.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 15:06:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 02:02:58 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
Piotrowski Krzysztof napisał(a):
Panowie podniecajcie sie jak chcecie,ale ten Vag to jedno wielkie g.... nie diagnozuje auta tylko bledy wykrywa-ale jakie -pisalem o tym w AUDI TO KOBIETA-odlaczycie aku i blad,przeplywomierz i blad,tlumnik zmienicie i blad przerobicie sprzeglo i blad- itd itd.Ten Vag to kompletne zero.Blad 18630,17650 ,12480 itd. to sa punkty co robiliscie poza AUDI-od wymiany Aku przez Olej itd. JEDNO WIELKIE G.... A NIE DIAGNOZA-SAM TO SPRAWDZALEM WIEC ODPUSCIE SOBIE I NIE PODNIECAJCIE SIE NUMERKAMI DLE ROBIACYCH KASE!!!! :zakrecony:

jak nie chcesz to nie korzystaj z vaga i juz.
moim zdaniem jest to przydatne urzadzenie bo mozesz wykryc bledy o istnieniu ktorych nie bedziesz mial pojecia albo wykrycie ktorych jest znacznie bardziej pracochlonne niz przy pomocy vaga

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 02:32:58 
Użytkownik

Bilu napisał(a):
Piotrowski Krzysztof napisał(a):
Panowie podniecajcie sie jak chcecie,ale ten Vag to jedno wielkie g.... nie diagnozuje auta tylko bledy wykrywa-ale jakie -pisalem o tym w AUDI TO KOBIETA-odlaczycie aku i blad,przeplywomierz i blad,tlumnik zmienicie i blad przerobicie sprzeglo i blad- itd itd.Ten Vag to kompletne zero.Blad 18630,17650 ,12480 itd. to sa punkty co robiliscie poza AUDI-od wymiany Aku przez Olej itd. JEDNO WIELKIE G.... A NIE DIAGNOZA-SAM TO SPRAWDZALEM WIEC ODPUSCIE SOBIE I NIE PODNIECAJCIE SIE NUMERKAMI DLE ROBIACYCH KASE!!!! :zakrecony:

jak nie chcesz to nie korzystaj z vaga i juz.
moim zdaniem jest to przydatne urzadzenie bo mozesz wykryc bledy o istnieniu ktorych nie bedziesz mial pojecia albo wykrycie ktorych jest znacznie bardziej pracochlonne niz przy pomocy vaga

Sluchaj mnie i nie obrazaj sie:
Vag pokazuje bledy ktore w 90 % nie przeszkadzaja w dzialaniu twego auta i sa potrzebne np.Audi w wycenie auta ktore kupuja od klijeta.Po przetarciu auta na barierce autostradowej i jego remoncie Vag pokarze ci powiedzmy 15 bledow ktore nie beda mialy wplyw na twoje auto.Audi wykasuje bledy wezmie 1000 zl bez zadnych zmian w aucie!Ja nie potrzebuje korzystac z Vaga twego kumpla bo mam wlasnego i podlaczam go pod popielniczke miedzy tylnymi siedzeniami przez interfreis,albo pod zapalniczke,albo przy silniku ´w zaleznosci co chce odczytac.Wlozylem ostatnio inny przeplymowierz blad 18670 czyli zle podawanie powietrza.Skasowalem blad jezddzilem 2 dni ponowny Vag i co...Zadnego bledu.Wlozylem orginal -Blad 18670 to samo -skasowalem po tygodniu zero bledu.2 rozne przeplywki wykasowanie bledu i nie do wykrycia.-Vag pokazuje jak powiedzialem bledy ktore nie wyskasowales!---np.zmiana aku,odlaczenie przeplywki,wymiany swiatel,zmiana tlumnika,sprzegla,wlotu powietrza i moge pisac do rana.Modyfikowali mi autko podlaczylem pod Vaga i 11 bledow.Pytam tuningowa firme co mi zmieniali:odpowiedz 9 elementow.+odlaczyli aku i przeplywke na chwile po tym podlaczyli.Auto chodzilo jak nalerzy i jak rakieta ,a Vag pokazywal 11 bledow.Wykasowali mi je nic nie robiac przy aucie i po 4 dniach zadnej zmiany nie odczuwajac ponowilem Vaga 0 Bledow.Wiec osadzcie sami-a jak ktos chce to mu posle numery bledow i co oznaczaja w jezyku niemieckim.BEZ OBRAZY ALE TO GOWNO

