.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 15:53:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2006 10:22:33 
Użytkownik

Auto: Audi RS4 B7 Avant
Porządna blokada skrzyni biegów , alarm i dodatkowe odciecie taki zestaw pozwoli wam spac w miare spokojnie. Pamietajcie ze zaden zlodziej nie bedzie marnowal czasu na auto wartosci ok 30tys zl jezeli bedzie mial do pokonania tyle przeszkod. Poprostu pojdzie i poszuka sobie podobnego bez tych zabezpieczen a takich u nas naprawde nie brakuje...

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2006 14:34:57 
Użytkownik

Ja przymierzam się do kupna B4 1,9 TDI i napewno szereg zabezpieczeczeń pozakładam, napewno blokada skrzyni biegów, do tego elektrozawór na przewodzie paliwowym i odłączanie elektryki, co do innych jeszcze pomyślę, bo na złodziejstwo nie ma rady, myślę jeszcze powyjmować zamki z drzwi, żeby drzwi tylko pilotem otwierać - Waszym zdaniem to dobry pomysł?
A najlepsze zabezpieczenie antykradzieżowe to swojego czasu znajomy miał w B3, dwa razy rozwalili mu zamek, raz stacyjke, radio jedno tez poszło, wszystko w przeciągu miesiaca, w końcu pod pokrowce jak wychodził to zaczął wkładać deskę z haczykami naprostowanymi - trzecia noc i się rybka złapała na haczyk, bez lekarza się nie obyło, od tego czasu spokój. Ale lepiej mieć dobrze zabezpieczone autko, Audi kradną na części i to nawet stare.

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2006 17:56:02 
Użytkownik

Ja tam miałem taką sytuacje że wychodze na fajke tak o 2 w nocy a tu patrze dwóch kolesi grzebie przy drzwiach.Bez paniki wróciłem do pokoju, zabrałem pistolet bo takowy posiadam i wyszedłem znowu i podchodze do kolesi na spokojnie a oni mnie widząc nic.... dalej robią swoje.... Zamurowało mnie więc pytam co Panowie robią??? A oni: Co qrwa niewidzisz...??? Próbujemy otworzyć auto.... Kolesie byli troche przykoksowani i powiedziałem.Ok to otwierajcie a ja dzwonie na policje bo to moje auto.... W ogóle to byłem w takim szoku że nie czułem że jest cholernie zimno i że bandyci nawet nie drgneli jak mnie zobaczyli. Odwrocilem sie, wyciagnąłem tel i zasymulowalem ze dzwonie na policje i w tym momencie amatorzy zerwali sie i uciekli zostawiając brzeszczot. Mogli mnie zaatakować to bym ich qrwa zastrzelił i byłby spokój a tak pewnie dalej niszczą uszczelki ludziom:(((( Teraz mam radiopowiadomienie i jak tylko coś sie dzieje z autem to wiem to odrazu i moge wybiegać i strzelać no ale jeszcze mi sie nie zdarzyło...:)))

Tytuł: Re: Kradzieże Audic. Macie pomysły jak zapobiegać?
PostNapisane: 21.lis.2006 12:46:15 
Użytkownik

Zabezpieczen sie nie kupuje tylko robie je samamu lub u znajomego który pasjonuje sie elektroniką. To co jest dostepne na rynku to wiec ze złodziej zna na wylot, wiec szkoda na to pieniędzy.

Jak dlamnie to:
Nr.1 Parking strzeżony
Nr. 2 AC
Nr. 3 własne zabezpieczenie
reszta jest nic nie warta[/quote]

Przeceniasz złodziei. Większość z nich to głąby i nieuki. Nie potrafią otworzyć samochodu bez zniszczenia zamka. Nie mają pojęcia o elektronice i zabezpieczeniach. Cała ich wiedza pochodzi od kolegów, którzy mają kolegów, którzy mają kolegów a ci znają faktycznie kogoś kto jest w stanie obejść np.98% zabezpieczeń ale ich nie interesują samochody poniżej 100 000. Zresztą co to za złodziej który nie poradzi sobie z kilkoma ukrytymi wyłącznikami?

