.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 11:44:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.paź.2005 23:03:21 
Użytkownik

a morał z tego taki, że nie ma się co napalać przed kupnem auta :) Bo z takich właśnie ludzi sprzedawcy robią największych jeleni...

Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2005 08:08:33 
Użytkownik

a ja muszę uczciwie przyznać, że miałem dużo szczęścia...
Jak teraz czytam forum i dowiaduje się, na co trzeba zwrócić uwagę przy kupnie i jakie numery można wyciąć sprzedawając auto, to aż się pocę z wrażenia.
Większości patentów nawet do głowy nie wpadło mi sprawdzić i mimo to auto za każdym razem pozytywnie mnie zaskakuje... Alarm fabryczny uruchamiany przyciskiem z kluczyka nie działał - po wymianie baterii i zakodowaniu zgodnie z instrukcją znalezioną na forum - działa :)
Koło zapasowe sprawdzałem dopiero jakiś miesiąc po zakupie. Miało jedynie małe ciśnienie w nowiótkiej oponie... I tak dalej, na szczęście :)

Jednak nie wszyscy w tym kraju z założenia są oszustami. Mimo wszystko wielokrotnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bezinteresownością i zwykłą uczciwością. Oby jednak było tego więcej...

Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2005 13:34:51 
Użytkownik

DTM napisał(a):
(A)rturo napisał(a):
Ja nie mialem filtra powietrza :P
Ukradli tez alarm jak i podlokietnik nie wspomne o zestawie kluczy, apteczce i trojkacie :)

ja tam to mialem no moze oprocz apteczki i trojkatu ale to jeszcze nic - nastepnego dnia sprawdzam sobie kolo zapasowe a tam okazuje sie ze fegla jest 14 calowa i z rozstawem srob 4x100 - w a3 powinno byc 15 cali i 5x100 :(:

JA mialem zamiast kola tylko opone i kwasna mine jak musialem zalozyc zapas, ale moj blad sam nie dokladnie sprawdzale.
Trzeba wszystko sprawdzac.

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2005 18:32:01 
Użytkownik

Jak ja kupiłem swoje maleństwo to do tej pory (pół roku) zdążyłem wymienić agregat od klimy (zatarty), drążki (cud, że dojechałem do domu), grill, przewód od hamulców (15km od domu już nie miałem płynu ani hamulców), klocki hamulcowe, (na tarcze mnie nie stać-UFO) wszystkie zamki rozwalone, stacyjka zmieniona, fabryczny alarm rozwalony, (auto otwiera sie tylko na pilota inaczej to tylko młotkiem) brak pompki wodnej, uszkodzone zegary, komputer pokładowy...itd.

Do tej pory zdążyłem wiekszość naprawić...wpakowałem tyle kasy, że szkoda gadać...gdyby nie fakt, że to Audi 200 dawno bym sprzedał :p jest śliczne ;D.

Jak qpujecie auto proponuje odrazu wjechać na kanał, zajrzeć pod spód!!! sprawdzić wszystkie urządzenia elektryczne, przejechać się po "śpiących policjantach", zapoznać się wcześniej co to auto powinno mieć pod maską ;D. Ale i tak nie jesteśmy w stanie sprawdzić wszystkiego...większość rzeczy czyt. problemów wychodzi z czasem...Nigdy się nie spiesz oglądaj cały dzień i wyliczaj co go boli...obecnie na polskim rynku jest dużo aut więc nie ma problemu ze znalezieniem tego jedynego ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2005 13:47:50 
Użytkownik

Jak ja kupowałem swoje Audi tj. 3 lata temu, to przywiozłem w bagażniku i w kabinie maaaaaaaaaaaaasę części zamiennych :): Jechaliśmy z ojcem delitaknie bo kuferek był zapełniony po brzegi i w rezultacie tyłek siedział nisko :): 440 kilosów w 7 godzin i autko pozostało u mnie. Teraz czekam na chętnego na to auto ale najprawdopodobniej u mnie jednak zostanie bo wszyscy narzekają ja zaawansowany wiek :/

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2005 14:08:12 
Użytkownik

Lokalizacja: Toronto Auto:sportowa wersja czolgu........................ uczen czrnoTDIka ;)
Auto: vw T3 tdi
Jak tak czytam, to zaczynam sie martwic :(
czy qrde dobrze qpie [strach w oczach]

ale po nowym roq bede musial znalezc pewnie 2ch cfaniaqw
i wybac sie z nimi na podbooj bylego/obecnego wlasciciela mojej A4ki ;]

Pozdrawiam

TDI

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2005 22:09:34 
Klubowicz

Kordek napisał(a):
Teraz czekam na chętnego na to auto ale najprawdopodobniej u mnie jednak zostanie bo wszyscy narzekają ja zaawansowany wiek :/

Heh, przecież old-timery muszą byc stare, nie rozumieją tego ??

