.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 16:12:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 16:14:48 
Klubowicz

Mój żal wzbudza przede wszystkim fakt, że nie kombinowałem w tym kierunku - bo na zdjęciu efekt jest super, ale jak to się prezentuje na żywo to w chwili obecnej nie wiemy.

A moja blenda była połamana, bowiem moje druga połowa, tuż przed tym, kiedy w złości towarzyszącej zwyczajowo wszelkim pracom remontowym ją wyrzuciłem (blendę, a nie kobietę), wdepnęła w nią i coś tam się skruszyło.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 19:48:12 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Bo w DE, ich to nie obchdozi jaki ma kształt tablica, wazne zeby miala naklejki legalizacyjne i odpowiednia czcionke :)

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2007 23:14:58 
Klubowicz

Luuudzieee, chyba nie odkryje ameryki :) mowiac ze rejestracje mozna zamawiac jjakie sie chce chocby tutaj http://www.licenseplates.tv/prod/poland ... _5054.html

Jak dobrze poszperac i zagadac to bedzie i kwadratowa PL pod US standart.

A swoja droga mam caly komplet US z srodkowa blenda do swojego Competition od roku i w maju w koncu go zaloze to zapodam jakies foty. Wtedy zaczne myslec o rejestracji.

Acha - pbrysowki za migaczami mialy tylko b3 - ten w podpisie tak ma i to jest tak jak Robi mial. W nocy wyglad swietny. W B4 swiecil juz migacz w dwoch natezeniach.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 01:35:08 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
oliwer78 napisał(a):
Acha - pbrysowki za migaczami mialy tylko b3 - ten w podpisie tak ma i to jest tak jak Robi mial. W nocy wyglad swietny. W B4 swiecil juz migacz w dwoch natezeniach.

B4 tez mialo montowane obrysowki z migaczami, mowimy o lampach tylnich. Obrysowka czyli to dodatkowe oswietlenie montowane z boku na zderzaku lub zintegrowane w lampie naroznej. Tutaj amerykanskie lampy tylnie dla Audi Cabrio. Jednak tu w miejscu kierunkowskazu swieci normalnie zarowka jako swiatlo postojowe, a po wlaczeniu migacza mruga juz mocniejszym swiatlem. Tylko ze to pewnie mruga na czerwono :| a mrugajacy czerwony kierunkowskaz w Polsce nie jest mile widziany na przegladzie technicznym.

Obrazek
American tail turn signals, they are now complete red and I installed sidelights in the turn signals.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 02:27:49 
Klubowicz

KORU napisał(a):
oliwer78 napisał(a):

B4 tez mialo montowane obrysowki z migaczami, mowimy o lampach tylnich. Obrysowka czyli to dodatkowe oswietlenie montowane z boku na zderzaku lub zintegrowane w lampie naroznej. Tutaj amerykanskie lampy tylnie dla Audi Cabrio. Jednak tu w miejscu kierunkowskazu swieci normalnie zarowka jako swiatlo postojowe, a po wlaczeniu migacza mruga juz mocniejszym swiatlem. Tylko ze to pewnie mruga na czerwono :| a mrugajacy czerwony kierunkowskaz w Polsce nie jest mile widziany na przegladzie technicznym.

American tail turn signals, they are now complete red and I installed sidelights in the turn signals.

Koru , nie wiem, czy probujesz mnie poprawiac robiac przy tym zamieszanie czy mnie nie zrozumiales.... mowie, ze w B4 podobnie jak w moim S6 role obrysowki pelni kierunkowskaz swiecacy w dwoch natezeniach - slabiej jako obrysowka a mocniej jako kierunkowskaz - ale to ciagle ta sama zarowka, a nie jak w b3 dwie osobne - mowimy o swiatlach tylnich.
Jak Ci zalezy to obfotografuje S6.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 14:17:24 
Użytkownik

Spoko zobacz o ktorej godzinie to pisalem. :D Tak naprawde to na zywo nie widzialem jeszcze jak funkcjonuja amerykanskie lampy tylnie w Audi. Wrzucilem przyklad o tym Cabrio, bo tam swieci migacz jako postojowka a innych zdjec nie znalazlem w necie. To podlaczenie tez jest inne niz w wersji europiejskiej, chodzi mi o wtyczke doprowadzajaca prad do lampy. Robi tez to opisal jak to dzialalo u niego w B3, tylko ze jego B3 to wersja europejska. Dobra teraz juz wiem o co chodzi. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 19:57:18 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
KORU napisał(a):
Obrazek
Powiedzcie mi Panowie, czy ten daszek na tym pięknym sedanie na zdjęciu to moze ten sam co na tej aukcji?? http://moto.allegro.pl/item162196066_au ... uning.html
I czy to agrotuning, czy coś ciekawego, bo ja nie ukrywam że mi się podoba...

