Kenny napisał(a):
wybaczcie ale sie podłącze:
Każde radio ma wyjście na wzmacniacz? Jestem na kupnie radia i głośników ale za 3-4 miesiące chciałbym dokupić jakiś wzmacniacz i nie chciałbym głupio teraz wydać kasy.
Jest taka sprawa że o ile nie masz zamiaru startować w konkursach CA i nie chcesz wydac duzych pieniedzy to mozesz to zrobic ta jak ja w IBIZIE.
Bez rozpisywania sie.
U mnie jest tak (zaznaczam, ze nie dązylem do uzyskania jakegoś wspaniałego efektu a auto które opisuje jest przezemnie traktowane jako wózek na zakupy):
Radio to BLAUPUNKT SAN REMO (czytaj zwyklak nad zwyklaki) 4*40w
Wzmacniacz jakieś D&W 600W 4 kanały filtry HI MID LOW
i teraz tak gwizdki w podszybiu (seria), drzwi (auto jest 3D) to jakieś plastikowe boshmanny. To podpięte jest pod kanał przód (lewo prawo) z radia. Dodatkowo zamontowałem z tyłu gwizdki wyrwane z głośników MAC AUDIO. Poprostu wykręciłem je z głośników. Te gwizdki podłączyłem do gwizdków z przodu.
Czyli mamy do ednego kanału radia podłączpone głośniki w drzwiach, gwizdki z przodu i gwizdki z tyłu.
W bagażniku jest wzmacniacz z osobnym zasilaniem od AKU. ponieważ z tyłu były kiedyś głośniki wykorzystałem kable od nich do podania sygnału na wzmacniacz. Ale z uwagi ze wzmacniacz jest cztero kanałowy to sygnał z dwóch wolnych kanałów które zostały w radiu (czyli tył prawo lewo) rozdzieliłem na 4 kanały wzmacniacza i teraz mam podłączony SUB w skrzyni dwucewkowy do dwóch kanałów i dwa głośniki basowe w półce do pozostałych dwóch kanałów.
ponieważ wzmak ma własne sterowanie głośnością to ustawiłem tak aby sub grał głośniej niż głośniki z półki.
Teraz w Radiu mam ustawione 80% głośności na przód (dzięki temu gwizdki i głośniki z drzwi grają na równi z tymi zasilanymi przez wzmaka)
Ustawienia jak ja to nazywam lajtowe to właśnie 90% przód ale ponieważ całość podłączona pod wzmacniacz ma za zadanie nadawać basu a radio nie ma sterowania subem to ja i tak moge nim sterowac zminiejszajac głośność przodu na 50%. wtedy gra cicho ale z mocnym basem.
PS idąc dalej tym LOW COST owym układem suba zrobiłem sobie sam z jakiegoś wyświechtanego głośnika kupionego na giełdzie za 15 zł. Skrzynie zrobiłem sam według poradnika CA który jest na Audiklubie w dziale TUNNING.
Banalnie proste i bajecznie tanie rozwiązanie.
PS zaznaczam że nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań. Wszystko jest zabezpieczone przed zwarciami pożarami i innymi sytuacjami a LOW COST tylko i wyłącznie ze wzglądów na to iż IBIZA to 3 auto w rodzinie i mojego zdania że CA nie powinno przekraczać 10 procent ceny auta czyli w moim przypadku nie wiecej ni 900zł.
Przyznaje że czasami coś zadrrzy coś pierdnie ale po dokładnym poustawianiu głośności wszystkiego i dostrojeniu barw można sie cieszyć dobrym czystym brzmieniem. Albo jak mój kumpel oddac Opla Vectre z 1991 roku do zakładu CA, zapłacić 4500 zł za kompletną usługę a dwa miesiące później sprzedać auto za 4000 zł bez demontażu sprzętu.
Czyli kupić auto za 6500zł +2000zł przywrócenie do odpowiedniego stanu +4500 zł CA to daje 13 000zł i szybko sprzedać go za 4000 zł co daje 9000zł wywalone w błoto.
PS ściągnij sobie poradnik i poczytaj a potem jak coś to daj znać na GG to ci opiszę więcej szczegółów.