.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 17:44:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 23:06:19 
Użytkownik

Nie chodzi tutaj, przynajmniej ja wyznaje taką zasade, aby jechac do Niemiec i kupic taniej ... chodzi o to żeby kupić lepiej ... a na eurotax poprostu nie patrz ...

80 B3 1.8 - było

wyznawca quattro...

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 23:10:40 
Użytkownik

jednak dla mnie lepiej oznacza kupno w polsce - nie ma pospiechu i nie ma cisnienia zeby koniecznie cos - cokolwiek - kupic i co najwazniejsze moge spokojnie sorawdzic w ASO. nie mam czasu jezdzic, nie znam sie, a nie dam komus kilkudziesieciu patykow do lapy zeby kupil cos, co dla mnie jest jednak nadal kotem w worku. poza tym kupno w kraju to mniej klopotow, mniej papierkow, mniejsze ryzyko. jedyne co uzasadnialoby dla mnie kupno za granica to wyraznie nizsza cena. a wyraznie nizsza = cos z nim jest nie tak. a to juz odpada. zamknelo sie kolo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 23:16:05 
Użytkownik

paulinka napisał(a):
jednak dla mnie lepiej oznacza kupno w polsce - nie ma pospiechu i nie ma cisnienia zeby koniecznie cos - cokolwiek - kupic i co najwazniejsze moge spokojnie sorawdzic w ASO. nie mam czasu jezdzic, nie znam sie, a nie dam komus kilkudziesieciu patykow do lapy zeby kupil cos, co dla mnie jest jednak nadal kotem w worku. poza tym kupno w kraju to mniej klopotow, mniej papierkow, mniejsze ryzyko. jedyne co uzasadnialoby dla mnie kupno za granica to wyraznie nizsza cena. a wyraznie nizsza = cos z nim jest nie tak. a to juz odpada. zamknelo sie kolo ;)

heheh no jeśli jest tak dla Ciebie wygodniej to rozumiem ...

80 B3 1.8 - było

wyznawca quattro...

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 23:18:16 
Użytkownik

paulinka napisał(a):

przykro mi bardzo, lecz bladzisz okrutnie.
za wyjatkiem osob z tego grona, 99% Audi eksploatowanych w Pl to samochody nadajace sie do remontow quasi generalnych.
kultura konsumencka przecietnego Polaka jest na najnizszym poziomie w UE.
po co wymieniac olej? przeciez jezdzi. jezeli cos dziala, to nie wolno ruszac...

zycze Ci, bys kupila swoje wymarzone czarne A3 w Niemczech.
z racji, ze bedzie to OTTO, to nie bedzie zajezdzone oraz, dodatkowo, nie wyniszczone przez drogi.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 23:25:26 
Użytkownik

no nie przecenialabym az tak kultury niemieckiej :) i tam pojawilo sie wielu przekreciarzy, tez cofa sie liczniki, podrabia papiery, jezdzi nie ogladajac sie na stan auta. ja jednak szukam dosc nowego auta, ktore jeszcze za duzo sie nie wystukalo :) i ktorego wlasciciel o nie dbal. i tu jest pewna trudnosc oczywiscie, bo na takie rynek jest u nas malutki.

dzieki za pomoc jeszcze raz, fajne forum i bardzo sensowni i pomocni z Was panowie :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 23:58:50 
Użytkownik

paulinka napisał(a):
no nie przecenialabym az tak kultury niemieckiej :) i tam pojawilo sie wielu przekreciarzy, tez cofa sie liczniki, podrabia papiery, jezdzi nie ogladajac sie na stan auta. (...)

zle mnie zrozumialas.
mam na mysli kupno samochodu w Niemczech, a nie kupno samochodu z Niemiec...

naturalnie, tam takze sa auta bardzo wyeksploatowane, lecz nie w takich proporcjach jak w Polsce.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 00:15:10 
Użytkownik

Tylko 2.0Tdi zadne 1.6
I tak to 2.0tdi nie jezdzi ale 100razy lepsze niz 1.6

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 00:17:36 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
meszrum napisał(a):

z racji, ze bedzie to OTTO, to nie bedzie zajezdzone oraz, dodatkowo, nie wyniszczone przez drogi.

