od 1000 do 2000zl
CDA-9852RR; CDA-9853RR; CDA-9854RR; CDA-9852RR itd. I jakies modele typu CDA-9855R ale to chyba tylko wersja na USA i w polsce nie bedzie dzialac poprawnie radio?
Wizualnie podoba mi sie rowniez: PIONEER DEH 9800BT i podobno super brzmi ale kosztuje majatek
Patrzec na inne firmy rowniez czy nie warto?
Ad.2
Radio z wysuwanym LCD - czyli zabawka dla duzych chlopcow - filmy, teledyski i mozliwosc podlaczenia konsoli.
Czesto podrozuje z pasazerami wiec by sie sprawdzilo.
Tutaj juz male pole do popisu
Moje uwage zwrocily dwa modele:
-PIONEER AVH 6500 - radio ktore ma dodtakowo puszke sterujaca bez niej odtwarza tylko dvd, ale niestety jest malo tego na allegro - obecnie 1 szt. i chora cena do tego bo gosc chce 3tys zl - plus ma taki ze ma mozliwosc sterowania dzwiekiem - sub itd. oto mi chodzi
-PIONEER AVH-P5700 - tutaj plus ze za 2.5tys mozna kupic nowe takie i nie trzeba puszki ale niestety nie ma mozliwosc sterowania dzwiekiem jak w modelu wyzej
- a moze cos zle czytam?
Jeszcze jakies inne modele?
Rozbieznosc duza ale jestem w stanie zainwestowac wiecej ale tylko dla monitora LCD.
Bede wdzieczny za wskazowki i odpowiedzi od ludzi posiadajacy dany sprzet i ew. uwagi na jego temat
Nie mam zamiaru jezdzic na zawody - radio dla zwyklego uzytkownika do zwyklego sluchania ew. ogaldania