.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 00:02:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [S6 C5] Problem z tiproniciem (Warszawa - gdzie naprawic?)
PostNapisane: 12.lis.2006 15:26:46 
Użytkownik

Witam,

1. Diagnoza problemu.

Wczoraj mialem wyjechac do Bratyslawy. Poniewaz klocki sie konczyly postanowilem je wymienic. Pojechalem do milego pana, ktory stwierdzil, ze przy okazji mozna by jeszcze przetoczyc tarcze. Tarcze zostaly przetoczone, klocki zalozone przy okazji wymieniony olej. Jestem 30 km za Jankami, ruch sie troche rozrzedzil wiec gaz do dechy.. Gdy przyszlo mi zahamowac z predkosci 200 do 100 myslalem ze samochod sie rozleci, nie bylem w stanie utrzymac kierownicy wszystko sie trzeslo. Poniewaz ze mnie taki mechanik jak z koziej dupy trabka zadzwonilem do specjalisty z pytaniem co sie dzieje. Odpowiedz padla, ze prawdopodobnie tarcze zostaly zle przetoczone... Wiedzac ze dalsza podroz (na bardzo wazne negocjacje), runela w gruzach, zawrocilem na najblizszym skrzyzowaniu w strone Wawy. Zeby dac upust swoim zlym emocjom gaz w podloge do oporu... Jakiez bylo moje zdziwienie gdy zamiast wiekszej predkosci silnik krecil obroty do 7 tys jakby byl na luzie.. tzn po dzwieku silnika slychac bylo ze wchodzi na obroty, na obrotomierzu jak byk widzialem 6000-7000 obr/min a samochod toczyl sie powolutku i powolutku przyspieszal..

2. Gdzie sie udac z tym problemem ?

Pierwsza moja mysla (zreszta chyba sluszna) byl telefon do ASO (Piaseczno)... Niestety spec od skrzyn biegow jest na wakacjach wiec samochod moga przyjac dopiero po 23 listopada.
Czy znacie jakies miejsce godne polecenia gdzie ktos mi zdiagnozuje/naprawi moja skrzynie biegow - szybko i sprawnie. (kwestie fkosztowa traktuje drugorzednie)

Pzdr
Moon

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 19:03:34 
Klubowicz

Z tego co wiem i na forum czytalem to sa to jedni z lepszych specow od ASB:
http://www.samko.pl/trans.php?id=4

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 19:55:08 
Użytkownik

Elberr napisał(a):
Z tego co wiem i na forum czytalem to sa to jedni z lepszych specow od ASB:
http://www.samko.pl/trans.php?id=4

Strasznie dziekuje za tego linka !!! Z :): :): :):

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 01:32:57 
Użytkownik

Ja bym Ci radził sprawdzic przepływomiez powietrza Tip ot tak się nie psuje miałem ten sam problem w A6 2.5 TDI obroty się kończyły a auto nie jechało strach było ruszyc ze skrzyżowania. Praca Tipa jest zależna od momentu obrotowego silnika a on od dawki paliwa i powietrza za jedno odpowiedzialne jest ustawienie rozrządu i pompa wtryskowa za drugie przepływomiez.

Strefa czasowa: UTC + 1