.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 15:44:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Opchnąć za psie pieniądze czy doinwestować ?
Ankieta wygasła 10.mar.2007 11:38:11
Do żyda z dziadem 67%  67%  [ 30 ]
Dać mu jeszcze jedną szansę 33%  33%  [ 15 ]
Liczba głosów : 45
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2007 21:16:20 
Klubowicz

Kurcze sam nie wiem. Dzisiaj np. szedł idealnie, zaskoczył mnie na duży plus. Nawet pomimo błędu czujnika temperatury który wywala (opisane w innym wątku). Jak go kupowałem wyglądało wszystko Ok (sprowadzony przez kumpla mechanika). Jak kupię inny może się okazać że będzie w gorszym stanie a na pierwszych oględzinach będzie sprawny.

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2007 10:30:41 
Użytkownik

No i to je to :zly: :< :/ ja też miałem dość mojego pożarło to bydle już ponad 12 000 pln ale powiedziałem że mu nie odpuszcze i odrobi to z nawiązką :diabel: co się miało popsuć to już powymieniałem łącznie z silnikiem a żeby było zabawniej to w piątek zrobiłem zawieszenie plus łożyska plus hamulce koszt ok 2 500 3 000 same części a wsobote się rozpinkolił motorek :galy: to było ponad rok temu no a tera pomalutku staje się coraz lepszy tak że pomału mogę się wziąśc za kosmetykę zamontowałem podłokietnik :591: kierownice od S4 :593:
a byłem też w takim dylemacie jak Ty
zawsze są dwie możliwości ;
albo trafisz lepiej ....
albo trafisz gożej...
ale nigdy nie jest na tyle żle żeby nie mogło być jeszcze nieżlej. :peace:

B4 2,8 AAH 92' [04 - .... ]

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2007 12:17:13 
Klubowicz

12000 :galy: :galy: :galy: Tego się właśnie boje. Jak będę miał pecha i źle trafię to dopiero będzie kicha.

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2007 17:54:12 
Klubowicz

ja bym sprzedawal, bo ani to specjalnie fajne ani ciekawe i jeszcze bite. Zanim sprzedadasz to i tak jeszcze troche wody w Wisle uplynie....
Jak nie rozpuscisz kasy to znajdziesz cos ladnego z q. Jestes bogatszy o doswiadcenia z poprzedniego wozu wiec nie kupisz byle czego. KAZDY zaliczyl przynajmniej jedna wpadke zanim wsiadl w cos dobrego.
Zastanawia mnie tylko ten mechaniczny wtrysk - my tu ujezdamy takiego NG, ma 162tys mil i nic mu nie jest, a przezyl w oststnim czasie wiecej niz chyba przez ostatnie 15 lat :). Masz tam gaz moze?

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2007 19:55:37 
Klubowicz

Brak dusiciela. Z tym bitym to nie przesadzajmy. Powiedziałbym lekko klepnięte w lewy tył. Najlepsze jest że znajomi mówią mi że jestem po.....ny :diabel: że chcę sprzedać. Jak wysłuchałem historii kumpla (były posiadacz 80) to dochodzę do wniosku że ja nie mam ŻADNYCH problemów z autem :peace: A jego była 80 wygląda jak prosto z salonu. Boje się że kupię samochód wyglądający rewelacyjnie z "podrasowanym" do sprzedaży silnikiem. A jeśli idzie o Jetronica to wystarczy że poprzednik się nie znał i wpakował w niego łapy. A wpakował napewno (czysty rozdzielacz z przepływomierzem, poopisywane przewody pisakiem i jego numer którego nie mogę w ETCE znaleźć). Poza tym musiałbym kasę pożyczyć, a firma w której robię w każdej chwili może się kopytami nakryć więc decyzja nie jest prosta.

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2007 02:40:58 
Klubowicz

no to wlasciwie sam sobie odpowiedziales. A jeszcze jedno, jakie masz wlasciwie problemy? daj link do tego watku prosze.

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2007 07:54:23 
Klubowicz

A więc m.in.:

" http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight= "
" http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight= "
" http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... c&start=60 " - 4 strona

Poza tym ostatnio robiłem zacisk tył, został przód oraz inne pierdoły jak obrotomierz (znów zaczął przerywać i pokazywać głupoty), tuleje w wahaczach, trzeba by wymienić przednią szybę (rozlazły się narożniki dół i odkleja uszczelka na dole), podnieść drzwi (opadły sobie tej zimy), prowadnice foteli (prawdopodobnie bo luźne) jak i sam fotel kierowcy (oparcie lekko lata), wyciek płynu chłodzącego z silnika (krócieć), uszczelki kolektora wydechowego przy silniku, zrobić nowe mocowanie katalizaora bo jedno ucho niedługo puści, przewody hamulcowe przód i tył, poci się pompa wspomagania, guma na maglownicy (albo i cała maglownica), simmering na skrzyni od lewarka jak również prawdopodobnie pomiędzy skrzynią a silnikiem, coś nie tak wchodzi 1, możliwe że nagrzewnica też do wymiany (ale to sprawdzę po opanowaniu wycieku z silnika). Tyle pamiętam. Ale najważniejsze to te w linku na górze.

Pozdroo

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2007 20:06:35 
Klubowicz

Jak na razie to stanęło na tym, że chyba zostawię :| Podliczyłem za i przeciw, kasę jaką mam i ile musiałbym dołożyć. Chciałem zmienić na 100 C4 2.8. Ale załóżmy kupię taką "cacy", piękną itd. (moja przy kupnie też nie wykazywała prawie żadnych dolegliwości i co ?) która po upływie roku zacznie się sypać jak moja (np. osprzęt). I wtedy tylko się pochlastać. Kasa włożona do mojej w błoto, plus strata przy sprzedaży. W razie czego utrzymanie takiej 2.8 będzie jeszcze droższe :zly: A moim zdaniem NIEMA możliwości sprawdzić na chociażby 80% takiego auta przy kupnie. Są dwa wyjątki, pierwszy to auto z książką serwisową prowadzoną do samego końca (oczywiście trzeba sprawdzić w ASO) a drugi to kupno od jakiegoś znajomego, rodziny gdzie zna się historię auta i w razie czego jest komu dać w ryj :peace:

PS
Ale napisałem chyba :diabel:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1