Według mnie najważniesza jest ilość widocznych zabezpieczeń.
Blokada skrzyni biegów, blokada kierownicy(wiem że jest nie skuteczna, ale do jej sforsowania trzeba mieć czas i narzędzia), autoalarm i immobilizer(oczywiście nie fabryczny).
Podstawową zasadą złodzieja jest ukraść i nie dać się złapać. Ambicja i duma z faktu, że ukradło się tak zabezpieczony samochód np. w 3min. w tym fachu to głupota, która może zakończyć się w pierdlu.
Poco tracić czas na samochody z kilkoma zabezpieczeniami, jeśli pod każdym hipermarketem w większym mieście, znajdzie się kilka samochodów których właściciele uważają że najlepsze zabezpieczenia przed kradzieżą, to fabryczny alarm i immobilizer.

A odnośnie AC warto mieć, bo jeśli się coś stanie to będziemy pieniądze na nowy samochód, chociaż mogą z tym być problemy
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... 819277,415

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2006 18:43:36 
Użytkownik

Auto: Audi RS4 B7 Avant
Kolego troche sie zapedziłes bo mylisz calkowicie urzadzenia takie jak blokada skrzyni biegów i blokada kierownicy ...
Blokada kierownicy to zabawka a blokada skrzyni biegów dobrej firmy to juz naprawde dobre zabezpieczenie a jezeli chcesz sie przekonac to z miłą checią podstawie Ci auto z zablokowaną skrzynią postawie na parkingu i dam ci nawet ze 2h na odblokowanie jej co Ty na to ?? Nie raz klient prosił o zdemontowanie wczesniej zamontowanej blokady i powiem Ci nie jest to takie proste....

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2006 01:34:01 
Użytkownik

Dave napisał(a):
Kolego troche sie zapedziłes bo mylisz calkowicie urzadzenia takie jak blokada skrzyni biegów i blokada kierownicy ...
Blokada kierownicy to zabawka a blokada skrzyni biegów dobrej firmy to juz naprawde dobre zabezpieczenie a jezeli chcesz sie przekonac to z miłą checią podstawie Ci auto z zablokowaną skrzynią postawie na parkingu i dam ci nawet ze 2h na odblokowanie jej co Ty na to ?? Nie raz klient prosił o zdemontowanie wczesniej zamontowanej blokady i powiem Ci nie jest to takie proste....

Masz rację. Chodziło mi o tzw. laski na kierownice które są słabym zabezpieczeniem, ale są widoczne. Skrzynie biegów szczególnie te chowane robione pod konkretny model samochodu są jak najbardziej OK.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2006 14:53:02 
Użytkownik

Auto: Totalnie Dymiąca Idea
tylko AC

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2006 18:40:20 
Użytkownik

Witam! mowa była o immobileizerze i alarmie fabrycznym.No więc nie wydaje mi się żeby to było takie zabezpieczenie jakby się wogóle nie miało żadnego.50% złodzieji ma problem z sforsowaniem tego typu zabezpieczenia,zależy jeszcze jaki samochód się kradnie.Jeśli za 25 tyś. to wystarczą dwa zabezpieczenia i złodziej prawdopodobnie zrezygnuje,woli isć do takiego gdzie jest jedno albo nie ma wcale jak już było pisane.Naprawde dobrym zabezpieczeniem jest blokada skrzyni ,BeraLock czy Dipol.Zadne zabezpieczenie nie daje gwarancji że samochód nie zostanie ukradziony ale im więcej ich, tym złodziej prędzej zrezygnuje.Jak dla mnie to Fabryczny alarm z immobileizerem-blokada skrzyni-blokada silnika(odcięcie zapłonu) jest już bardzo dobrym zabezpieczeniem.AC jak dla mnie szkoda kasy,lepiej pomysleć konkretnie nad kilkoma dobrymi zabezpieczeniami niż wywalać kase.W szczególnośći że nawet jeśli ktoś ma AC to nie ma tak samo 100% gwarancji że po kradzieży dostanie pieniądze :peace:Tyle jest z tym problemów i załatwiania.Może prosto mi się mówi o tych zabezpieczeniach bo jestem elektronikiem :D Powtórze jeszcze raz wszystko zależy od tego jakie auto się kradnie.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2006 19:44:58 
Użytkownik

