Witam wszystkich Forumowiczów.
Przymierzam się do zakupu nowego samochodu i mam kilka pytań - z góry musze zaznaczyć ze jestem zupełnie nowy do marki Audi, jestem dopiero po podstawowej lekturze tego Forum + Google, więc proszę o odrobinę wyrozumiałości
.
W chwili obecnej jestem użytkownikiem BMW 750i rok 97.
mam kilka pytań:
Lifting modelu A/S8 był w roku 99?
Czy fabryczna navigacja (+TV) są dostępne z mapami Polski?
Jaka jest PEŁNA lista opcji w A8 z tego roku?
Czy S8 (pomijam moc silnika i detale stylizacji) ma jakieś inne opcje niż A8?
Czy A8 ma skórzana tapicerkę na desce rozdzielczej w opcji?
Czy w A8 jest regulowana elektrycznie kanapa z tyłu?
Czy S8 z 99 ma wielofunkcyjną kierownicę? (jeżeli tak to co jest kontrolowane z kierownicy?)
Jak przyśpiesza S8 z 210 do 250? w BMW jest to ciągły nieprzarwany przypływ mocy - czy ktoś ma praktyczne porównanie elastyczności silnika BMW V12 do Audi 4.2V8 ?
Jak ajest największa ODCZUWALNA róznica w jeździe pomiędzy A8 i S8? Spalanie mnie nie interesuje.
Czy są modele z roku 99 wyposażone w panele słoneczne w szyberdachu? (wentylacja postojowa)
Czy lodówka / webasto jes opcją w S8 czy tylko w A8?
Standardowo S8 ma tylko wydech z lewej strony, czy są fabryczne wersje z podwojnym wydechem?
Czy w A/S8 z 99 lusterka boczne są ściemniane automatycznie (monohromatyczne)?
Od którego roku był produkowany model z silnikiem W12?
Czy są fabrycznie opancerzone modele A8?
Jeżeli ktoś ma praktyczne porównanie pomiędzy e38 750 a A8 4.2 proszę o kilka słow. Moze tak: najwieksze plusy Audi A8 w poruwnaniu do 750i z 97.
Ok, lista pytań na 3 strony, ale byłbym, niezmiernie wdzięczny za pomoc, trudna decyzja, mam nadzieje że przekonam się do S8 - inaczej pozostanie juz tylko S600 SEC z 91 a toniestety w środku wygląda jak stara taksówka.
Pozdrawiam,
Kangur