.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 08:06:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 c4] parowanie szyb
PostNapisane: 30.lis.2006 20:14:16 
Użytkownik

Czy wie ktoś dlaczego po wymianie nagrzewnicy dalej paruja szyby, czy to może byc spowodowane tym że mam nasiąknięta wykładzine płynem a może resztkami płynu w nawiewach. Nie wiem co z tym zrobić nagrzewnica jest nowa i napewno nie uszkodzona bo byłe cały czas przy wymiane.A tak przy okacji jak by ktos nie wiedział jak wymienic nagrzewnicę to chetnie doradze do trzech mechaników załamywało ręce na słowa wymiana nagrzewnicy w c4.

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2006 20:21:36 
Użytkownik

Jak masz schowek to za nim jest klapka co sie zamyka i otwiera w zalerznosci czy jest wlaczona klimatyzacja. Sprezynka co to trzyma bardzo czesto nie daje rady i albo spada albo sie wylamuje... Wniosek - wyciagnac 4 srobki od schowka i sprawdzic klapke - mozna to zrobic tez otwierajac schowek i swiecac za niego lampa. MUSI byc tam klapka a jak sie swobodnie rusza na wylaczonym silniku to znaczy ze sprezynka padla.....

Pozdrawiam, Jarek

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2006 15:41:29 
Użytkownik

a co ma wspólnego ta klapka do parowania szyb przed awaria nagrzewnicy nie było tak.

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2006 16:33:25 
Użytkownik

Z pewnością jest to spowodowane wilgocią w samochodzie ... napewno masz cos mokrego i to paruje ... wyschnie i przestanie na 100 % ... Kolega miał tak samo w astrze , mial walnieta nagrzewnice , wymienil , ale mial mokro w srodku ... powyjmowal powysuszal i teraz ma dobrze .

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2006 16:52:32 
Użytkownik

no właśnie bo ja mam zalanya tapicerkę pod deską próbowałem to suszyć farelką i wypalarką ale to to płyn i jest tłusty i tak łatwo nie chce wyschnac. a wyjmowac tapicere to duzo roboty

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2006 16:53:21 
Użytkownik

no właśnie bo ja mam zalanya tapicerkę pod deską próbowałem to suszyć farelką i wypalarką ale to to płyn i jest tłusty i tak łatwo nie chce wyschnac. a wyjmowac tapicere to duzo roboty

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2006 19:44:57 
Użytkownik

Bo ja mam dobra nagrzewnice i caly ukad a wlasnie przez ta klapke parowalo mi jak w japonskich samochodach.....gorzej jak w maluchu....

Pozatym tam nic innego nie ma co by moglo sie zespuc... :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2006 10:46:28 
Użytkownik

Witam wszystkich!

Moze wyda sie to glupie co powiem, ale czy wymieniles filtr pylkowy?

Co do parowania tapicerki, to nie jestem pewien. Sam czesto pralem tapicerke w swoim aucie (nawet w zimie), ale szyby mi nie parowaly.

Pozatym jesli twierdzisz, ze plyn jest tlusty i nie che sie dac wysuszyc, to moze i nie jest on powodemzaparowanych szyb. A czy para na szybach tez jest tlusta? Bo moze to nie od tego?
Sprobuj zosatwic auto z wlaczonym silnikiem na pare godzin i lekko uchylonymi szybami i zobacz czy jest bardziej sucho.
Tylko zrob to gdzies na zamknietej posesji, bo wiesz C4 + wlaczony silnik + uchylone okna = szczesliwy rusek lub handel czesciami
:D

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2006 20:22:00 
Użytkownik

Witam ponownie!

Wczoraj dowiedzialem sie paru ciekawych sposobow na wyciagniecie wilgoci z Auta od wlasciciela kabrioleta :D

1. Mokre miejsce wylozyc.. PAMPERSAMI!!!! Wciaga bardzo dobrze wilgoc.

2. Postawic w Aucie Odwilzacz powietrza. Taki zwykly nie elektryczny. Kosztuje ok. 60zl.

3. Farelka i uchylone szyby przez 2,5 godz. Zaleca sie wykonanie tego w garazu. Moim zdaniem farelka to ryzykowna rzecz, ale moze pod kontrola nic sie nie zapali?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2006 17:01:34 
Użytkownik

Dzieki Krzysio filtra pyłkowego nie mam w tyj wersji jeszcze nie montowali, przerabiałem farelke a nawet wypalarkę. Wczesniej juz wykozystałem ogrzewanie samochodu na full, pomogło szyby jeszcze paruja alr juz mniej i jest mnikej wilgotna tapicerka ale jeszcze jest i to chyba prfzez nia tak sie zdzieje.

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2006 21:30:13 
Użytkownik

PRZECIWPYŁKOWY
K.... PRZECIW PYŁKOWY

Tytuł:
PostNapisane: 18.gru.2006 13:02:46 
Użytkownik

cześć.
Ja wymieniałam nagrzewnicę w swoim B4 ale przed tem wylało się do środka ze 2-3 litry płynu. Taka mała powódź.....
Z parowaniem poradziłem sobie tak:
1. odkurzacz a opcją ściągania wody na pierwszy ogień
2. kupiłem kilka rolek ręczników paierowych ( kuchennych ), rozłozyłem na podłodze i jak tylko czesto można wymieniałem te ręczniki z podłogi. One dobrze "wypijają " wodę.
3. podczas jazdy włączam wentylator na podłogę i co jakiś czas na chwilkę uchylam okno.
- a na koniec kupiłem jakiś preparat przeciw parowaniu szyb
-pozdro

Strefa czasowa: UTC + 1