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2005 08:44:42 
Użytkownik

piotr napisał(a):
Kordek napisał(a):
Teraz czekam na chętnego na to auto ale najprawdopodobniej u mnie jednak zostanie bo wszyscy narzekają ja zaawansowany wiek :/

Heh, przecież old-timery muszą byc stare, nie rozumieją tego ??

Ja to wiem i ty to wiesz ale większość tych tempaków i tych buraków sobie ubzdurała, że 27 letni samochód za 1100 zł musi koniecznie być w idealnym stanie technicznym :/ A najlepiej to powinien jeszcze w salonie stać i mieć pełne wyposażenie, gwarancje itp....... :( Normalnie brak mi słów. Ja już starych zaznajomiłem z ewentualnością, że tego mojego samochodu nie uda się sprzedać :): zresztą jeżeli będzie miał taki człowiek do wyboru Opla Corsę 1.2 '90 za 2500zł a A80 1.6 '78 za 1100 zł to co wybierze? Zawsze będzie to młodszy pojazd bo do niego części jeszcze są.......... Ostatnio jakiś kretyn sie przyczepił do hamulców, że niby ich nie ma :): Ja jakoś bez problemów hamuję :P No ale jak sie taki baran przyzwyczaił do Focusa z komputerami i bajerami to nie jest w stanie sobie wyobrazić samochodu, którym żeby się zatrzymac to trzeba nacisnąć na pedał hamulca i wcisnąć go głębiej aniżeli na 1 cm :/

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2006 13:10:41 
Użytkownik

a ja niedawno kupilem audiczke i jak narazie to wszystko dyga nic nie brakowalo dodam ze kupilem o polaka jakiegos goscia co ochrania tych patalachow w rzadzie:P

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2006 15:43:52 
Klubowicz

Troche kotleta odgrzałes :D

Ale jak to mówią najwiekszą wadą Audi jest jego pobszedni własciciel. :)

Golf III też wozidełko ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2006 07:11:13 
Klubowicz

ja szukaja c autka napalilem sie na takie jedno B3 1.8 na wielopunkcie z gazem, wspomaganiem, el lusterkami (nie wiem po h** sa lusterka el. a nie szyby) ale tak podchodzilem do niej ze 3 dni, jezdzilem se po placu (dodam ze to koles ja sprzedawal) az na 4 dzien poprosilem kolesia innego by przyjechal - mial ok 100km do pokonania ale przyjechal i...: okazalo sie ze to audi mialo niezle tyl skoszony, byl wyciagany ale nie do konca, patrzac od gory na lewe tylne kolo to bylo prawie ok, ale jak sie patrzylo na prawe kolo od gory to... gdzie to kolo? tak bylo gleboko schowane w nadkolu, po odchyleniu wykladzinek w bagazniku ukazal sie calkiem niemily widok pogietej blachy, druga sprawa: szczelina miedzy drzwiami tylnymi lewymi a blotnikiem tylnym byla taka ze koles malego palca prawie wlozyl a z drugiej strony drzwi tarly o blotnik, mialem co prawda inne autko na oku i wolalem je wziasc, mam tylko jeden dylemat, gostek jezdzil przez dwa lata na samym gazie, i po prostu samochod nie chodzi na paliwie, nie mam w tej chwili szmalu zeby zalac nawet za te 50zl paliwa, bo sprawdzalem i pompka dziala, cisnienie wytwarza, oprocz paliwa zwietrzalego co moze byc jeszcze nie tak?

silnik: poj. 1826 na pełnym wtrysku + gaz jak wspomnialem - autko to Audi 80 B3

z gory dzieki za podpowiedzi najlepiej na priv lub gg://139353

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1