Popieram. W przypadku otto , na korzyść zakupu spoza miedzy świadczy fakt, że silnik nie był katowany gazem ... co w w naszym kraju niestety nie jest rzadkością ... choć raczej w przypadku twojego wybanego autka prawdopodobieństwo to jest niewielkie. Niemniej w tym kraju nic już nie może dziwic ;)
Także życzę koleżance dużo ostrożności przy zakupie, sam jestem dodowem na to , że lepiej kupić pewniaka zza miedzy niż kota w worku rodem z kraju ;)
Kwestia wyboru silnika jest sprawą osobistą, ale gdybym miał kupić benzyniaka to celowałbym w coś mocniejszego ... 1,6 jak slusznie zauwazył mesz to low end ... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 10:23:20 
Użytkownik

(A)rturo napisał(a):
I tak to 2.0tdi nie jezdzi

Nie przesadzaj ... Przecież to auto nie ma być na wyscigi na 1/4 mili !

Do sprawnego poruszania się po mieście jak również w trasie moim zdaniem w zupełności wystarczy.

Notabene, napewno jest szybsze od 1.8T

pozdrawiam

80 B3 1.8 - było

wyznawca quattro...

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 11:33:07 
Użytkownik

Prezes: chyba zartujesz jest jest szybsze od 1.8T :) - mowa o modelu 140KM bo 170KM wychodzilo dopiero w '05 i '06 i tam jest roznica minimalna
A co do wyscigow to potrzeba cos wiecej niz 100 czy 200 koni :)

Bylem na jezdzie testowej a3 sportback wlasnie 140KM w DSG i niestety wrazenia na mnie nie zrobilo :(

Ale kazdy w aucie szuka czegos innego - gdy ja kupowalem auto to 150KM bylo ogromem mocy, a teraz? :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 12:11:20 
Użytkownik

Moj znajmoy jezdzi wersja A3- 2.0 FSI . Do tego auta ten silnik pasuje w sam raz ,jest w miare zwawy i ma przyzwoite osiagi .I co najwazniejsze charakteryzuje sie wysoka kultura pracy i jest cichy . 2.0 TDI malo palą , hm ale ten klekot przypominajacy starego forda transita ...Zreszta diesla sie juz nie oplaca kupywac bo ropa jest drozsza od benzyny :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 14:09:07 
Użytkownik

Prezes napisał(a):
(A)rturo napisał(a):
I tak to 2.0tdi nie jezdzi

Nie przesadzaj ... Przecież to auto nie ma być na wyscigi na 1/4 mili !

Do sprawnego poruszania się po mieście jak również w trasie moim zdaniem w zupełności wystarczy.

Notabene, napewno jest szybsze od 1.8T

pozdrawiam

Daj spokój stary ... nie warto ... kolega i tak nie zrozumie, że na codzień jeździ się momentem, a do wyścigów potrzebna jest moc. Kolega Arturo patrzy na to a innej strony, albowiem jest częstym gościem toru na 1/4 mili ... ;)

betrzy - faktycznie ropa jest drozsza od benzyny ... o 4 grosze, zwazywszy na fakt ze benzyniaki o podobnej mocy pala srednio od litra do 5 litrow wiecej, to faktycznie taniej jeździ się na benzynie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 14:15:56 
Użytkownik

baskecik: jakim czestym :)
Moment ok w trasie bo nie trzeba redukowac przy wyprzedzeniu gdzie ja musze wbic ta 3 czy 4 niekiedy aby szybko wyprzedzic dane auto czy kolumne aut
A spalanie naturalnie srednio 13litrow lpg

Nigdy nie pisalem ze diesel jest zlym wyborem - chetnie bym wsiadl w mocnego diesla - ale takich nie ma :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 14:23:09 
Użytkownik

(A)rturo napisał(a):
Prezes: chyba zartujesz jest jest szybsze od 1.8T :) - mowa o modelu 140KM bo 170KM wychodzilo dopiero w '05 i '06 i tam jest roznica minimalna
A co do wyscigow to potrzeba cos wiecej niz 100 czy 200 koni :)

Bylem na jezdzie testowej a3 sportback wlasnie 140KM w DSG i niestety wrazenia na mnie nie zrobilo :(

Ale kazdy w aucie szuka czegos innego - gdy ja kupowalem auto to 150KM bylo ogromem mocy, a teraz? :)

2.0 TDI ma duzo wyższy moment od 1.8T bo coś ponad 300 NM ... fakt że ma mniejszą moc ale to tylko 10 KM różnicy ale ważniejsze są nanometry ... generalnie jeśli nie jest szybszy to jest porównywalny z 1.8T

80 B3 1.8 - było

wyznawca quattro...