gregory napisał(a):
Witam! mowa była o immobileizerze i alarmie fabrycznym.No więc nie wydaje mi się żeby to było takie zabezpieczenie jakby się wogóle nie miało żadnego.50% złodzieji ma problem z sforsowaniem tego typu zabezpieczenia,zależy jeszcze jaki samochód się kradnie.Jeśli za 25 tyś. to wystarczą dwa zabezpieczenia i złodziej prawdopodobnie zrezygnuje,woli isć do takiego gdzie jest jedno albo nie ma wcale jak już było pisane.Naprawde dobrym zabezpieczeniem jest blokada skrzyni ,BeraLock czy Dipol.Zadne zabezpieczenie nie daje gwarancji że samochód nie zostanie ukradziony ale im więcej ich, tym złodziej prędzej zrezygnuje.Jak dla mnie to Fabryczny alarm z immobileizerem-blokada skrzyni-blokada silnika(odcięcie zapłonu) jest już bardzo dobrym zabezpieczeniem.AC jak dla mnie szkoda kasy,lepiej pomysleć konkretnie nad kilkoma dobrymi zabezpieczeniami niż wywalać kase.W szczególnośći że nawet jeśli ktoś ma AC to nie ma tak samo 100% gwarancji że po kradzieży dostanie pieniądze :peace:Tyle jest z tym problemów i załatwiania.Może prosto mi się mówi o tych zabezpieczeniach bo jestem elektronikiem :D Powtórze jeszcze raz wszystko zależy od tego jakie auto się kradnie.

Wiadomo, że żadna firma nie będzie witać z otwartymi ramionami klienta, który chce od nich wyegzekwować kasę i będzie robić wszystko, żeby tych pieniędzy nie wypłacić szukając najdrobniejszych uchybień (brak jakieś faktury naprawy, kluczyka). Jeśli się niczego nie zaniedba to AC napewno zostanie wypłacone.

Trzeba też pamiętać, że KR (ubezpieczneie od kradzieży) to tylko jeden z elementów składających się na AC. Dla mnie to jest idealna sprawa, nie martwię się o to czy ktoś mi zniszczy auto pod moją nieobecność, zniszczy i ucieknie czy w końcu, że sam zawinę auto na drzewie i będę za to wszystko musiał płacić.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2006 20:22:36 
Użytkownik

Combi napisał(a):
gregory napisał(a):

Wiadomo, że żadna firma nie będzie witać z otwartymi ramionami klienta, który chce od nich wyegzekwować kasę i będzie robić wszystko, żeby tych pieniędzy nie wypłacić szukając najdrobniejszych uchybień (brak jakieś faktury naprawy, kluczyka). Jeśli się niczego nie zaniedba to AC napewno zostanie wypłacone.

Trzeba też pamiętać, że KR (ubezpieczneie od kradzieży) to tylko jeden z elementów składających się na AC. Dla mnie to jest idealna sprawa, nie martwię się o to czy ktoś mi zniszczy auto pod moją nieobecność, zniszczy i ucieknie czy w końcu, że sam zawinę auto na drzewie i będę za to wszystko musiał płacić.

No tak poza samą kradzieżą AC jest dobrą sprawą,bo ma się wszystkie zmartwienia w nosie,szkoda tylko że takie drogie....Ale swoją drogą jak kogoś stać na samochód za np. bagatela 80...100tyś. zł to czemu by go nie było stać na AC za 2...3tyś.Inaczej się ma sprawa jak się ma samochód za 15...20tyś. a AC się płaci 2tyś. na rok. :|

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2006 20:39:06 
Klubowicz

gregory napisał(a):
No tak poza samą kradzieżą AC jest dobrą sprawą,bo ma się wszystkie zmartwienia w nosie,szkoda tylko że takie drogie....Ale swoją drogą jak kogoś stać na samochód za np. bagatela 80...100tyś. zł to czemu by go nie było stać na AC za 2...3tyś.Inaczej się ma sprawa jak się ma samochód za 15...20tyś. a AC się płaci 2tyś. na rok. :|

Dlatego ja nie mam AC bo stwierdziłem, że się nie opłaca na starego sztrucla łożyć rocznie takiej kasy. Fakt, że sypiam przez to niespokojnie, ale auto mam relatywnie mało warte i w razie nieszczęścia bym sobie je po prostu odkupił.