Ostatnio edytowano 02.lut.2007 20:02:30 przez myszon90, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 19:59:34 
Klubowicz

Ten daszek jest nawet sympatyczny. Myślę, że ma więcej wspólnego z tuningiem niż z rolnictwem. ;)

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 20:09:03 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
sebolec napisał(a):
Ten daszek jest nawet sympatyczny. Myślę, że ma więcej wspólnego z tuningiem niż z rolnictwem. ;)
Dzięki, mi się też podoba, i na 99% go kupię......
Czasem lepiej się spytać, bo potem niemiło się słucha (czyta), że ma się gust typu wieś, agro czy jakis inny tuning... :diabel: :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 20:43:27 
Klubowicz

Stary Tobie ma sie podobac, nie mow sie przjmujesz co tu sie pisze, bo kazdy z nas ma inny gust. :)
Mnie sie np nie podoba wiekszosc audi po 98 roku :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 23:02:08 
Użytkownik

http://moto.allegro.pl/item161366865_audi_80_b3_lampy_tyl_rarytas_amerykanskie.html

Nie wiem czy juz nie bylo podanego link-a ale mysle ze jesli nawet to warto powtorzyc bo lampy raczej czesto sie nie trafiaja :P

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 23:07:01 
Użytkownik

Nie widziałem na okko jak to jest w B4 ale jakos w B3 chyba bardzej sie to widzi.W nocy na nie zapalonym wali to odblaskiem a zapalone daje ładne swiatełko.
Ps.Myszon odpusc sobie ten daszek.Jak dostanie temp od słonca to ci sie zniekształci.Widziałem tego troche i ciągnie wiochą jak sie zdeformuje.Ogolnie jest super mi sie tez to podoba ale nie z polskiego laminatu.Sorki za OT.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2007 23:44:54 
Użytkownik

zgredek27 napisał(a):
Nie wiem czy juz nie bylo podanego link-a ale mysle ze jesli nawet to warto powtorzyc bo lampy raczej czesto sie nie trafiaja :P

Ja ten link juz wrzucalem ! Jest na na pierwszej stronie tego tematu. Oczywisce ze nie czesto sie trafiaja takie lampy, a sa one rarytasem szczegolnie w Polsce. Te jednak pasuja tylko do modelu B3.

Obrazek
Obrazek
Alternatywa zamiast lamp amerykanskich. Zrobione z blendy od Cabrio

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2007 06:45:34 
Moderator

oliwer78 napisał(a):
Luuudzieee, chyba nie odkryje ameryki :) mowiac ze rejestracje mozna zamawiac jjakie sie chce chocby tutaj http://www.licenseplates.tv/prod/poland ... _5054.html

A swoja droga mam caly komplet US z srodkowa blenda do swojego Competition od roku i w maju w koncu go zaloze to zapodam jakies foty. Wtedy zaczne myslec o rejestracji.

Oliwer czy mógłbyś sprawdzić numerek tej blendy US? I napisać tutaj na forum? Ewentualnie zrobić kilka foteczek i wkleić mi na maila?
Z góry ogromne dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2007 20:32:59 
Użytkownik

oliwer78 napisał(a):
...Acha - pbrysowki za migaczami mialy tylko b3 - ten w podpisie tak ma i to jest tak jak Robi mial. W nocy wyglad swietny. W B4 swiecil juz migacz w dwoch natezeniach.

Oliwer78 obrysowki za migaczami B4 tez mialo. Ten migacz o dwoch natezeniach to wiadomo ze swieci na czerwono a czy mruga na czerwono czy pomaranczowo ? Bo mnie ciekawi wnetrze tego kierunku tylnego jak i sposob podlaczenia. Prosze o fotki tych mistrzowskich lampek :)

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2007 21:48:57 
Użytkownik

Auto: A4B8 2.0TDI, B420vt, A4B8 tfsi
Koru widze, że wkleiłeś foto mojej niuni...hyhy
sorrki za ot.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2007 23:14:03 
Klubowicz

Maridk napisał(a):
oliwer78 napisał(a):

Oliwer czy mógłbyś sprawdzić numerek tej blendy US? I napisać tutaj na forum? Ewentualnie zrobić kilka foteczek i wkleić mi na maila?
Z góry ogromne dzięki.