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 11:25:46 
Użytkownik

:0

To powiedz Krzysztofie - skoro twierdziz ze VAG to takie gowno, jak bys chcial bez niego zdiagnozowal uszkodzenie ktore mam w moim aucie, polegajace na tym ze raz jedzie OK a czasem sie muli ?
Po podlaczeniu VAGa okazalo sie ze lambda zwiera sie czasem do masy ...
???

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 11:35:59 
Użytkownik

przestawiony rozrząd też VAGiem się wykrywa...

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 13:35:11 
Użytkownik

Krzysztof - bez obrazy - ale na VAG-u pracuje KAŻDY serwis na świecie (tylko inaczej się to nazywa lub w inne bebechy jest to wepchane) - cały wic polega na tym że vagiem potocznie określamy urządzenie do odczytu/podglądu pracy komputera i elektroniki w aucie - poza tym widzę że masz jakiegoś parchowatego vaga skoro możesz nim tylko błędy kasować i nic więcej - dobrym vagiem (a właściwie programem bo interfejs jest taki sam do wszystkich obd2) możesz również zmieniać parametry pracy silnika, zmieniać nastawy sterowników i kupe innych rzeczy. Np moim interfejsem mogę korygować liczniki elektroniczne bez potrzeby ich fizycznego rozpruwania i to dowolną ilość razy a nie tak jak oryginalnym serwisowym vagiem tylko raz. Drugą przydatnąrzeczą są zapisy parametrów pracy (trendy) po których fachowiec może znaleźć na odległość besz oglądania fury co jest nie tak - często podsyłam znajomym wykresy z pracy silnika itp a oni diagnozująco i gdzie zmienić aby było lepiej.
Poza tym na zlocie chętni mogą sobie pogrzebać w autkach ZA DARMO więc dlatego się podniecają :) - a narzędzi choć będziesz miał stertę i nie wiadomo jakie wspaniałe a nie będziesz ich umiał zastosować to pozostanie ci dokładnie takie stwierdzenie jakiego użyłeś....

Tytuł:
PostNapisane: 18.mar.2003 18:55:50 
Użytkownik

tak tak a swistak siedzi i zawija je w te sreberka!!!!tylko ze vag po podlaczeniu do mojego auta wykazywal zero bledow a samochud praktycznie nie jechal!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 18.mar.2003 20:47:42 
Użytkownik

Zgadzam sięz Tobą - nie każdy element auta podpięty jest do kompa - błedów nie uwidzisz bo sygnały są w tolerancji elektrycznej ale przekłamane - i tu wychodzu szydło z worka - samym sprzętem nie naprawisz auta - liczy się WIEDZA, tak samo jak na vagu nie zobaczysz w liście błędów padniętej przepływki a auto nie jedzie - dopiero wiedza pozwala ci ustalić na podstawie odczytów przepływu powietrza (przy pomocy właśnie vaga) że padła przepływka... nic nie zastąpi dobrego fachowca - vag to tylko dodatek tóry pozwala szybko dojść do sedna problemu (ale i tak nie każdego).
To tak jak by odkręcać śrubę palcami - da się ale kluczem szybciej :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.mar.2003 20:52:45 
Użytkownik

A warto miec VAG bo nie wiem czy kupowac bo znajomy ma ale takiego gotowego znaczy prawdziwego!!!i nie wiem czy kupic takiego do pc czy pożyczyc tego prawdziwego????

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2003 01:06:08 
Użytkownik

jak chcesz tylko sprawdzić sobie auto raz do roku to pozycz - jak masz w planach dłubanie w autku to kup - koszt nie taki wielki - do 200 zł + laptop i soft (mama taki do sprzedania za 900 zł)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1