Natomiast nie wyobrażam sobie posiadania samochodu za ~30k zł i nie wykupienia AC. :galy:

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2006 21:22:23 
Użytkownik

j@cek napisał(a):
tylko AC

Czyżby kolejny ajent firmy ubezpieczeniowej? Z rewelacyjną ofertą? Rozumiem że jak ci ukradną samochód to wypłata pełnego AC najpóźniej w 12 godzin od zdarzenia i podstawienie samochodu zastępczego natychmiast po kradzieży, z którego można korzystać do czasu nabycia nowego.

Jeśli uważasz, że tylko AC to polecam artykuł http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... 819277,415

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2006 14:51:12 
Użytkownik

U mnie w A4 też było "swoje" zabezpieczenie i podobno mega ciężko było je obejść... No ale audi stala 10metrów od wejscia do szpitala i znikła.... Miesiac przed moja kradzieza znikl passat który został zabrany na lawete, a gosc poszedl tylko na 10min. Jak bede miec nastepne auto to go oznacze i nawigacje kupie

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2006 15:02:35 
Użytkownik

Auto: A8, R8
Mojemu znajomemu ukradli kiedys Mercedesa 124W stary gruchot było bez zadnych zabezpieczen co ciekawe dodam ze ukradli ja z psem w środku całe szczęscie biedak po 2 dniach wrócił do domu niezłe jaja co ?

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2006 23:46:50 
Użytkownik

Pablo200 napisał(a):
Mojemu znajomemu ukradli kiedys Mercedesa 124W stary gruchot było bez zadnych zabezpieczen co ciekawe dodam ze ukradli ja z psem w środku całe szczęscie biedak po 2 dniach wrócił do domu niezłe jaja co ?
Jaja to dopieru są tu:
http://allegro.pl/item141460914_passat_19_tdi.html
Może to jest odpowiedz na pytanie z wątku :D

Audi ACO GT Typ85 - 2010 -> in progress 2.5T
Audi ACO 8B NG - 2011 ->

5 gang - beautiful noise
ObrazekPiszę poprawnie po polsku
.

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2006 10:27:44 
Użytkownik

Jarzyn napisał(a):
Pablo200 napisał(a):
Jaja to dopieru są tu:
http://allegro.pl/item141460914_passat_19_tdi.html
Może to jest odpowiedz na pytanie z wątku :D

Lol..... Ladnie gosciu poszedl.

VW Golf VI 1.4 Tsi - jest

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2006 11:17:48 
Użytkownik

Pisalem juz o tym gdzies na forum. Ojcu do T4 założylem BBS, dwa razy mu sie wlamali. Nigdy nie odjechali samochodem. Mamie do C4 100 też to samo załozylem. Tata zostawia w busie drzwi otwarte zawsze... bo szkoda mu zamków juz wymieniać. Mam ma jeszcze inne zabezpieczenia.
PS. Ale po tym jak nam skubneli MB 124 Coupe to niczego nie można być pewnym

PS2. Pare dni temu z jednego z salonów w Lodzi ukradli Audi Q7. Samochód zostal otworzony i odpalony kluczykiem podpietym do laptopa.

Tytuł: Zł0dzieje
PostNapisane: 19.gru.2006 11:25:27 
Użytkownik

ADAM 12 napisał(a):
Sprzedaj Audi kup Fiata

Witam, tylko że najwięcej kradną Fiata tego małego. Jak miałem 125p to 3 razy go kraddli. 1 raz wystraszył ich sąsiad na szczęście, zaraz zrobiłem 2 niezależne zabezpieczenia. Potem 2 podejście wyłamana stacyjka pchanko ze 200m i rozbebeszyli całą kolumnę ale nie odpalili i tak stał do rana. 3 raz rozładowali akumulator tak uparcie kręcili bez efektu.

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2006 21:12:42 
Użytkownik

prosze o pomoc w takiej kwestii: czy jest sens montowania zaworu odcinającego paliwo przed pompa paliwową w układzie zasilania? Czy jest to skuteczny sposób przed kradzieżą? b4 1,tdi

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2006 21:21:13 
Użytkownik

Auto: Renata
lukas2311 napisał(a):
prosze o pomoc w takiej kwestii: czy jest sens montowania zaworu odcinającego paliwo przed pompa paliwową w układzie zasilania? Czy jest to skuteczny sposób przed kradzieżą? b4 1,tdi

jakis tam sposob napewno jest ... a czy skuteczny to sie okaze .... :diabel:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1