Przepraszam, ze sie nie odzywalem, nie widzialem, ze pytasz. Nie wiem dokladnie o co Ci chodzi tzn sa 3 elementy, dwie lampy i ta podkladka pod rejestracje. Jedna lampe i podkladke mam w Polsce, druga lapme tu w Stanach. Wieczorem ja wygrzebie i podam ten numer. Jak bede w PL to to zamontje u siebie i wrzuce tu zdjecie. ZAstanawiam sie nad pomalowaniem Competition do samego dolu, cos jak u Ciebie i na tych zdjeciach z ta czerwona. Wygada fajnie, w srensnym zwlaszcza.

KORU napisał(a):
Oliwer78 obrysowki za migaczami B4 tez mialo. Ten migacz o dwoch natezeniach to wiadomo ze swieci na czerwono a czy mruga na czerwono czy pomaranczowo ? Bo mnie ciekawi wnetrze tego kierunku tylnego jak i sposob podlaczenia. Prosze o fotki tych mistrzowskich lampek

Koru, Ty to jednak jestes mistrz zamieszania..... nie wiem co ten pan sobie wyrezal, wiem natomiast czym jezdze/jezdzilem i swiece/swiecilem. Wiem jeszzce, ze ten pan chcac miec obrysowke mial 2 wyjscia:
1) dorezac sobie w swoetle maja postojowke, co bylo stoasunkowo latwe, albo
2) babrac sie w elektryce i spowodowac, zeby migacz swiecil w 2 natezeniach, co bylo by trudne do wykonania (poza tym przednie migacze tez by tak mialy), ale nie do przeskoczenia pod katem TUV
POZA TYM ON NIE MA AMERYKANSKICH LAMP.
Mam amerykanskie wersje AUDI bo mieszkam w US wiec nie mow mi prosze jak o dziala, bo jak sam mowiels, w zyciu tego nie widziales. :)
Wlasciwie prosiles mnie o filmiki z tymi swiatlami i dzisiaj jak nie zapomne to je dostaniesz :)

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2007 23:25:13 
Moderator

oliwer78 napisał(a):
Maridk napisał(a):
oliwer78 napisał(a):

Z góry ogromne dzięki.

Przepraszam, ze sie nie odzywalem, nie widzialem, ze pytasz. Nie wiem dokladnie o co Ci chodzi tzn sa 3 elementy, dwie lampy i ta podkladka pod rejestracje. Jedna lampe i podkladke mam w Polsce, druga lapme tu w Stanach. Wieczorem ja wygrzebie i podam ten numer. Jak bede w PL to to zamontje u siebie i wrzuce tu zdjecie. ZAstanawiam sie nad pomalowaniem Competition do samego dolu, cos jak u Ciebie i na tych zdjeciach z ta czerwona. Wygada fajnie, w srensnym zwlaszcza.

Tak właśnie o tą podkładkę pod tablicę rejestracyjną mi chodzi, bo lampki wiem jaki mają numer. Brakuje mi tylko tej podkładki. Szkoda ze nie masz jej na miejscu. W każdym razie dzięki. :peace:
Co do competition to maluj całe zderzaki będzie ślicznie wyglądać.

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2007 00:27:35 
Klubowicz

zadzwonie do PL wiczorem czyli u Was rano i sie dowiem, ale tam chyba nie bylo zadnego numeru.
Co do malowania Competition, to chcialbym te dolne listwy drzwi zostawic czarne. Tylko mam pytanie: Masz jakies problemy z tym lakierem, tzn czy nie wylazi czarne jak sie lekko zarysuje czy cos. Ja mam te czarne czesci zderzaka z lekka wyobijane i pewnie beda ulegaly dakszemu obijaniu pt snieg i kamienie. NIe chce sie denerwowac widzac, ze gdzies mi tam czarne wylazi. Jak dlugo masz tak pomalowane? Trzyma sie to?

Edit:
KORU, jest i filmik.
Jak co to pytaj, mysle, ze wszystko widac
http://www.youtube.com/watch?v=axbWbs0ihr0

Edit:
Jest i numer czesci:
"OOOO Germany
HO 01
8A5 853 465 D <ABS>"
Ale niestety to ten sam numer co do europejskiego, ku mojemu zdziwieniu. Przynajmniej wg ETKI.

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2007 09:08:36 
Moderator

Oliwer ślicznie dziękuję za numerek. Różni się literką więc może o to chodzi.

Jeśli chodzi o zderzaczki to przy -60/40 całą zimę robiłem za pług przednim zderzaczkiem i nic się nie wytarło, lakier jest cały, jest kilka drobnych rysek ale żeby coś odpadało to nie. Jestem bardzo zadowolony, ale oczywiście wszystko zależy od tego czy lakiernik da odpowiedni podkład.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1