.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 16:56:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2007 14:12:16 
Użytkownik

no chyba raczej musi byc spory wzmacniacz jak w subwooferze jest glosnik 30cm i nawala ze az sie wszystko trzesie :]

taki mam subwoofer
http://www1.conrad.de/xl/3000_3999/3700 ... FB.EPS.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2007 19:53:30 
Użytkownik

Mam wrażenie, że szukasz konkretnej odpowiedzi w stylu: "Kupiłeś super sprzęt, najlepszy na świecie i z niewiarygodną mocą"...
Nie chcę Cię urazić, ale kupiłeś sprzet niskiej klasy, wzmacniacz jest niezbyt dobry i brzmieniowo pewnie daleko mu do "idealnego"... Nie można spodziewać się cudów za 200zł. Gdyby tak było, to producenci droższych komponentów nie mieli by racji bytu.. A mają.
Wzmacniacz jest pewnie w miarę dobrany do mozliwości głośnika i dlatego nawala. Poza tym nawalanie, żeby się trzęsło to nie kwintesencja Car-Audio...
Do tego masz głośnik w obudowie bass-reflex, która wytwarza większe ciśnienie, ale nie zapewnia zabezpieczenia głośnikowi. "Ponawalasz" sobie parę dni i spalisz głośnik, jeśli nie zachowasz umiaru...
A wzmak jak Ci pisałem. Jeśli ma 2x100W RMS to już jest baaardzo dobrze w tej klasie cenowej...

Jednak nie o to w tym chodzi. Obojętnie czy ja, czy ktoś inny powie, że to szmelc, albo cudo świata. Sprzęt kupujesz dla siebie. Ma grać Tobie a nie innym i jeśli Tobie się podoba to osiągnąłeś cel!! Więc zamiast się przepychać ile to nie ma Twój wzmacniacz, opisz lepiej wrażnia z odsłuchu, żeby inni szukający podobnego brzmienia w podobnych pieniądzach nie musieli pytać!! :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2007 00:51:01 
Użytkownik

Czekamy na wrażenia z odsluchu.. :) Co reprezenyuje ten "tandem" oprócz nawalania itddddd.. ?

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2007 01:23:47 
Użytkownik

no mi starczy ten sprzet jak za 500zł to spoko gra same kable 170zl takie co mam wiec sie oplacalo a kondensatora nie wzialem bo bez niego niezle gra i jest mi nie potrzebny myslalem ze to jest troche inaczej...

ok dzieki wszystkim pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2007 08:26:51 
Użytkownik

To super jesli jestes zadowolony.. O to chodzi, zeby Tobie sie podobało a nie nam..

P.S Róznicy w brzmieniu z kondziem czy bez nie uslyszysz od tak ;)..

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2007 14:20:51 
Użytkownik

ale troche byłem w błędzie ponieważ myslalem ze po wyłączeniu silnika jak bede sluchal na postoju to odrazu padnie akumulator czy cos takiego...a kumpel mowil ze na kondensatorze mozna sluchac na postoju i dlatego chcialem go wziasc... ale bez niego normalnie sluchalem ostatnio z godzine na postoju i normalnie odpalilem silnik i nic nie przygasa, a więc mieliscie racje jest mi nie potrzebny :)

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2007 17:34:35 
Użytkownik

Bo on daje możliwość chwilowej podaży większej ilości prądu, jeśli masz np. kilka wzmaków lub jakiegoś potwora, który żre energię z całej okolicy. Ponadto zapewnia lepszą odpowiedź impulsową, przez co sub jest szybszy... Przy podstawowej instalacji nie jest potrzebny, bo nie ma wielkiego zapotrzebowania na prąd... Aku ile pociągnie, tyle pociągnie (co zależy od jego pojemności), a kondziłek nic tu nie pomoże... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2007 23:56:52 
Użytkownik

no i spoko jednak mieliscie racje ze szkoda pieniedzy na niego i ze jest nie potrzebny do tego systemu :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1