.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 13:54:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: 3 miesiące z moją Niunią - problemy...
PostNapisane: 26.maja.2006 10:21:27 
Użytkownik

na szczęście nie wielkie :) poprostu to co zauważyłem w tym okresie eksploatacji...

centralny zamek drzwi kierowca , dwa razy od momentu zakupu auta tak jakby się zaciął, tzn podchodzę do auta, otwieram z pilota, dziubki wyskakują do góry, ale drzwi od kierowcy nie da się otworzyć, po dostaniu sie przez inne drzwi do środka udało mie się po kilku próbach otworzyć. Bo je, że kiedyś może mi się nie udać otworzyć i to jeszcze zdala od domu, na jakimś zadupiu :P

pamieć foteli - chyba mnie nie lubi, włączam ją (wciskam stop tak by nie świeciło OFF), ustawiam fotel i lusterka jak trzeba, wciskam M i trzymajac M wciskam numer, slysze po chwili jakies cykniecie i tyle. Potem poprzestawiam fotel i przytrzymam ten numerek by sie ustawił spowrotem to ustawia mi się całkiem inaczej :/ a chce sobie ustawić dwie opcje by i dziewczyna i ja mieliśmy ustawienia zapamiętane, bo potem trzeba znowu szukać prawidłowego ustawienia :)

tak poza tym chyba wszystko ok :peace: i autko sprawuje się świetnie[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2006 19:22:04 
Uminator

chiciałbym miec takie problemy ze swoim Audi jak ty :P

Pozdrawiam i oby jak najmniej awarii.

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2006 20:39:26 
Użytkownik

ja juz 9-miesiac :diabel: :peace: i zero problemow :D ;) :)
P.S. Slavo1 jakbys cos potrzebowal jeszcze z instrukcji to smiało pisz :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2006 07:18:54 
Użytkownik

Drzwi będziesz musiał rozebrać jeśli chcesz się pozbyć tej usterki. Takich nowszych modeli nie rozbierałem ale mam podobną sytuację w oplu. Jak stwierdzisz że nie jest to usterka mechaniczna tylko elektryczna, zajedz sobie do Ustronia do Macury. I powiedz mu też o ustawieniu siedzenia. Z tego co wiem jest to najlepszy z elektryków samochodowych w okolicy.No chyba że znasz inne zdanie o nim. W końcu taka fura to musi być wszystko sprawne. Po co się Masz denerwować.... Powodzenia i pozdrawiam

Audi A8, 4.2, 1996r

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2006 08:54:27 
Użytkownik

Krzych-A8 napisał(a):
Drzwi będziesz musiał rozebrać jeśli chcesz się pozbyć tej usterki. Takich nowszych modeli nie rozbierałem ale mam podobną sytuację w oplu. Jak stwierdzisz że nie jest to usterka mechaniczna tylko elektryczna, zajedz sobie do Ustronia do Macury. I powiedz mu też o ustawieniu siedzenia. Z tego co wiem jest to najlepszy z elektryków samochodowych w okolicy.No chyba że znasz inne zdanie o nim. W końcu taka fura to musi być wszystko sprawne. Po co się Masz denerwować.... Powodzenia i pozdrawiam

Raczej podejrzewam ze to usterka mechnicza, bo elektrycznie wszystko niby wygląda na oko ok, bo pstryczek w drzwiach wyskakuje do gory, szczerze mowiac to nie mam żadnego zdania o Macurze, bo nigdy nie mialem z nim styczności, jesli faktycznie dobry fachowiec to dobrze wiedzieć (jeśli masz jakies namiary na niego to chętnie przyjmę)... I też chciałbym mieć wszystko ok w autku :P

W każdym razie jeszcze troche poczekam, jak sie jeszcze powtórzy z dwa razy to wtedy zaczne działać.

umin napisał(a):
chiciałbym miec takie problemy ze swoim Audi jak ty

Wiesz, to jest tak, czym starsze auto tym więcej niespodzianek :/ ,niestety , ale na pocieszenie powiem Ci tak, jedna poważniejsza awaria u mnie kosztowała by pewnie wiecej niz Twoje auto z podpisu, więc nie przejmuj sie, bedzie dobrze!! A Ty auto masz juz pewnie o dłuższego czasu, u mnie najlepsze pewnie przedemną ...

Atal-star napisał(a):
jakbys cos potrzebowal jeszcze z instrukcji to smiało pisz

Ok, dzięki wielkie za dotychczasową pomoc, sporo się dowiedziałem !!

Tytuł:
PostNapisane: 28.maja.2006 00:39:04 
Uminator

slavo1 napisał(a):

Wiesz, to jest tak, czym starsze auto tym więcej niespodzianek :/ ,niestety , ale na pocieszenie powiem Ci tak, jedna poważniejsza awaria u mnie kosztowała by pewnie wiecej niz Twoje auto z podpisu, więc nie przejmuj sie, bedzie dobrze!! A Ty auto masz juz pewnie o dłuższego czasu, u mnie najlepsze pewnie przedemną ...

moja niunia smigam od poltora roku, w tym czasie zrobilem okolo 80tys. i nic zlego sie nie dzialo (oprocz zawieszenia, ale to chyba nei wina audi tylko nasz kochanych polskich drog :zly: ), a jakies niedomagania mniejsze lub wieksze ma kazde autko, z kosztami naprawy twojej audicy to zalezy kto wycenia moje autko :diabel:

Pozdrawiam i zycze wielu tysiecy kilometrow bez usterek.

Tytuł:
PostNapisane: 28.maja.2006 07:09:44 
Użytkownik

Auto: Audi 200 20V Turbo
U mnie po ponad roku użytkowania wymienione zostały elementy zawieszenia i zlikwidowane drobne usterki związane z układem paliwowym. A poza tym jest loox :peace: !

Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 28.maja.2006 10:24:13 
Użytkownik

umin napisał(a):
slavo1 napisał(a):

moja niunia smigam od poltora roku, w tym czasie zrobilem okolo 80tys. i nic zlego sie nie dzialo (oprocz zawieszenia, ale to chyba nei wina audi tylko nasz kochanych polskich drog :zly: ), a jakies niedomagania mniejsze lub wieksze ma kazde autko, z kosztami naprawy twojej audicy to zalezy kto wycenia moje autko :diabel:

Pozdrawiam i zycze wielu tysiecy kilometrow bez usterek.

No widzisz, to co narzekasz :peace:

zawieszenie to niestety wina dróg, a nie audi, wiem ża jak trochę pojeżdże to też będe miał problemy :/

Strefa czasowa: UTC + 1