Witam,
jechanie po "czipach z allegro" czyli wrzucanie wszystkich do jednego wora to delikatnie mowiac naduzycie a "przez poczte" rozsylaniem czipow zajmuje sie np mtm (zaden wstyd...)
Mialem w zyciu stycznosc z 2ma chipmacherami co tez szukaja klientow przez allegro
autoseba
- robil mi kiedys czipa za grosze (350pln??? z wlutowaniem podstawek - wtedy sie jeszcze wgryzal w rynek wiec dumpingowal ceny) i mimo, ze pierdoly po forach o nim wypisuja z cala pewnoscia modyfikuje sam mapy (w logach widzialem to co "zamowilem" to znaczy ladowanie, dawki itp - czipa robilem u niego 3,5roku temu wiec chyba jeszcze troche doswiadczenia zebral-ceny tez podniosl z tego co widze) - nie to ze polecam bezwarunkwoo bo troche u niego jest jak w tesco (ja wyszedlem zadowolony): robi kupe aut dziennie wiec nie ma co liczyc w razie problemow, ze bedzie sie zajmowac czyszczeniem komus przeplywki czy rozruszaniem sztangi ....oraz przez tyle lat ciagle hamuje hamownia drogowa - dynosoft tez z okolic wro zrobil tutaj znacznie wiekszy postep niz on a zaczynali n lat temu od wgrywania czyis softow...). Wiem, ze nie umie (przynajmniej rok temu nie umial) modyfikowac oprogramowania sterownikow tiptornikow (np problem z przelaczaniem biegow przy bucie w nowszych tipach po okolo 2001r w 2.5v6tdi) - do aut typu AFN to polecam ale z wozkiem za 150tys chyba bym poszukal kogos innego (do kogos kto poswieci pol dnia tylko dla mnie)
jakistam (zapomnialem nicka)
- kontakt nawet nie pamietam jak zlapalem ale w sumie on mnie zagadnal bym zerknal na jeden wsad bo nie byl pewien czy jest dobry... byl do d... bo o ile pamietam nieruszony byl ogr momentu czy cos tam.. ale pozniej gosc do mnie po czasie zagadal na gg (pomylil sie) "czy to tobie mialem wyslac wsad do xxx?"... "ja ze nie"..."a to sorki, klienci mi sie myla"... krotko: gosc nie mial bladziutkiego pojecia jak odczytywac mapy (a do starych piernikow to juz tutoriale na sieci znalezc mozna!) - pewnie sprzedaje 'po trzysta" wsady z plyt co je daja gratis do kabelkow do wgrywania daja
Faktem jest ze czipy bywaja doslownie chu...e
a juz taki bardziej zyciowy blad w sztuce
co dwa maksymalne momenty to nie jeden
Pozdrawiam,
Przemek
P.S.
w tym watku wykres jest z programu kpower... jest to analiza logow vagcom (zdolnosc rozpedzania w czasie + wytracanie predkosci /opory toczenia/) wiec wykres jest "pogladowy" (darowanemu koniowi w zeby sie nie patrzy ale szkapa ogierem nie jest...)
Temat nie jest taki niedostepny... edc15 to naprawde wdzieczny pacjent do nauki (ideal to 2,5v6tdi - np nie ma wspomnianej przez Spankiego mapy napiecia wiec jest mniejsze pole do spie... czegos) ... prosty, wybacza duzo, dobrze udokumentowany a zcrackowany winols rozpoznaje mapy "automatycznie" (czego z MSA nie potrafi i przez to poczatkujacenu byloby zbacznie ciezej). Wbrew pozorom podmiana kosci jest bezpieczniejsza niz wgrywanie przez kable bo nawet jakby wsadzic kosci z gra od atari to najwyzej auto nie zapali /podmiana kosci i po problemie/- zgon przy wgrywaniu przez kabel i klopot...)