photokom napisał(a):
Jutro podmienię filtr paliwa na nowy, choc ten nie tak dawno byl zmieniany. Moze to pomoze, bo nie wiadomo co tam w baku plywalo
Poprzedni wlasciciel paliwa uzywal tylko do odpalania. Martwi mnie pompa paliwa, bo ja slychac juz. Przekaznik od pompy przeczyszczony i sprawdzony. Dziala OK. Mam nadzieje ze to tylko filtr, bo wymiana pompy mi sie nie usmiecha. Mam w bagazniku zbiornik LPG i musialbym go wyciagac.
... jak wymieniales filtr niedawno, to raczej nie on jest winowajcą. mozliwe jest ze to pompka paliwa.
napisz jeszcze jedną rzez, ona moze podpowiedzieć odnośnie pompy paliwa... mianowicie zrób przyspieszenie na 1szym biegu, czy sie przytnie.
przy takiej przyśpieszce (1-2sek), w przypadku uszkodzonej pompce (za mała wydajność) paliwo przez chwilke będzie leciało z akumulatora cisnienia paliwa. no i w takim razie, bedzie to znaczylo, ze reszta ukladu paliwowego jest ok i trzeba bedzie sie skupić na pompce i np zmierzyć cisnienie manometrem podczas butowania w momencie przerywania, czy nie spada. < to taka moja wizja