Witam serdecznie. jestem szczesliwym posiadaczem B4 ABT z instalacja LPG.
Jednak coraz bardziej neci mnie chcec zakupu B4 TDI, a to z tego względu iz mam dostep do tańszej ropki. wiec taniej jazda by mnie wychodziła......
z tego co patrzyłem to koło 12-13 tysiecy trzeba byłoby dac za zadbany wgzemplarz z elektryka szyb i lusterek.
moje pytanie dotyczy silnika......jakie najczęstsze sa z nim problemy... , ile pali, na co zwracac uwage ogladajac....
Ogolnie z B4 jestem zadowolony..... jest wygodne, bardzo mi sie z wygladu podoba, zastanawiałem sie nad Audi A4 ale to juz nie ta sylwetka, pozatym zawieszenie juz nowszej konstrukcji wiec....drozsze.
a B4 juz poznałem wszystkie wady i zalety, autko proste w naprawach wiec wiele rzeczy mozna samemu porobic......ponadto w instalacji LPG denerwuje mnie przymus częstego odwiedzania stacji, oraz dojazdówka w bagażniku. ponadto gdybym dorwał B4 z elektryka szyb to byłoby to chyba moje autko marzen..... bo juz próbowałem sie przymierzac do wielu innych autek.....jednak B4 nadal pozostaje moja miłoscia...... ewentualnie GOLF 4 albo Audi A4 Avant mogły by byc...ale póki co niestac mnie na nie. wiec zastanawiam sie nad B4 TDI.
Prosze o opinie uzytkowników.....oraz o opisy usterek, potencjał tego starego silniczka na chiptuning, oraz parametry silnika.
_________________ niema to jak wypas furka !!! AUDI rządzi
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=23870
B4 ABT 2.0 +LPG 91r.
|