.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.gru.2024 03:55:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.gru.2006 13:55:40 
Klubowicz

ja polecam 2.0 16v smigalem autkiem z tym silniczkiem, mialem gaz i wszystko bylo ok. Oczywiscie jak sie wszystkiego pilnuje, czesci troche drozsze niz do zwyklych 8v.
Jak dla mnie bylo ekonomiczne, przyspieszenie hmm wtedy wystarczlo :diabel: . Zmierzone 8,9 GTechem w 2 osoby :D, nie mialem przyejmnosci dluzej pojezdzic 2.3 ale 2.0 16v smialo polecem wg mnie osigi podobne, a nawet na plus dalbym 16v. dobrze zagazowany tez smiga, moj palil trasa 10, miasto 12-16

Audi A6c4 Ael Avant Quattro ECO Power by' To JA !
Audi 100 C4 red
Audi A3 1.9 8L
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2006 12:33:57 
Klubowicz

Ja bym Ci polecal jednak ABK 2.0 8V...to taki normalny samochodzik w budzie coupe, zgadzam sie tu w zupelnosci z Wowo...
Ma elektroniczny wtrysk digifant, da rady w razie czego jezdzic rozsadnie na gazie, czesci sa tanie a aut z tymi motorami byla cala masa wiec nie bedziesz tygodniami poszukiwal kosmicznych gratow lub wydawal na nie mase kasy w sklepie, naprawi to kazdy mechanik. Ten silnik daje rady nawet w C4. Ale nie jest to szybkie auto.

Jesli lubisz szybsze autka i masz nieco wiecej kaski i samozaparcia do utrzymania wozu w nalezytej kondycji, nie bedziesz zakladal gazu to 2.3 10V NG, dynamiczny silnik z mniej nowoczesnym niz w ABK ukladem wtryskowym :) Tego juz nie naprawi kazdy w fachowy sposob i czasem mozesz sie pobujac z jakims problemem, przy braku gazu jest raczej ok z tego co ludzie mowia

A moze jesli, chcesz poczuc do czego naprawde sluzy audi coupe i lubisz poswiecac mase czasu i kasy na swoj woz.... :): Wtedy polecam Ci coupe 2.3 20V quattro (7A) w budzie B3. A w B4 no to juz tylko S2 :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1