.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lis.2024 16:07:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B4 1.6]latajace obroty na gazie i benzynie
PostNapisane: 02.gru.2006 22:10:14 
Użytkownik

witam.mam mały problem z obrotami w a 80 b4 93 avant z prostą instalką.zaraz po zamonowaniu gdy wyjechałem z gazowni wśrodku strasznie czuc było gaz :< po powrocie okazało sie iż przewód gumowy odchodzącej od silnika tzw.odmy był pęknięty.wymienili mi go i niby było ok ale dalej czuć było gaz czyli coś gdzieś sie ulatniało.panowie psikali cudowali wszystko szcelne.gazem czuć było dalej w miejscy tego gumowego przewodu odprowadzającego rzekomo gaz od silnika czy coś takiego.mój prywatny magik złapał przewod obejmami teoretycznie jesli to o tam gaz uciekał powinno być ok.ALE NIE BYłO.zdjoł go i zatknoł obie rurki.efekt zero gazu z nawiewu.zamknoł oba wyloty i git.tyle że zaczeły sie maniany z obrotami .w gazowni stwierdzili że tak może zostać tzn takie zasklepienie przewodu.chyba że olej wyciekac będzie :?: to trzeba szukac innego obejścia..a obrotów to oni nie wyregulują bo na benzynie to mi też ciut lata więc.. :zly: ..fakt ale tak nie było.niby wg nich układ paliwowy trzeba sprawdzić i silnik!zaznaczam że mam na pompie odcięcie automatycznie włączające się po zgaszeniu silnika.czort wie czemu na lpg jak sie doda gazu stojąc i pusci to prawie gaśnie i lata góra dół obrotomierz.na benzynie mniej ale też.przy jeżdzie nie.najgorzej jest jak silnik jest zimny..
co trzeba sprawdzić / wyregulować..?

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2006 20:34:53 
Użytkownik

U mnie pomogło czyszczenie i adaptacja przepustnicy.

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2006 21:20:10 
Użytkownik

mam wskazówke o sprawdzeniu silniczka krokowego..niestety gaz zaczyna wariowac wyłacza sie sam w czasie jazdy mimo ze na bank jest w butli

Strefa czasowa: UTC + 1