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 14:23:55 
Użytkownik

(A)rturo napisał(a):
chetnie bym wsiadl w mocnego diesla - ale takich nie ma :peace:

Wszystko zależy od definicji ... co dla Ciebie oznacza "mocny". :diabel:
Dla jednych jest to 300 KM, a dla innych 300 Nm ... bo jeśli szukasz czegoś w okolicy 200 KM to wybór jest niemały ... np w A4 silniczek AKE, który lekkim softem rozkręcasz na 220 KM i grubo ponad 400 Nm ;)
Do A3 go nie kładli bo pewnie byłby ciekawą alternatywą ;)
Na twoim miejscu Arturo szukałbym A3 3,2 benz ... myślę że zaspokoiłby twoje zapędy rajdowe , ale chyb cena póki co odstrasza :/

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 14:45:56 
Użytkownik

Bylem na jezdzie 2.0tdi [notabene baskecik podjedz na Przybyszewskiego do idczaka to stoi tam ladny sportback do jazdy probnej:] ktory mial mnie zaskoczyc - mial skrzynie DSG - i niestety nie zaskoczyl mnie :(
Moze te 30min to za krotko. Ostanio ciolem sie na trasie z 2.0TDI no i tez lipa - naturalnie musialem czekac do moich 3.5tys obrotow aby turbinka pompowala maxymalnie ale potem to juz..

I chyba bede celowal w S3 w budzie 8l - ale to za dlugi czas.

Ale nie robmy OT :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 14:57:30 
Klubowicz

meszrum napisał(a):
przykro mi bardzo, lecz bladzisz okrutnie.
za wyjatkiem osob z tego grona, 99% Audi eksploatowanych w Pl to samochody nadajace sie do remontow quasi generalnych.
kultura konsumencka przecietnego Polaka jest na najnizszym poziomie w UE.
po co wymieniac olej? przeciez jezdzi. jezeli cos dziala, to nie wolno ruszac...

Racja, bardzo wkurza mnie jak dłubię przy aucie sobie coś pod blokiem (a robię to często), a robię to nie dlatego że muszę, ale lubię a poza tym chcę aby wszystko było OK i przechodzi sąsiad (posiadacz Opla Astry z świecącym się CheckEngine od poł roku) i wali - ooo co znów się popsuło. Oczywiście niema sensu się tłumaczyć że np. dokładam sobie elektryczny szyber bo i tak skwituje to uśmieszkiem. 99% moich znajomych również tak postępuje, czyli jak się kompletnie rozkraczy dopiero odda do mechanika.
Żeby było śmieszniej jedyny raz jak audi odmówiło posłuszeństwa (zdechła pompa paliwa) to na głównym skrzyzowaniu koło bloku w godzinach wyjazxdu do roboty - wszyscy sąsiedzi widzieli :P

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 15:16:13 
Klubowicz

wiesz jak chcesz to teraz stoi w komisie 2.0 TDi 140 PS sportback niebieski
30 TKM
2005 rok
zobacz na www.rowinski-wajdemajer.audi.pl i wejdź w zakładke auta używane
tam będzie sokładniejszy opis i zdjęcia

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 19:34:02 
Użytkownik

Dred, sliczny, fajny kolor (mimo ze generalnie lubie auta monochromatyczne ;) ). ale cena niestety zdecydowanie za wysoka.

jezdzilam 1.6 - rakieta to to nie jest, ale chodzi niezle. no i ma niezly dzwiek silnika, dla mnie duzo lepszy od klekoczacego diesla. i cenowo tez mozna je sensownie kupic. chyba przy tym zostane.

czy ktos sie orientuje czy jest istotna roznica miedzy 1.6 i 1.6FSI? oprocz ceny oczywiscie :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2006 19:43:00 
Użytkownik

paulinka napisał(a):
czy ktos sie orientuje czy jest istotna roznica miedzy 1.6 i 1.6FSI? oprocz ceny oczywiscie :D

MOC ... FSI ma większą moc, ale nie wiem z jakich rozwiązań konstrukcyjnych to wynika ale wiem że jest 15 KM różnicy a to dużo ...

80 B3 1.8 - było

wyznawca quattro...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1